خانه / نان و شیرینی / دسر / طرز تهیه حلوا بدون شکر و خرما

طرز تهیه حلوا بدون شکر و خرما

طرز تهیه حلوا بدون شکر و خرما شاید به نظر عجیب برسه. اما این روزها با توجه به کمیاب شدن شکر در بیشتر شهرها و روزه گرفتن در روزهای طولانی ماه مبارک رمضان و افت قندف وجود حلوا سر سفره های افطار لازم و ضروریه.

حلوا باید یا شکر داشته باشه و یا خرما تا قابل خوردن باشه. اما این حلوا که در این مطلب آموزش داده میشه نه شکر میخواد و نه خرما! خیلی هم خوشمزست و برای سروش میتونید از نان تارت، نان میکادو و یا نان رولت استفاده کنید. یا این که ساده در بشقاب یا ظرف های تک نفره سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه حلوا بدون شکر

  • 250 گرم آرد گندم.
  • 100 گرم کره گیاهی.
  • 2 قاشق مرباخوری پودر هل.
  • 250 گرم عسل.
  • 1 پیمانه آب ولرم.
  • 2 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده.
  • روغن مایع به اندازه مورد نیاز.
  • خلال بادام و پسته برای تزیین در صورت تمایل.
طرز تهیه حلوا بدون شکر
طرز تهیه حلوا بدون شکر

طرز تهیه حلوا بدون شکر و خرما

اول از  همه باید شهد حلوا رو اماده کنید. برای این کار 1 پیمانه آب ولرم رو روی عسل بریزین. زعفران و هل رو هم اضافه کنید. حالا ظرف عسل رو روی بخار آب کتری بزارین و به روش بن ماری حرارت بدین تا عسل باز بشه.

آرد گندم رو حدود 10 دقیقه با حرارت کم بو بدین. به این معنا که بدون روغن آرد رو داخل تابه بریزین و حرارت بدین تا رنگ آرد یکی دو درجه تغییر کنه.

زمانی که آرد به اندازه کافی بو خورد، حرارت رو کمی زیادتر کنید و کره رو اضافه کنید و با هم زدن به خورد آرد بدین. مقداری روغن مایع کم کم بریزین و حلوا رو هم بزنید. میزان روغن مایع بسته به جنس آرد و نوع کره متفاوت هست. به اندازه ای روغن مایع اضافه کنید که فقط آرد از حالت گلوله بودن خارج بشه و یکدست و روان بشه.

حلوا بدون شکر
حلوا بدون شکر

به این اندازه کافیه.

حالا نوب اضافه کردن شهد عسل هست. شهد رو باید طی چند مرحله اضافه کنید و هم بزنید.

بعد از هربار اضافه کردن شهد، خوب حلوا رو هم بزنید تا شهد به خورد آرد بره و دوباره مقداری شهد اضافه کنید و هم بزنید.

به همین ترتیب ادامه بدین تا شهد تمام بشه.

در این مرحله باید دو سه دقیق با حرارت ملایم حلوا رو هم بزنید.

حلوا
حلوا

همون طور که در تصویر می بیند حلوا بعد از حرارت دادن جمع میشه و به راحتی قابل استفاده هست. این حلوا رو داخل ظرف یا نان میکادو سرو کنید.

نکته: دلیل این که حلوا ها بعد از پخت خشک میشن و ترک میخورن اینه که بعد از اضافه کردن شیره یا شهد با حرارت زیاد و به مدت طولانی روی گاز میمونن. این طوری آب اون تبخیر میشه و بعد از سرد شدن خشک و شکننده میشه. پس همون دو سه دقیقه ای که گفتم کافیه.

اینستاگرام ایران پخت

درباره article

حتما ببینید

دسر تابستانی

دسر تابستانی (ترافل میوه) بدون نیاز به فر و پخت و پز

دسر تابستانی انواع و اقسام مختلفی داره که با کرم های مختلفی درست میشه. من …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =