خانه / مربا، ترشی و سس / سیر ترشی خانگی

سیر ترشی خانگی

سیر ترشی خانگی هم خوشمزست و هم خواص و فواید بی شماری داره. اصلا کلا سیر خیلی خیلی خوبه دیگه چه برسه به سیر ترشی.

درست کردن سیر ترشی هیچ کار سختی نیست. فقط صبر ایوب میخواد تا سیرها برسه و مثل قند توی دهان آب بشه. حتما  شنیدین که از قدیم الایام می گفتن سیر ترشی 7 ساله دوای هر دردی هست. خوب الان دیگه 7 سال عمری هست واسه خودش.

در روش سنتی با صبر ایوب، بعد از تمیز کردن و شستن سیرها و کندن ریشه ها، بوته ها رو داخل یه ظرف شیشه ای یا ظرف های سفالی مخصوص ترشی میریختن. کمی نمک و سرکه اضافه میکردن و تمام.

اما از اونجایی که انسان ها همیشه راه میانبری هم برای خودشون دست و پا می کنن، روش جدیدی برای ترشی سیر اختراع کردن تا ظرف مدت 40 روز سیر ترشی خانگی آماده و قابل خوردن بشه.

دیگه با این روش میتونید به راحتی سیر ترشی های 40 روزه رو به جای سیر ترشی هفت ساله به خورد مهمانها و به ویژه فامیل شوهرجان بدین و از کدبانوگری و صبر و حوصله ای که در خانه داری دارین دم بزنید.

سیر ترشی خانگی
سیر ترشی خانگی

طرز تهیه سیر ترشی خانگی

من سعی می کنم همه ترفندها و قلق هایی که ترجه کردم رو برای درست کردن سیر ترشی بگم. با این امید که سیر ترشی های خوشمزه ای درست کنید و به شادی در کنار عزیزانتون میل کنید.

مواد لازم سیر ترشی فوری:

  • سیر
  • سرکه قرمز به اندازه ای که کاملا روی سیرها رو بپوشونه
  • نصف استکان شیره انگور یا خرما اگر ندارین از یه حبه نبات استفاده کنید. شکر قهوه ای هم میشه استفاده کرد.
  • کمی نمک

اول از همه لایه و پوست های اضافی سیرها رو بکنید. هم میتونید سیرها رو حبه کنید و هم بوته درسته استفاده کنید. ریشه سیر رو هم بگیرید.

سیر رو بشورین و داخل یه آبکش بریزین و بزارین تا آبش کشیده بشه.

سیرهای شسته و آماده شده رو داخل یه قابلمه بریزین. روشون رو سرکه بریزین و بزارین تا سرکه به جوش بیاد.

بعد اجازه بدین تا چند دقیقه سیر داخل سرکه بپزه. ولش نکنید به امان خدا. پاش وایسین و بعد از چند دقیقه یه حبه رو بردارین و بین انگشت های دست کمی فشار بدین. همین که احساس کردین کمی نرم شده کافیه. اگر سیر بپزه و له بشه دیگه به درد نمی خوره.

زیر اجاق رو خاموش کنید و اجازه بدین سیر و سرکه کمی از حرارت بیفته.

بعد شیره یا شکر قهوه ای رو به مواد اضافه کنید و مواد رو داخل ظرف ترشی بریزین.

در ظرف رو کاملا محکم کنید و ظرف رو جای مناسبی بزارین. سیر ترشی شما ظرف مدت 40 روز آمادست.

سیر ترشی خانگی
سیر ترشی خانگی

 

نکات مهم:

 

  • اگر دوست دارین ترشی شما مثل ترشی های بیرون کاملا سیاه رنگ بشه بهتره از سرکه بالزامیک استفاده کنید.
  • از دو سه قاشق تمر هندی شیرین هم میتونید استفاده کنید.
  • در ظرف ترشی باید سالم باشه و هیچ گونه هوایی به داخلش نره.
  • بعد از سه چهار روز در ظرف ترشی رو باز کنید. چون مقداری سرکه به خورد سیر رفته و روی اون خالی شده. دوباره سرکه بریزین تا روی سیرها رو کاملا پوشش بده.
  • شیره انگور یا خرما هم طعم خوبی به ترشی میده و هم باعث سیاه شدن اون میشه.
  •   اگه سرکه سیر ترشی سال های پیش باقی مونده هیچ وقت دور نریزید صاف کنید داخل بطری نگهدارید و دوباره از اون استفاده کنید.

درباره article

حتما ببینید

طرز تهیه سیروپ توت فرنگی

طرز تهیه سیروپ توت فرنگی

طرز تهیه سیروپ توت فرنگی بسیار ساده است. اما قبل از این که طرز تهیه سیروپ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − دوازده =