» مطالب » دانش تغذیه » سلامت و تغذیه » شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟ جدول شروع غذای کمکی نوزاد
شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟
سلامت و تغذیه - مطالب

شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟ جدول شروع غذای کمکی نوزاد

مرداد 27, 1403 3049

شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟ این سوال رو تمام مادران عزیز حدودا از 5 ماهگی بچه ها از خودشون میپرسن.

شیر مادر که منبع اصلی زندگی نوزادان تازه متولد شده است، اولین و تنها غذایی است که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری در 6 ماه اول رشد کودک است. شیر مادر همیشه آماده، تمیز و تازه است، سیستم ایمنی کودک را تقویت می کند و از او در برابر میکروب ها و بیماری های بیرونی محافظت می کند و شیردهی نیز برای سلامتی مادر مفید است. به طوری که اولین شیر مادر پس از تولد طبیعی ترین واکسن برای نوزاد محسوب می شود و پیوند عاطفی بین مادر و نوزاد را تقویت می کند.

هیچ مکمل غذایی دیگری برای نوزادان در طول دوره رشد 0-6 ماهه مورد نیاز نیست. زیرا شیر مادر جایگزین آب می شود و به راحتی توسط دستگاه گوارش نوزاد هضم می شود. بر اساس تحقیقات، مشاهده شده است که خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، کم خونی، دیابت و آسم در کودکانی که در دوران نوزادی به طور منظم از شیر مادر تغذیه می کنند بسیار کمتر است.

بنابراین، شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟ چگونه و چه زمانی نوزادان باید بعد از شیردهی به غذاهای کمکی روی بیاورند ؟ مواد مهم و ضروری غذای کمکی چیست؟ در اینجا مواردی وجود دارد که هنگام شروع غذای کمکی نوزاد باید در نظر بگیرید و سؤالاتی که مادران تازه متولد شده اغلب در ذهن خود دارند، در مورد آنها در این مقاله پاسخ داده می شود.

امیدوارم از خواندن لذت ببرید!

شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟

شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟

برای دریافت دقیق ترین اطلاعات و نتایج سالم، پشتیبانی پزشکی دریافت کنید. اطلاعات موجود در محتوای ما یک نسخه تجویز نمی شود. ما از شما تقاضا داریم برای دریافت دقیق ترین اطلاعات در مورد غذای جامد و غذاهای کمکی برای نوزادان با پزشک خود مشورت کنید.

جدول شروع غذای کمکی نوزاد

ماه ها غذاهای توصیه شده چیزهایی که نباید داده شود
ماه 6 فرنی برنج، پوره هویج، پوره کدو تنبل، پوره سیب، پوره گلابی غذاهای شور، شیرین، عسل، شیر گاو
6-8 ماهگی ماست، زرده تخم مرغ، پوره مرغ، پوره موز، پوره سیب زمینی سبزیجات خام، میوه های سفت
8-10 ماهگی تکه های کوچک میوه های نرم، تکه های نرم سبزیجات، کوفته های کوچک، ماهی صدف خام، قطعات سخت و بزرگ
10-12 ماهگی بخش های کوچکی از وعده های غذایی خانواده، پنیر، نان غلات کامل، پاستا غذاهای سفت و خطر خفگی (آجیل، انگور)

چه زمانی باید غذای کمکی برای نوزادان شروع شود؟

این یک موضوع بسیار حساس است که شروع غذای کمکی در نوزادان زود باشد یا دیر. اگر زود شروع شود – شیر مادر که از قبل تمام نیازهای کودک را در 6 ماه اول برآورده می کند – ممکن است برخی مشکلات در سیستم گوارشی، شرایط نامطلوب مانند آلرژی و اسهال رخ دهد. اگر بعد از ماه 6 به تعویق بیفتد، ممکن است مشکلات رشد ایجاد شود.

برای سلامت و رشد کودک، اولین غذای کمکی نوزاد در اولین ماه ششم در نظر گرفته می شود . تا این دوره، فقط شیر مادر باید ترجیح داده شود، اگر کافی نیست، شیر خشک ترجیح داده شود. توصیه متخصصان ادامه شیردهی با غذاهای کمکی پس از 6 ماهگی تا 2 سالگی است .

اگر کودک شما با وجود اینکه به اندازه کافی شیر داده اید و هنوز علائم گرسنگی را نشان می دهد سیر نمی شود، ممکن است دوره تغذیه تکمیلی برای شما شروع شده باشد . 6-8. این ماه ها به عنوان دوره گذار به غذای کمکی و دوره سازگاری شناخته می شود. شما می توانید غذای کمکی را شروع کنید، که در مجموع در طول روز بیش از 1 لیوان نباشد . البته باید از پزشک خود تاییدیه بگیرید.

قانون 3 هنگام شروع غذای کمکی نوزاد مهم است. قانون 3 فرآیندی است برای آزمایش اینکه آیا کودک به هر غذای جامد اضافی حساسیت دارد یا خیر. در 3 روز اول باید به کودک خود غذای مشابهی بدهید و وضعیت سلامتی کودک خود را کنترل کنید. در صورت عدم واکنش، می توان این غذا را به عنوان بی خطر ثبت کرد. می توانید غذاهای دیگر را آزمایش کنید.

تغذیه تکمیلی را با کدام غذاها باید شروع کرد؟ پوره سبزیجات فصلی بیشترین توصیه را هنگام شروع  غذای کمکی دارند. پوره سبزیجات و میوه و غلات خوب پخته شده اولین غذاهایی هستند که می توان آنها را در فرآیند تغذیه تکمیلی برای نوزادان ترجیح داد.

سازمان بهداشت جهانی

شروع غذاهای مکمل (جامد) از نظر تغذیه ای کافی و ایمن در ماه ششم و ادامه شیردهی تا سن 2 سالگی.

دفعات تغذیه کودک را افزایش دهید: 2-3 وعده غذایی در روز برای نوزادان 6-8 ماهه. 3-4 وعده غذایی در روز برای نوزادان 9-23 ماهه؛ 1-2 میان وعده اضافی در صورت نیاز.

منبع:www.who.int

شروع غذای کمکی در نوزادان

  • از ماه ششم تا ماه هشتم 70 درصد شیر مادر و 30 درصد غذای کمکی.
  • بعد از ماه نهم 60 درصد شیر مادر و 40 درصد غذای کمکی.
  • بعد از 1 سالگی 50 درصد شیر مادر باید 50 درصد غذای کمکی باشد.
محدوده سنی شیر مادر (%) غذای کمکی (%)
6-8 ماه 70 30
9-12 ماه 50 50
1 سال به بالا 50 50

روند رشد هر کودک ممکن است متفاوت باشد. فراموش نکنید که قبل از تصمیم گیری قطعی در مورد زمان شروع به غذاهای کمکی در نوزادان، نظر پزشک خود را دریافت کنید.

علائم شروع غذای کمکی در نوزادان

شروع به غذای کمکی نقطه عطف مهمی در روند تغذیه کودک شماست. نشانه هایی برای درک اینکه آیا نوزادان آماده روی آوردن به غذای جامد هستند وجود دارد. در اینجا علائمی وجود دارد که نشان می دهد کودک شما آماده دریافت غذای جامد است:

نگه داشتن سر و نشستن با پشتیبانی

اگر کودک شما می تواند سر خود را به حالت عمودی نگه دارد و بدون تکیه گاه یا با کمی تکیه گاه بنشیند، این نشانه دریافت غذای جامد است. این نشان می دهد که مهارت های بلع و جویدن کودک شما بهبود یافته است.

هماهنگی دهان و بلع

اگر کودک شما بتواند غذا را از قاشق در دهان نگه دارد و آن را ببلعد، ممکن است برای غذای جامد آماده باشد. بهبود هماهنگی دهانی نوزادان، آنها را قادر می سازد تا غذا را به درستی ببلعند.

نشان دادن علاقه به غذا

اگر کودک هنگام غذا خوردن شما را تماشا می کند، دستش را به سمت غذا می گیرد و سعی می کند غذا را در دهانش بگذارد، این نشان می دهد که علاقه او به غذا زیاد شده است. این نشانه شروع کردن غذای کمکی است.

دو برابر شدن وزن هنگام تولد

این واقعیت که وزن نوزاد هنگام تولد دو برابر شده است نیز یک شاخص مهم برای دریافت غذای کمکی است. این نشان می دهد که کودک شما از نظر جسمی به اندازه کافی برای هضم غذای اضافی بالغ است.

