» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » چاشنی » مربای پوست هندوانه بدون آهک با جوش شیرین
چاشنی - مربا - مطالب

مربای پوست هندوانه بدون آهک با جوش شیرین

تیر 17, 1403 162308

مربای پوست هندوانه بدون آهک همراه با دستور مربای پوست هندوانه با آهک رو در این مطلب براتون میزارم.

از قدیم از آهک استفاده میکردن تا مربای تردی داشته باشن و در واقع استاد نجف دریابندری هم در کتابشون دستور مربای پوست هندوانه با اهک رو نوشتن.

در این روش باید پوست هندوانه رو حداقل 24 ساعت درون آب آهک قرار داده و بعد شسته و تازه فرآیند پخت مربا شروع میشه.

اما روشی که من خودم از روی اون امتحان کردم بدون اهک هست و در واقع با این دستور، مربای پوست هندوانه با جوش شیرین آماده میشه. با این روش علاوه بر این که دیگه نیازی به استفاده از آهک نیست، نیازی هم به قرار دادن پوست هندوانه برای طولانی مدت درون آب نیست و فقط یک ساعت زمان نیاز هست تا پوست های برش خورده درون آب و جوش شیرین استراحت داده میشن و یک ساعت هم زمان پخت نیاز داره.

پس جمعا 2 ساعت زمان نیاز هست تا مربای پوست هندوانه خوشمزه آماده بشه😊 تازه مربا هم کاملا ترد و عالی میشه. من خودم اولش تردید داشتم اما خروجی کار بینهایت عالی بود.

بنابراین تا فصل هندوانه هست حتما مربای پوست هندوانه رو درست کنید و از خوردنش لذت ببرید❤️

خبر خوب این که طرز تهیه مربای هندوانه مجلسی که با خود میوه قرمز رنگ هندوانه هست هم در سایت قرار داده شده.

دوستان عزیزم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین. شما در سایت فقط عکس آموزش رو میبینید و بیشتر فیلم ها در کانال گذاشته میشه.

مواد لازم:

1 پوست سفید هندوانه 350 گرم
2 جوش شیرین یک قاشق چایخوری
3 آب لیمو یک قاشق غذاخوری
4 شکر 2-3 پیمانه
5 آب 3 پیمانه
6 چوب دارچین یک عدد
7 میخک 2-3 عدد

طرز تهیه مربای پوست هندوانه بدون آهک با جوش شیرین

گوشت قرمز هندوانه را کامل از اون جدا کنید.

پوست سبز هندوانه را هم برش بدین. برای مربا فقط به قسمت سفید رنگ نیاز داریم.

به هر صورتی که دوست دارین (خلالی، حبه ای یا کاتر زدن با قالب)، قسمت سفید رنگ رو برش بزنید.

داخل یه کاسه بریزین و کاسه رو از آب پر کنید و یک قاشق چایخوری جوش شیرین و یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه کنید. مواد رو با هم مخلوط کنید و بزارین پوست های برش خورده یک ساعت درون آب و جوش شیرین و آبلیمو استراحت کنن.

بعد از گذشت این مدت، پوست های هندوانه رو داخل یه آبکش تخلیه کنید و با آب بشورین.

شکر و آب موجود در دستور رو داخل یه قابلمه بریزین و چوب دارچین و میخک رو اضافه کنید و روی حرارت بزارین تا آب به جوش بیاد.

پوست های هندوانه رو اضافه کنید و یک ساعت زمان بدین تا مربا بپزه.

  • دوستان عزیزم این مربا باید شیرین و پرشکر باشه. در دستور اصلی برای 350 گرم پوست هندوانه 4 پیمانه شکر نوشته شده بود. اما من 2 پیمانه استفاده کردم. از اونجایی که مربا و ترشی باید طبق ذائقه خانواده درست بشه توصیه میکنم برای بار اول با همین دستور درست کنید به امید خدا سری های بعد میزان شکر رو طبق نظر خودتون تنظیم کنی.

مربای پوست هندوانه بدون آهک

آب لیمو رو هم اضافه کنید و ده دقیقه زمان بدین تا مربا بپزه و بعد حرارت رو خاموش کنید.

مربای پوست هندوانه بدون آهک
مربای پوست هندوانه بدون آهک
  • اگر دوست دارین رنگ مربا زیباتر باشه کمی زعفران اواخر پخت اضافه کنید. من هم یک قاشق زعفران دم کرده و دو قاشق گلاب ده دقیقه اخر به مربا اضافه کردم.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

این دستور برگرفته از کتاب مستطاب آشپزی نوشته نجف دریابندری هست.

مواد لازم:

 

1 پوست سفید هندوانه یک کیلو
2 گلاب یک پیمانه
3 آب لیمو 3-4 قاشق غذاخوری
4 شکر یک کیلو
5 آب 3 پیمانه
6 زنجبیل یک قلم
7 هل سبز 4-5 دانه

پوست سفید هندوانه را باروشی که در بالا توضیح دادم آماده کنید.

2 پیمانه آهک را داخل یه ظرف ریخته و 2 لیتر آب سرد روی اون بریزین و هم بزند. مخلوط رو کنار بزارین تا آهک ته نشین بشه.

ظرف رو خم کنید تا آب زلال روی آهک جدا بشه و داخل یه ظرف دیگه بریزین.

پوست های هندوانه را داخل این آب زلال بریزین و یک روز کامل بزارین بمونه. بعد داخل صافی بریزین و یک شبانه روز داخل آب سرد بزارین و طی این مدت 2-3 بار آبش رو عوض کنید.

حالا آب موجود در دستور رو بزارین جوش بیاد. زنجبیل و گلاب رو هم اضافه کنید. بیست دقیقه که جوشید، شکر و آبلیمو رو اضافه کنید و 5 دقیقه بعد پوشت هندوانه رو اضافه کنید.

اجازه بدین مربا بجوشه و شهد غلیظ بشه.

نکته:

آب آهک ماده مربا که در اینجا همون پوست هندوانه هست رو بلوری و ترد میکنه ولی مزه اون رو هم کامل از بین میبره. هر چه مدت زمان خواباندن ماده مربا در آب آهک بیشتر باشه به همون اندازه مربا بی مزه میشه. این نکته رو مددنظر داشته باشین. با دستور اول اصلا این پروسه طولانی نیاز نیست و مربا هم کاملا ترد و بلوری میشه و خودتون در عکس ها میتونید مشاهده کنید.

این مربای خوشرنگ و چشم نواز رو یکی از کدبانوی مهربون همراه کانال آشپزیمون ارسال کردن😍 خیلی عالی شده👍

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

تعداد دیدگاهها: 2

  1. Avatar
    زری

    چه آموزش عالی ممنون
    یه سوال
    آیا برای کدوحلوایی هم میشه از این روش استفاده کرد؟

    • admin
      admin

      ممنون از همراهی شما🌸🌸
      بله برای کدو حلوایی هم میشه از همین روش استفاده کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت