خانه / نان و شیرینی / دسر / گلاب جامون یه شیرینی خوشمزه و بدون فر مناسب برای ماه رمضان

گلاب جامون یه شیرینی خوشمزه و بدون فر مناسب برای ماه رمضان

گلاب جامون یا گلاب جمون Gulab jamun از اون دسته از شیرینی های بدون فر هست که اصالته هندیه و توی همه قنادیها و حتی سوپرمارکتهای هند به راحتی پیدا میشه.

از نظر ظاهری شباهت زیادی به لقیمات و بامیه داره. اما از نظر مواد تغییرات کوچکی داره.

اصل این شیرینی با شیر خشک هست و طعم دلچسبی داره.

توی هند بسته های آماده این شیرینی موجوده و فقط کافیه با شیر یا آب خمیر بشه و سرخ بشه و در نهایت در شهد قرار بگیره.

اما اینجا ایرانه و از این بسته ها نیست! پس باید دست به کار بشیم و خودمون درستش کنیم.

مواد لازم:

مواد لازم تشکیل شده از مواد خمیری  و مواد شهد

یک پیمانه شیر خشک قنادی.
2 تا 4 قاشق ماست یا شیر در دمای محیط قرار گرفته.

یک تا دو قاشق کره

1/4 پیمانه آرد
یک پنس یا نوک قاشق چایخوری بکینگ پودر.

برای شهد
1 لیوان شکر
1 لیوان آب
گلاب.زعفران.هل

گلاب جامون
گلاب جامون

 

طرز تهیه گلاب جامون

اول از همه باید شربت یا شهد شیرینی رو درست کنید. برای این کار شکر و اب رو با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار بدین. زمانی که تقریبا غلظت گرفت دو قاشق گلاب اعلا اضافه کنید و دو تا سه عدد هل داخلش بندازین و اگر دوست دارین کمی زعفران هم اضافه کنید.

زیرش ر خاموش کنید و اجازه بدین کمی سرد بشه.

حالا خمیر گلاب جامون رو درست کنید.

برای درست کردن خمیر آرد و شیر خشک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.

خمیر گلاب جامون
خمیر گلاب جامون

یکی دو قاشق کره رو بهش اضافه کنید و کمی ورز بدین تا به صورت خرده نان دربیاد. بعد قاشق قاشق ماست یا شیر رو ااضافه کنید. در این مرحله نمیشه دقیقه گفت چقدر شیر یا ماست لازم هست. برای همین من گفتم بین دو تا چهار قاشق.

مواد باید خمیر نسبته لطیفی باشه. نه خشک و نه خیلی نرم و شل.

اگر خشک بود کم کم شیر اضافه کنید تا کاملا لطیف بشه.

وقتی خمیر را خوب مخلوط کردید روی آن را پارچه تمیزی بندازین و حدود ده دقیقه استراحت بدین.

داخل یه ظرف گود روغن بریزین و روی حرارت ملایم بزارین تا کاملا داغ بشه.

کف دستتون رو چرب کنید و از خمیر گلوله های کوچکتر از گردو بردارین و کاملا توی دستتون گرد کنید. نباید گلوله ها هیچ ترکی داشته باشن.

بعد گلوله ها رو داخل روغنی که کاملا داغ شد با حرارت متوسط سرخ کنید.

بلافاصله در شربت سرد شده بگذارید تا شربت جذب کند. اگر خیلی شیرین دوست دارید بزارید دو ساعتی در شهد بماند اگر نه بعد چند دقیقه بردارید.

نکات مهم:

  • خمیر را بیش از حد توی دستتون حالت ندین که به روغن میفته. همین که گرد بشه و ترک نداشته باشه کافیه.
  • ترکهای خمیر رو بگیرین چون ترکها در روغن باز میشه.
  • حرارت شعله مهمه. اگر با حرارت بالا سرخ کنید زود سرخ میشه ولی داخلش خام میمونه. پس با حرارت ملایم سرخ کنید.
  •  اگر روغن به اندازه کافی گرم نباشه خمیر روغن زیادی به خودش جذب میکنه و بعد از پخت سنگین میشه.
  • گلوله های بزرگ درست نکنید چون که خمیر در روغن بزرگتر میشه.
  • گلوله های سرخ شده رو در شربت داغ نندازین که زود خمیری میشه. دمای شربت باید ولرم رو به سردی باشه.
  • ممطمئنا زعفران و گلاب شهد رو خوشمزه تر میکنه. پس اگر امکانش هست حذفشون نکنید.

گلاب جامون یکی از خوشمزه ترین شیرینی های شربتی هست. امتحانش کنید.

اینم از بافت شیرینی

گلاب جمون
گلاب جمون

 

درباره article

حتما ببینید

طرز تهیه فالوده شیرازی

طرز تهیه فالوده شیرازی با روشی ساده به همراه فیلم آموزشی

طرز تهیه فالوده شیرازی با استفاده از نشاسته به دو دلیل کمی سخته. یکی این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =