خانه / نان و شیرینی / دسر / ترحلوا شیرازی یک دسر ساده و خوشمزه برای ماه رمضان

ترحلوا شیرازی یک دسر ساده و خوشمزه برای ماه رمضان

ترحلوا شیرازی در عین خوشمزه بودن خیلی راحت هم تهیه میشهو منتهی یه سری ریزه کاریهایی داره که من همه اون ها رو میگم تا ترحلوای بینهایت خوشمزه و زیبا رو درست کنید.

ترحلوا شیرازی از قدیم الایام در ماه مبارک رمضان در شیراز پخته و سرو میشده. به دلیل وجود نشاسته و شیر و البته شکر تامین کننده قند از دست رفته در طول روز هست و بسیار مقویه.

پس اگر دوست دارین ترحلوا شیرازی رو یاد بگیرین تا آخر این مطلب رو به دقت مطالعه کنید.

مواد لازم

  • 3 پیمانه شیر.
  • 2 پیمانه آب سرد.
  • 1/2 پیمانه نشاسته گل.
  • 1/4 پیمانه آرد برنج الک شده.
  • 1/2 پیمانه گلاب.
  • 1 و 1/2 پیمانه شکر.
  • زعفران به میزان لازم
  • پودر هل نصف قاشق مرباخوری.
ترحلوا شیرازی
ترحلوا شیرازی

طرز تهیه ترحلوا شیرازی با تمام نکات و فوت کوزه گری

اول از همه آب را بریزین داخل یک کاسه و نشاسته را داخل اون حل کنید.
شیر را داخل یه قابلمه بریزین و آرد برنج الک شده را در آن حل کنید . ترجیحا آرد برنج رو خودتون درست کنید. آرد برنج آماده نه عطر داره نه مزه!

حالا شعله گاز رو ملایم کنید و قابلمه رو روی اون قرار بدین.مخلوط آب و نشاسته هم به مواد داخل قابلمه اضاف کنید. برای پخت ترحلوا باید وقت و زمان کافی داشته باشین و همه حواستون رو به کار بدین و سراغ کار دیگه ای نرین.

محتویات داخل قابلمه باید مرتب هم بخوره وگرنه ته میگیره و میسوزه و باید مواد رو دور بریزین.

یک ربع بعد از این که قابلمه روی حرارت قرار گرفت و مدام به هم خورد، شکر و گلاب و پودر هل رو اضافه کنید و باز هم به هم زدن ادامه بدین. کم کم می بینید که مخلوط غلیظ میشه.

بازم تاکید میکنم که خیلی اهمیت داره حرارت کم باشه. چرا که برای پخت ترحلوای خوب و با کیفیت نیاز هست نشاسته و آرد برنج به خوبی پخته بشن و بوی خامی اونها گرفته بشه.

بعد از45 دققیه تا یک ساعت مخلوط به غلظت مورد نظر می رسه. نشونه اش هم اینه که موقع هم زدن قاشق یک رد از خودش روی مواد جا می ذاره که البته به سرعت محو می شه.

حالا باید تصمیم بگیرید که میخواین ترحلواتون دو رنگ باشه یا ساده. اگر ترحلوا زعفرانی دوست دارین، در این مرحله نیمی از مواد رو داخل سینی بریزید و به مابقی مواد زعفران حل شده اضاف کنید و روی حرارت ملایم کمی دیگر هم بزنید تا کاملا مخلوط بشه. اگرمیخواین که ترحلوا دو لایه باشه، مثل عکس من، مواد زعفرونی رو روی مواد سفید بریزید. منتهی باید مواد سفید داخل سینی 10 دقیقه مونده و سرد شده باشن تا بعد از اضافه کردن ترحلوای زعفرانی با هم ترکیب نشن.

میتونید برای سرعت بیشتر، سینی رو جلوی پنکه بزارین.

در اين مرحله سرعت عمل خيلی مهمه. وقتی قسمت سفيد رنگ در دمای محيط نيم بند شد بايد با سرعت حلوای زعفرانی را روي قسمت سفيد بريزين و گرنه يا دو قسمت از هم جدا میشه يا با هم مخلوط میشه.

اگر میخواین در رنگ های سفید و زرد به صورت جداگانه داشته باشین، مواد سفید رو داخل سینی و مواد زرد رو داخل یه سینی دیگه بریزین.

بعد از سرد شدن ترحلوا، روش رو بپوشونید و در یخچال بمدت پنج شش ساعت یا بیشتر بگذارید، بعد برش بزنید. اگر روی ترحلوا پوشانده نشه ترک میخوره و نمای زشتی پیدا میکنه.

فوت کوزه گری پخت ترحلوا

✅اگر از اون دسته از افرادی هستید که قبلا ترحلوا درست کردین و بعد از سرد شدن ترحلواتون آب انداخته دلیلش اینه که مدت زمان پخت کم بوده و شما ترحلوا رو زود از روی حرارت بر داشتین. اگر هم پخت زیاد داشته باشین، بعد از سرد شدن ترک میخوره. پس بهترین زمان وقتیه که رد قاشق روی ترحلوا بیوفته ولی زود محو بشه. بافت ترحلوا در نهایت باید ژله ای و به قول معروف مثل لرزونک باشه نه سفت.

نکات مهم برای پخت ترحلوا شیرازی

✅ ترجیحا زیر قابلمه زیر دیگی بزارین و مرتب هم بزنید. ثانیه ای از هم زدن غافل بشین، ترحلوا ته دیگ میبنده و بعدا موقع خوردن طعم نشاسته خام میده.
✅میزان شکر رو میتونید تا یک پیمانه هم استفاده کنید. با این میزان شکر شیرینی خوبی به ترحلوا میده.
✅بهتره از شیر پرچرب استفاده کنید اما اگر در دسترس نبود ایرادی نداره.
✅حتما آرد برنج رو الک کنید تا گلوله گلوله نشه.
✅حتما برای این دسر و سایر دسرهایی که گلاب دارن از گلاب مرغوب یا دو آتیشه استفاده کنید.
✅حدودا ده دوازده دقیقه زمان لازم هست تا مواد سفید رویه ببنده و بتونید مواد زعفرانی رو روش بریزید.بهتره جلوی کولر بگذارید تا سریعتر این روند طی بشه
✅بعد از سرد شدن ترحلوا،روش رو بپوشونید و در یخچال بمدت پنج شش ساعت یا بیشتر بگذارید،بعد برش بزنید

درباره article

حتما ببینید

پودینگ توت فرنگی

پودینگ توت فرنگی با پودر ژله یک دسر زیبا و شیک و مجلسی

پودینگ توت فرنگی یه دسر چشم نواز و زیبا برای پذیرایی از مهمونهاست. این پودینگ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − دو =