خانه / نان و شیرینی / دسر / بامیه خانگی ترد و خوشمزه با بیان نکات مهم و تصویر مرحله به مرحله

بامیه خانگی ترد و خوشمزه با بیان نکات مهم و تصویر مرحله به مرحله

بامیه خانگی پای ثابت سفره های افطار هست. اصلا مگه میشه روزه باشی و دلت بامیه نخواد؟ من در این مطلب بامیه بازاری و ترد و عالی رو با بیان تمام نکات لازم و به صورت مرحله به مرحله و تصویری آموزش میدم. به این امید که بامیه خانگی رو درست کنید و سر سفره افطار یادی از منم هم کنید.

عزیزان برای پخت بامیه خانگی باید دو قسمت مهم رو مد نظر داشته باشین:

  • خمیر بامبه
  • شهد بامیه

مهمترین قسمت بامیه پختن خمیر رو گازه که باید با شعله کم پخته بشه وآب درون خمیر تبخیر بشه وگرنه خروجی کار اونجور که باید و شاید مطلوب نمیشه.
شهد هم تو کیفیت بامیه خیلی تاثیر داره آگه به خوبی قوام نیومده باشه بامیه نرم میشه آگه زیادی قوام بیاد شکرک میزنه.

برای درست کردن شهد بامیه معمولا از گلوکز استفاده میشه. اما من قبلا طرز تهیه شربت زولبیا بامیه رو بدون گلوکز آموزش دادم که میتونید به لینکش مراجعه کنید.

مواد لازم برای پخت بامیه خانگی ترد و خوشمزه

منظور از لیوان در این اندازه گیری ها لیوان دسته دار فرانسوی هست.

  • آرد سفید قنادی یک لیوان پر (معادل 150 گرم).
  • آب یک لیوان لبالب پر (معادل ۲۴۰ گرم)
  • 20 گرم یا یک قاشق کره یا روغن جامد.
  • دو عدد تخم مرغ کوچک.
  • عسل یا شهد یک قاشق. (منظور از شهد همان شربتی هست که درست کردین)
بامیه خانگی
بامیه خانگی

 

طرز تهیه بامیه خانگی ترد

اول از همه آب وکره داخل یه قابلمه که ترجیحا نچسبه بریزین و قابلمه رو شعله گاز بزارید تا حباب های ریزی بزنه.

طرز تهیه بامیه خانگی
طرز تهیه بامیه خانگی

زمانی که حبابها رو دیدین، یه لیوان آردی رو که الک کردین، یک دفعه بهش اضافه کنید.

شیرینی بامیه
شیرینی بامیه

 

زمانی که آرد اضافه میشه باید به سرعت بهم زنید تا مواد خوب مخلوط بشه. بعدش شعله رو کم کنید و مدام با پشت قاشق چوبی هم بزنید و خمیر رو تکه تکه کنید تا خوب پخته بشه وآب درون خمیر تبخیر بشه.

این هم زدن همون قسمتی هست که در ابتدای مطلب گفتم مهمه و در کیفیت نهایی بامیه تاثیر داره.

بین 5 تا 7 دقیقه با حرارت کم هم بزنید تا آب خمیر کاملا تبخیر بشه. اگر هم زدن رو متوقف کنید، مواد شما ته دیگ میبنده.

بعد از این مرحله مواد رو به ظرف دیگه ای منتقل کنید تا از حرارت بیقته. دقت کنید که حرارتش کم بشه اما املا سرد نشه.

طرز تهیه بامیه قدیمی
طرز تهیه بامیه قدیمی

حالا عسل یا شهد رو اضافه کنید و دونه دونه تخم مرغ ها رو داخلش بشکنید. تخم مرغ اول رو که ریختین یک دقیقه با همزن بزنید تا تخم مرغ به خورد خمیر بره تخم مرغ دومی بزنید وباز با هم زن بزنید. اگر همزن ندارید اشکال نداره با دستتون ورز بدین.

آگه دیدید خمیر حالت چسپناک داره مثل تصویر کافیه. در غیر این صورت یه دونه تخم مرغ دیگه رو داخل یه کاسه بشکنید، هم بزنید و یه قاشق به خمیر اضاف کنید.

حالا میرسیم به مرحله سرخ کردن بامیه که فوت کوزه گری مهمی داره.

بامیه بازاری
بامیه بازاری

مواد رو داخل قیف بریزین. ترجیحا از قیف پارچه ای استفاده کنید.

روغن رو داخل یه قابلمه گود بریزین و روی حرارت بزارین. زمانی که نیمه گرم شد نصف اون رو منتقل کنید داخل یهظرف دیگه و بقیه رو روی گاز بزارین.

قیچی رو چرب کنید و بامیه رو در اندازه های دلخواه داخل روغنی که نیمه گرم هست و روی حرارت نیست قیچی کنید. اینطوری بامیه اون بافتی که لازمه رو پیدا میکنه.

در روش بازاری یه تابه بزرگ پر روغن میارن و تمام بامیه ها رو داخلش قیچی میکنن. بعد تابه رو روی حرارت بزارین. همین سرد بودن روغن باعث میشه بامیه ترد و پوک بشه.

بامیه خانگی
بامیه خانگی

 

بعد بامیه ها رو از روغن نیمه گرم دربیارین و داخل روغن روی حرارت بریزین.

با حرارت کم بامیه ها رو سرخ کنید.

بامیه خانگی
بامیه خانگی

وقتی سرخ شدن فوری بریزید داخل شهد سرد دو یا سه دقیقه بزارید تا شهد به خوردش بره از شهد بیرون بیارین و داخل صافی بزارین تا شهد اضافی گرفته بشه و بعد داخل ظرف سرو بچینید.

نکات مهم

بامیه چون تخم مرغ داره روغنش کف میکنه سعی کنید از قابلمه با ارتفاع بلند برای سرخ کردن استفاده کنید.
آگه میخواید بامیه وزولبیا درست کنید دقت کنید با روغنی که توش زولبیا درست کردین میتونید بامیه درست کنید ولی تو روغن بامیه نمیتونید زولبیا درست کنید.

علت نرم شدن بامیه بعد از چند ساعت

بامیه هایی که بعد از چند ساعت نرم میشن سه دلیل عمده دارن:

  • یا به خوبی رو گاز پخته نشدن
  • یا شهد بخوبی قوام نیومده و بامیه رو خمیری کرده
  • یا با شعله بالا سرخ شدن

درباره article

حتما ببینید

پودینگ توت فرنگی

پودینگ توت فرنگی با پودر ژله یک دسر زیبا و شیک و مجلسی

پودینگ توت فرنگی یه دسر چشم نواز و زیبا برای پذیرایی از مهمونهاست. این پودینگ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 14 =