خانه / غذای اصلی / غذای ایرانی / خورش قیمه بدون گوشت بسیار خوشمزه و خوش رنگ و لعاب

خورش قیمه بدون گوشت بسیار خوشمزه و خوش رنگ و لعاب

خورش قیمه بدون گوشت .خیلی از پیامهایی که از طرف شما عزیزان دریافت میکنم درباره درست کردن خورش ها بدون گوشت هست. خیلی ها یا ممنوعیت استفاده از گوشت دارن و یا به هر دلیلی مثل گرونی نمیخوان از گوشت استفاده کنن. برای همین به دنبال رسیپی خورش بدون گوشت هستن.

دوستان عزیزم من قبلا فوت و فن خوشمزه شدن خورش قیمه رو توضیح دادم و چقدر هم مورد استقبال قرار گرفت و تعدادی از عزیزان در اینستا برام عکس خورش هاشون رو فرستادن و من از صمیم قلب خوشحال شدم.

امروز هم میخوام طرز تهیه خورش قیمه بدون گوشت رو آموزش بدم. باور کنید به اندازه قیمه با گوشت خوشمزست و هیچ مشکلی هم نداره.

مواد لازم

  • لپه به اندازه لازم.
  • پیاز متوسط یک عدد.
  • سیر یک حبه.
  • رب گوجه 2قاشق غذاخوری.
  • استوک یا همون عصاره مرغ یا گوشت یک عدد.
  • شنبلیه خشک 1/2قاشق چایخوری.
  • آب جوش به میزان لازم.
  • نمک و فلفل و روغن.
  • لیمو عمانی 1-2 عدد.

طرز تهیه خورش قیمه بدون گوشت

خورش قیمه بدون گوشت
خورش قیمه بدون گوشت

یک ساعت قبل از اقدام به پخت و پز، لپه رو خیس کنید. بعد آبش رو تخلیه کنید و بپزیدش.
من برای هر نفر یه مشت دست خودم اندازه میگیرم. شما هر طور دوست دارین اندازه گیری کنید.

لپه رو اینقدری نپزین که کاملا له بشه. کمی که دونه هاش زنده تر هست برش دارین تا موقع جا افتاده کامل بپزه و از هم نپاشه.

داخل قابلمه یه پیاز رو نگینی ریز کنید. روغن بریزین و حرارت رو کم کنید. اجازه بدین پیاز کاراملی بشه.
تغییر رنگ بده و قند اون آزاد بشه و مزه شیرینی بگیره. یه حبه سیر رنده شده رو اضافه کنید و همین طور شنبلیله خشک.
تفت بدین و استوک رو هم پودر کنید و اضافه کنید. رب رو هم داخلش تفت بدین.
حالا لپه پخته رو اضافه کنید و به اندهزه ای آب جوش بریزین که تا روی لپه ها بیاد. لیمو عمانی هم بندازین حرارت رو کم کنید و صبر کنید تا جا بیفته.

در آخر نمک و فلفل رو اندازه کنید و زیر قابلمه رو خاموش کنید. قیمه رو توی ظرف بکشیت و روش رو خلال سیب زمینی بریزین.

نکات مهمی که باید برای پخت خورش قیمه بدون گوشت رعایت کنید:

  • آب جوش باعث خوشرنگ شدن رب و به روغن افتادن خورش میشه. پس حتما استفاده کنید.
  • حتما آخر پخت نمک اضافه کنید. نمک باعث دیر پختن لپه میشه.
  • چون لپه پخته نیازی به آب زیادی نداره. پس آب جوش اضافه شده زیاد نباشه.
  • شنبلیله خشک به این میزان کم فقط عطر خوبی به خورش میده. امتحان کنید. بیشتر از این خورش رو تلخ میکنه.
  • رب گوجه رو خوب توی روغن تفت بدین تا رنگ پس بده.
  • پیاز علاوه بر خوشمزه کردن خورش، لعاب خوبی هم به غذا میده. پس در مصرفش خساست به خرج ندین.
  • اگر قبل از سرو کمی پیاز خلال شده هم روش بریزین که دیگه محشر میشه.
  • اینقدر خوشمزست که میتونید از برش های بادمجان هم استفاده کنید و قیمه بادمجان درست کنید.
  • اگر خواستین قیمه بادمجان درست کنید ترجیحا از لیمو عمانی استفاده نکنید و به جاش آخر پخت آبلیمو بریزین.

اینم از خورش قیمه بدون گوشت. موافقین خورش سبزی بدون گوشت هم آموزش بدم؟

رسیپی این خورش از خودم هست لطفا کپی نکنید و به همین مطلب لینک بدین. تشکر

درباره article

حتما ببینید

خورش نخود

خورش نخود با گوشت چرخی بسیار خوشمزه و سرشار از خاصیت

خورش نخود رو هم میشه با گوشت کنجه، گوشت چرخی و یا کوفته قلقلی درست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه − 1 =