طرز تهیه نان شیر فوق العاده نرم و پف دار
طرز تهیه نان شیر فوق العاده نرم و پف دار رو در این مطلب با هم یاد میگیریم.
نان در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه و حرمت ویژه ای داره. قوت غالب خیلی از مردم همین نان هست و هنوز در بیشتر کشور عزیزمون ایران هستند بانوان عزیز و محترمی که نان مصرفی خانواده رو با دستان گرم و پرمهرشون درست میکنن❤️
نان شیر هم یه نوع نان نرم و خوشمزه هست و به دلیل استفاده از شیر و کره در این نان، بافتی کاملا لطیف و عطری ویژه داره.
فیلم طرز تهیه نان شیر رو در کانال آشپزی ایران پخت قرار دادم.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین
مواد لازم:
1 | شیر گرم | دو سوم پیمانه معادل 150 میلی لیتر |
2 | تخم مرغ | یک عدد |
3 | خمیرمایه | دو قاشق چایخوری |
4 | آرد نان یا قنادی | 330 گرم تقریبا دو و نیم پیمانه و سه قاشق غذاخوری |
5 | کره نرم شده | دو قاشق غذاخوری |
6 | شکر | یک قاشق غذاخوری |
7 | نمک | نصف قاشق چایخوری |
8 | زرده تخم مرغ | یک عدد برای رومال (در صورت تمایل) |
طرز تهیه نان شیر فوق العاده نرم و پف دار
در یک کاسه شیر گرم، خمیرمایه فوری و شکر را با هم مخلوط کنید. خوب هم بزنید، سپس یک قاشق غذاخوری آرد را هم اضافه و با مواد مخلوط کنید و اجازه بدین مخلوط به مدت 10 دقیقه استراحت کنه تا خمیرمایه فعال بشه.
اگر خمیرمایه تازه نباشه علاوه بر این که بوی بدی به نون میده کل فرآیند پخت نون رو هم با مشکل مواجه میکنه. توصیه میکنم آموزش نحوه عمل آوری خمیرمایه رو کامل مطالعه کنید.
حالا یدونه تخم مرغ و یک قاشق کره نرم شده را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست بشن.
آرد و نمکی که با هم مخلوط و الک شده را اضافه کنید سپس مخلوط شیر و خمیمرمایه و تخم مرغ و …را اضافه کنید و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه.
خمیر کمی چسبنده هست نباید وسوسه بشین و زیاد آرد اضافه کنید. در این مرحله باید حدود 10 دقیقه خمیر رو خوب ورز بدین تا کاملا نرم و لطیف بشه و این مرحله اهمیت زیادی داره.
از خمیر یک توپ درست کنید و داخل کاسه بزارین و روی کاسه را با پارچه آشپزخانه یا پلاستیک بپوشانید. حالا یک تا دو ساعت در جای گرمی استراحت بدین تا خمیر پف کرده و حجم اون دو برابر بشه.
خمیر را روی سطح کار کمی آرد پاشی شده منتقل کنید و کمی ورز بدین و آن را به 5 قسمت تقسیم کنید (2 قسمت کوچکتر و 3 قسمت بزرگتر خواهید داشت).
هر قسمت رو چونه کنید و روی چونه ها رو با یک پارچه آشپزخانه یا پلاستیک بپوشانید و بگذارید 15 دقیقه استراحت کنن.
هر چونه را بردارید و به شکل یک بیضی به ضخامت نیم سانت پهن کنید، سپس آن را از درازترین طرف رول کنید.
رول ها را در قالب چرب شده قرار بدین. بلندترین رول را در مرکز و کوتاهترین رولها را در کنار آن قرار بدین. روی خمیر رو بپوشونید و مجددا نیم ساعت دیگه استراحت بدین.
بعد از این مدت اگر دوست دارین روی نون طلایی بشه، یدونه زرده تخم مرغ رو روی هر قسمت بزنید و قالب رو در فری که از یک ربع قبل روی 180 درجه خوب گرم شده به مدت 15 دقیقه قرار بدین.
اگر روی نون طلایی نشده بود چند دقیقه گریل رو روشن کنید.
نون شیر و خوشمزه ما آماده شد. کافیه نوش جان کنید.