» مطالب » طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی
طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی
مطالب - نوشیدنی و اسموتی

طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی

مرداد 24, 1403 9071

طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی رو حتما یاد بگیرین چون شربت خاکشیر جزو شربت های پرطرفدار فصل تابستان هست.

هر چند که شربت ریحان ، شربت سکنجبین، شربت آلبالو هم شربت هایی هستن که در فصل تابستان زیاد استفاده میشن. اما شربت خاکشیر یه چیز دیگس😋

شربت خاکشیر نوشیدنی بسیار خوبی است که از ترکیب دانه های خاکشیر با یخ، آب، شکر و زعفران تهیه می شود. در دوران کودکی و تابستان یکی از نوشیدنی هایی که مادرم برای رفع تشنگی ما در فصل گرما تهیه می کرد شربت خاکشیر بود.

حتی از این شربت برای افطار در ماه رمضان و رفع تشنگی روزه داران استفاده می شود.

این شربت طعم شیرین ملایم بسیار خوبی دارد و در ترکیب با زعفران دم کرده عطر و طعم بهتری می گیرد.

یکی از  خواص شربت خاکشیر این است که حرکات روده را بهبود می بخشد، روده ها را پاکسازی و سم زدایی می کند و  با افزایش دفع چربی از بدن باعث کاهش وزن می شود. 

البته این نکته رو هم خوب است بدانید که خاکشیر به صورت طبیعی در باغ ها و زمین ها می روید و دارای گل های زرد رنگی است. دو نوع خاکشیر وجود دارد:

  1.  یکی اینکه دانه هایش ریز است و سرخی آن کم است.
  2. نوع دیگر شیرین است. دانه های آن نسبتا بزرگتر و رنگ آن قرمز تیره است

برای دیدن فیلم های آموزشی کافیه عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین

مواد تشکیل دهنده برای 6 نفر:

آب سرد 6 لیوان
گلاب 2 قاشق غذاخوری
شکر یک لیوان
خاکشیر نصف لیوان
آبلیموی تازه (اختیاری) در صورت نیاز

طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی

برای تهیه این نوشیدنی ابتدا آن را در ظرف مناسبی ریخته و آب اضافه کرده و می شوییم. سپس این دانه های شسته شده را در ظرفی ریخته و مقداری آب اضافه می کنیم و حدود 10 تا 15 دقیقه در آب خیس می کنیم.

این کار باعث می شود تا علاوه بر این که آلودگی ها پاک می شوند، شن و لای موجود در خاکشیر هم ته نشین شوند.

سپس  آب روی خاکشیر را عوض کرده و دانه ها را در ظرف دیگری بریزید و  تا شن و کثیفی آن شسته شود. روی خاکشیرها آب بریزید و این کاررا چند بار تکرار کنید.

حالا همه مواد را درون پارچ بریزید و بعد از این که شکر حل شف یخ اضافه کنید تا شربت حسابی خنک شود.

طرز تهیه شربت خاکشیر مجلسی

طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی زعفرانی

خاکشیر شسته شده   2 قاشق غذاخوری
زعفران پودر شده  به اندازه نوک یک قاشق چایخوری
تخمه شربتی  1 قاشق غذاخوری
آب  1/2 لیوان
شکر  1/2 فنجان

1. شکر و آب را بجوشانید:

برای تهیه شربت خاکشیر با زعفران باید شکر و آب را در قابلمه بریزید و روی حرارت گاز قرار دهید. بگذارید آب بجوشد و شکر به آرامی در آب حل شود. در این مرحله بهتر است شکر را تا زمانی که در آب حل شود هم نزنید.

2. گلاب را به شیره اضافه کنید:

بعد از حل شدن شکر باید گلاب را به شربت اضافه کنید. و صبر کنید 4-5 دقیقه جوش بخورد.

3. زعفران را به شربت اضافه کنید:

در این مرحله آماده سازی می توانید  پودر زعفران را به شربت اضافه کنید. سپس باید کمی صبر کنید تا شربت غلیظ شود. هر زمان که شربت به غلظت مناسب رسید می توانید شعله گاز را خاموش کرده و از روی حرارت بردارید.

4. تهیه شربت:

در مرحله آخر شربت باید کاملا خنک شود. سپس مقداری شربت را به همراه دانه های خاکشیر و تخمه شربتی خیس خورده در لیوان بریزید و با آب مخلوط کنید. شربت شما آماده است.

از آنجایی که خاکشیر، دانه های کوچکی دارد، شستن آن برای بسیاری از مردم چالش برانگیز است. برای شستن این دانه ها باید آن را در آب ریخته و خوب هم بزنید. سپس کمی صبر کنید تا چوب های کوچک روی آب شناور شوند.
حالا می توانید به آرامی آب کاسه را خالی کنید. مجدداً کمی آب به کاسه اضافه کنید و هم بزنید و در ظرف دیگری بریزید. این باعث می شود سنگریزه های رسوب شده در کاسه باقی بمانند.
این کار را چند بار تکرار کنید تا تمام سنگریزه ها و ذرات اضافی از آن جدا شوند و از آن برای تهیه شربت استفاده کنید.

نکاتی برای خوشمزه تر شدن شربت خاکشیر مجلسی

    • برای لذیذ کردن این نوشیدنی می توانید از عرق بیدمشک، بهار نارنج یا کاسنی استفاده کنید.
    • برای تهیه راحت تر این نوشیدنی خاکشیر را در آب خیس کرده و در قالب یخ قرار دهید و فریز کنید. با این روش می توانید تا حد امکان یک نوشیدنی تابستانی ایرانی خوشمزه را به راحتی تهیه کنید.
    • برای تهیه شربت خاکشیر می توانید به جای شکر از مقداری عسل استفاده کنید.
    • این نوشیدنی ایرانی در طب سنتی یک درمان خانگی برای گرمازدگی است.
    • می توانید به جای گلاب از هل استفاده کنید.
    • هنگام شستن بذرهای شسته شده از ظروف پلاستیکی استفاده کنید زیرا دانه های شن بیشتری را در خود نگه می دارند و ته نشین می شوند.
    • اگر چند ساعت قبل از سرو یک  نوشیدنی تابستانی ایرانی با طراوت تهیه کنید  و در یخچال نگهداری کنید، عطر و طعم بهتری خواهد داشت.

به این نوشته امتیاز بدهید!

admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت