طرز تهیه استاک مرغ با اسکلت مرغ به صورت مرحله به مرحله
طرز تهیه استاک مرغ خونگی رو در این مطلب با هم میبینیم.
استاک یعنی چی ؟
استاک، مایعی است که از ترکیب موادی مانند گوشت قرمز، استخوان گوساله، گوشت مرغ، ماهی، سبزیجات معطر و ادویههای مختلف که با آب مخلوط کرده و پس از جوشیدن از صافی رد شدهاند، بهدست میآید. استاک را میتوانید با سبزیجات تازه یا مواد غذایی دیگر مانند نودل، برنج، تخممرغ و پنیر ترکیب کرد و با آن یک سوپ خوشطعم و خوشمزه تهیه کنید یا آن را بهعنوان یک ماده پایه برای انواع خورش، خوراک و حتی سس استفاده کرد. استاک برای انواع سوپ، پتاژ، خوراک، خورش و آش پایه مناسبی است و در اصل جایگزینی برای آب میباشد.
استاک مرغ برای انواع سوپ، خوراک، خورش و آش میتواند پایه مناسبی باشد و در اصل جایگزینی مناسب برای آب است.
عصارههای مرغ و گوشت، چند سالی است که وارد صنایع غذایی کشور شده است و به عنوان طعم دهنده مورد استفاده قرار میگیرد.
این روزها عصاره های مرغ جایگاه ویژه ای در آشپزی ما دارن علاوه بر این که یه لعاب خوبی به خورش میدن، عطر و مزه خوبی هم دارن
برای انواع خورش ها، خوراک ها و غذاها هم میشه استفاده کرد
اما در مورد سلامت این عصاره ها حرف و حدیث زیاده
این باور وجود داره که این قرص ها مواد نگهدارنده دارن و برای سلامتی خوب نیستن
از طرفی حاوی پودر ژلاتین هستن و خوردنش برای افرادی که در مورد سلامت و حلال بودن ژلاتین های صنعتی حساس هستن، خوشایند نیست
میزان نمک بالایی هم دارن و برای فشارخون بسیار مضر هستن
در صنعت از گوشت های درجه 2 که برای مصارف خانگی یا رستورانی قابل استفاده نیستند را می پزند و عصاره آنها را می گیرند. 😔
خرید این قرص ها رو کنار بزاریم و خودمون داخل خونه استاک مرغ درست کنیم
توضیح میدم چجوری😊
دوستان عزیزم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین.
مواد لازم:
1 | سیر | 4 حبه |
2 | برگ بو | 2 عدد |
3 | پیاز | 1 عدد |
4 | هویج | 2 عدد |
5 | کرفس | 1 ساقه |
6 | ادویه مرغ | یک قاشق چایخوری |
7 | اسکلت مرغ | 1 عدد |
طرز تهیه استاک مرغ
هر زمان مرغ میخرین استخوان ها و بال و کتفش رو جدا کنید و برای درست کردن استاک مرغ خانگی ازش استفاده کنید. یا زمان هایی که مرغ کامل رو میپزید، استخوان ها رو برای درست کردن آب مرغ بردارین. منظور اینه که نیازی نیست حتما گوشت مرغ استفاده بشه چون ما میخوایم از مواد معدنی و ویتامین های موجود در اسکلت مرغ استفاده کنیم.
همه مواد رو با هم داخل قابلمه بریزین. به اندازه ای آب جوش اضافه کنید که کامل روی مواد رو بگیره.
زیر قابلمه رو روشن کنید و اجازه بدین آب به جوش بیاد. اگر از تکه های مرغ استفاده میکنید، کف جمع شده روی آب رو حتما جدا کنید.
حالا حرارت رو کم کنید و بزارین حدود دو ساعت ریزجوش بزنه و آب مرغ مزه همه مواد رو به خودش بگیره.
بعد از این مدت، حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین آب مرغ در دمای محیط خنک بشه.
مواد رو داخل صافی بریزین و آب رو جدا کنید و داخل شیشه بریزین و در یخچال بزارین تا چربی داخل آب مرغ روی آب جمع و بسته بشه.
چربی رو صاف کنید و استاک مرغ رو بسته بندی کنید و هر زمان نیاز داشتین ازش استفاده کنید.
حتی میتونید داخل قالب یخ بریزین و فریز کنید و موقع نیاز، تعداد قالب هایی که نیاز دارین رو دربیارین و استفاده کنید.
داخل ظرف شیشه ای در یخچال تا 3 روز و در فریزر تا سه ماه قابل نگهداری هست.