طرز تهیه قنبر پلو شیرازی مجلسی با گوشت قلقلی
طرز تهیه قنبر پلو رو میزارم براتون با این امید که درست کنید و با دل خوش میل کنید.
نوبتی هم که باشه نوبت میرسه به قنبرپلو شیرازی 😋
یه غذای بااصالت و خوشمزه که دیرینه بسیار کهن داره
در مورد نام گذاری اسم این غذا نظریه های متفاوتی هست که جالبه بدونید
یه عده می گفتن این غذا رو به این دلیل قنبرپلو میگن، چون یه غلام سیاه به نان قنبر برای اولین بار در آشپزخانه دربار طبخ کرده و اسمش روی غذا مونده
یه عده دیگه میگن چون این غذا تیره هست و تیرگی هم نماد سیاهپوستان و برده هاست، و در بین سیاهپوستان قنبر یکی از معروفهاست، اسم این غذا شده قنبر پلو
یه عده ای هم میگن این غم بر پلو هست! به دلیل داشتن شیره انگور و کشمش شادی آوره و باعث میشه غم از دل خورنده بره😄خلاصه خانوم جوووون هر چی که هست خیلی مقویه، برای درمان کم خونی عالیه و مهم تر این که در دسته غذاهای اصیل ایرانی هست
امیدوارم شما هم درست کنید و میل کنید و غم از دلتون بره🤗❤️
دوستان عزیزم اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید به تمام فیلم های آموزشی دسترسی داشته باشین و آموزش ها رو دنبال کنید. فیلم های آموزشی از طرز تهیه غذاهای مختلف گرفته تا بهترین شیرینی ها و کیک ها و دسرها رو در کانال ببینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین.
مواد لازم برای 3 نفر:
برنج | دو لیوان |
گوشت چرخ کرده | یک بسته – 200-300 گرم |
گردو خرد شده | 100 گرم (قابل حذف) |
کشمش پلویی |
100 گرم |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
شیره انگور | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز |
1 عدد |
زردچوبه | یک قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
زعفران |
در صورت تمایل (در دستور اصلی نیست) |
آرد نخودچی | به میزان دلخواه |
طرز تهیه قنبر پلو شیرازی
برنج رو بشورین و با نمک 3 ساعت خیس کنید.
گوشت چرخی رو با آردنخودچی و نمک و زردچوبه مخلوط کنید و با دست خوب ورز بدین تا منسجم بشه.
بعد اندازه یه فندق بردارین و گلوله کنید و در روغن سرخ کنید.
داخل یه تابه دیگه پیاز رو خرد کنید با کمی روغن تفت بدین شیشه ای که شد گردو خرد شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدین و در نهایت کشمش رو اضافه کنید
رب انار و شیره انگور هم اضافه کنید و یه تفت مختصر بدین و حرارت رو خاموش کنید.
برنج رو آبکش کنید.
کف قابلمه رو ته دیگ مورد نظر بزارین و لابه لا برنج و موادی که آماده کردین قرار بدین و برنج رو دم کنید.
اگر شیره ورب دوست ندارین حذف کنید و زعفران اضافه کنید ولی دیگه قنبر پلو نیست میشه دلبر پلو 😅
کشمش رو زیادی تفت ندین که باد کنه و بسوزه.
تا 5 روز در یخچال قابل نگهداری هست.
با مرغ هم میتونید این غذا رو درست کنید
* این غذا با ماست موسیر، سالاد شیرازی، ماست خیار و ترشی سیر و سبزی سرو میشه
طرز تهیه پیاز داغ مجلسی هم آموزش داده شده. میتونید برای تزیین از پیازداغ هم استفاده کنید.