کاهش میل مکیدن

اگر کودک شما نمی خواهد به تغذیه منحصرا با شیر مادر یا شیر خشک ادامه دهد و به غذای کمکی علاقه نشان می دهد، این نشانه آمادگی او است.

حرکات جویدن

اگر کودک شما حرکات جویدنی انجام می دهد، این نشان می دهد که او برای غذای جامد آماده است. این حرکات نشان می دهد که کودک شما شروع به یادگیری نحوه خوردن غذاهای جامد کرده است.

غذا را با دست بگیرید و به سمت دهان بیاورید

اگر کودک شما سعی می کند غذایی را که برمی دارد در دهانش بگذارد، این نشان می دهد که علاقه و مهارت او در غذای کمکی در حال رشد است.

لیست غذای کمکی نوزاد در شروع چه باید باشد؟

هنگام شروع به دادن غذای کمکی، معمولاً توصیه می‌شود با غلات یا سبزیجات فصلی که سرشار از ویتامین و فیبر هستند، شروع کنید . در بین این غلات، بی شک برنج، بلغور و آرد برنج، ارجح ترین آنهاست . می توانید سوپ برنج و سبزیجات را با برنج یا فرنی آرد برنج با میوه تهیه کنید و دستور پخت خود را با توجه به میوه ها و سبزیجات فصلی شکل دهید. پاسخ این سوال را که اغلب تازه مادران می پرسند را می توان به صورت پوره سبزیجات یا ماست ساده خانگی داد.

زمان ایده آل برای آشنایی نوزادان با غذاهای جدید، زمانی است که آنها گرسنه هستند. وقتی متوجه شدید که گرسنه هستید یا زمان غذا خوردن است، می توانید ابتدا غلات و سپس پوره سبزیجات و میوه را انتخاب کنید . اگر کودکتان با تف کردن از دهان، برگرداندن سر از قاشق یا عقب راندن آن با زبان نشان داد که غذایی را که آماده کرده اید دوست ندارد، در این مرحله زیاد اصرار نکنید.

اولین غذاهایی که می توانید در زمان شروع به دادن غذای جامد به کودک خود بدهید باید ساده و به راحتی قابل هضم باشد . در اینجا لیست شروع مکمل ها آمده است:

غذاهایی که نباید مصرف شوند:

  • عسل (تا سن 1 سالگی نباید داده شود)
  • غذاهای شور و شیرین
  • تخم مرغ خام یا نیم پز
  • غذاهای گرد و کوچک (خطر خفگی)

این غذاها خطر واکنش های آلرژیک کمی دارند و برای دستگاه گوارش حساس کودک شما مناسب هستند.

اولین چیزی که باید در مورد اولین غذای کمکی برای نوزادان در نظر بگیرید این است که کودک شما هیچ واکنشی در بدن خود نسبت به غذایی که به او می دهید نداشته باشد. از آنجایی که سیستم گوارشی آنها به تازگی در حال توسعه است، انجام تست آلرژی روی هر غذایی راهی مطمئن است.

  • ماه ششم: سبزیجات و میوه های پوره شده با شیر مادر یا شیر خشک.
  • 6-8 ماهگی: ماست، پنیر، پوره گوشت همراه با شیر مادر یا شیر خشک.
  • 8-10 ماهگی: سبزیجات خرد شده، میوه ها، پاستا، تخم مرغ، حبوبات.
  • 10-12 ماهگی: تکه های کوچک غذای بزرگسالان، ماهی، غلات کامل، سبزیجات و میوه ها.

بنابراین، در این فرآیند چه باید کرد؟

آنچه والدین باید به آن توجه کنند این است که وضعیت سلامتی کودک را به مدت 3 روز پس از تغذیه تکمیلی تحت نظر داشته باشند. می توانید غذاها را در وعده های بسیار کوچک یا حتی با نوک قاشق چای خوری در وعده های غذایی متناوب بدهید. اگر به طور همزمان چندین غذای مختلف را تغذیه کنید، درک اینکه به کدام یک حساسیت دارید یا در هضم کدام یک مشکل دارید، بسیار دشوار خواهد بود.

  • نمک، عسل، ادویه جات یا شکر را به وعده های غذایی تهیه شده برای نوزادان اضافه نکنید .
  • از هیچ ماده، غذا یا مایعی که حاوی مواد افزودنی، نگهدارنده یا فکر می کنید تازه نیست استفاده نکنید.
  • برای هر وعده غذایی از غذاهای تازه استفاده کنید .
  • دریافت مایعات از طریق شیر مادر در ماه های گذشته تامین می شد. با این حال، اکنون باید مراقب باشید که مایعات دریافتی کودکتان را افزایش دهید، به خصوص آب آشامیدنی تمیز .
  • سیستم گوارشی کودک شما متفاوت است. حتی اگر کودک شما می خواهد غذای شما را بخورد، در این مرحله غذایی را که برای خانواده خود تهیه کرده اید به کودک خود ندهید. آن را مجدداً مطابق با نیازها و ساختار او آماده کنید .

در کدام ماه نوزادان باید به غذاهای کمکی روی بیاورند؟

انتقال نوزاد به خوردن غذای جامد نباید شدید باشد، انتقال باید تدریجی باشد . غذاهای مختلف باید به تدریج به برنامه غذایی اضافه شوند. وقتی کودک شما به ماه ششم رسید، می توانید با پوره سبزیجات و میوه شروع کنید. توصیه می شود غذاها را تا ماه هشتم به صورت پوره داده شود.

هنگام انتقال به غذاهای کمکی، باید به یاد داشته باشید که رشد و ذائقه هر کودک متفاوت است. بنابراین در طی این فرآیند باید توصیه های پزشک خود را مد نظر قرار دهید و غذاها را یکی یکی میل کنید. شما باید نوزاد خود را پس از هر بار چشیدن مشاهده کنید و در صورت بروز واکنش آلرژیک احتمالی با پزشک خود تماس بگیرید.

تا 1 سالگی عسل، شیر گاو، غذاهای شور و شیرین، گوشت خام یا نیم پز و بادام زمینی، سویا و سایر غذاهای حاوی آلرژن بالا را به کودک خود ندهید.

غذاهای زیر را تا سال اول زندگی به نوزاد خود ندهید:

  • سفیده تخم مرغ
  • نمک
  • شکر
  • ادویه
  • نارنگی
  • توت فرنگی
  • بادمجان
  • لوبیا سبز

شروع به غذای کمکی برای نوزاد 6 ماهه

شیر مادر یا شیر خشک غذای اصلی کودک در 6 ماه اول است. روند تغذیه تکمیلی معمولاً از ماه ششم شروع می شود. در ماه ششم، انرژی و نیازهای غذایی کودک شما افزایش می یابد. رفلکس های جویدن و بلع به تدریج ایجاد می شوند. روده آنها اکنون برای غذاهای مختلف آماده است.

در 6 ماهگی، کودک شما همچنان باید شیر مادر یا شیر خشک را به عنوان منبع اصلی تغذیه خود دریافت کند. با این حال، او می تواند شروع به معرفی غذاهای جامد کند.

  • فرنی برنج
  • پوره هویج
  • پوره کدو تنبل
  • سس سیب
  • پوره گلابی
  • ماست خانگی

چیزهایی که نباید داده شود:

  • غذاهای شور و شیرین
  • شیر گاو

سازمان جهانی بهداشت (WHO) و آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می کنند که نوزادان غذای جامد را از 6 ماهگی شروع کنند.

شروع به غذای کمکی برای نوزاد ۶ تا ۸ ماهه

کارشناسان سبزیجات و میوه های فصلی را به عنوان اولین انتخاب برای نوزادان هنگام شروع به غذاهای کمکی توصیه می کنند. علاوه بر این، دانه های خوب پخته و تمیز شده را می توان ترجیح داد. برنج، بلغور و آرد برنج معمولاً هنگام تغییر به غذای کمکی ترجیح داده می شوند. سبزیجات و میوه هایی مانند هویج، سیب زمینی، سیب و گلابی را می توان پس از پوست کندن و پختن کامل به صورت مرحله به مرحله در پوره های بچه تغذیه کرد.

از ماه هشتم می توانید با له کردن آن با چنگال، غذا را به کودک خود بدهید. بین 8-10 ماه؛ می توانید شروع به دادن منابع پروتئینی مانند ماست، پنیر، کشک و زرده تخم مرغ کنید. در صورت تمایل می توانید سبزیجات را با ماست نیز سرو کنید. گوشت چرخ کرده منبع بسیار خوبی از پروتئین است. شما می توانید با افزودن گوشت چرخ کرده به وعده های غذایی او هر روز پروتئین دریافتی روزانه کودک خود را افزایش دهید .

غذاهای با بوی تند مانند پیاز و سیر را نباید به نوزاد داد. از ماه هفتم می توان آبگوشت و گوشت چرخ کرده بچه را ترجیح داد. میزان گوشت نباید بیشتر از 1 گردو در روز باشد.

کودک شما می تواند با تنوع بیشتری از غذاها آشنا شود و طعم های مختلف را امتحان کند. می توانید به تدریج به غذاهای جدید بروید.

  • ماست خانگی
  • زرده تخم مرغ
  • پوره مرغ
  • پوره موز
  • پوره سیب زمینی
  • پوره آووکادو
  • سوپ عدس
  • سوپ مرغ
  • گوشت چرخ کرده
  • اسفناج
  • سیب زمینی شیرین

چیزهایی که نباید داده شود:

  • سبزیجات خام
  • میوه های سفت

افزایش تنوع غذایی نوزادان در این دوران توصیه می شود. انجمن اطفال اسپانیا معرفی سبزیجات و منابع پروتئینی را توصیه می کند.

شروع به غذای کمکی برای کودک 8 تا 10 ماهه

از ماه دهم، می توانید غذاها را به شکل کمی جامدتر ارائه دهید. میوه ها و سبزیجات با پوست نازک برای این فرآیند ایده آل هستند. نان سبوس دار و پاستا تهیه شده از آرد سبوس دار می تواند منبع انرژی کودک شما در این دوران باشد.

در این دوره می توان با رشد مهارت های حرکتی کودک ، غذاهای جامد بیشتری به او داد . کودک می تواند شروع به یادگیری غذا خوردن به تنهایی کند. توصیه های زیر را می توان به عنوان نمودار غذای کمکی کودک 9 ماهه نیز در نظر گرفت.

  • کلم بروکلی
  • پوره سبزیجات مخلوط
  • هلو
  • میوه های نرم در قطعات کوچک
  • قطعات نرم سبزیجات
  • بلغور گندم
  • کوفته های کوچک
  • پوره ماهی
  • پوره گوشت قرمز

چیزهایی که نباید داده شود:

  • صدف خام
  • قطعات سخت و بزرگ

آکادمی اطفال آمریکا AAP بیان می کند که برای نوزادان مهم است که بافت های مختلف را در این دوره امتحان کنند.

شروع به غذای کمکی برای کودک 10-12 ماهه

در این دوره می توان پیشرفت کرد زیرا در ماه های قبل با غلات، ماست، سبزیجات و میوه ها آشنا شده اید . پوره سبزیجات و میوه ها ممکن است در این دوره غلیظ شوند. در سال اول می توانید این پوره ها را به جای مخلوط کن با چنگال خرد کنید . این جزئیات رفلکس های جویدن و صحبت کردن نوزادان را تقویت می کند . دادن مداوم فقط پوره آبکی در طول کل فرآیند تغذیه تکمیلی ممکن است باعث تاخیر در رشد گفتار و توانایی جویدن شود.

می‌توانید صبحانه را با وعده‌های کوچک شروع کنید و با رعایت منظم این فرآیند، به تدریج میزان زرده تخم‌مرغ را افزایش دهید. به غیر از زرده، سفیده تخم مرغ تا سن 1 سالگی توصیه نمی شود. این غذا برای هضم کودک مناسب نیست. در این مرحله کم نگه داشتن مقدار آن مفید خواهد بود. حتما باید تست آلرژی انجام دهید. تخم مرغ ممکن است در برخی افراد آلرژی ایجاد کند.

به نوزادان 9 تا 12 ماهه می توان هنگام انتقال به غذاهای کمکی ، پنیر خانگی بدون نمک را در قطعات کوچک داد . در این مدت می توانید سوپ سبزیجات تهیه شده با گوشت چرخ کرده ریز خرد شده را به کودک خود بدهید. شما همچنین می توانید نان های مغذی کودک را که خودتان درست کرده اید اضافه کنید، بسیار رضایت بخش خواهد بود. آبگوشت های خانگی را می توان به سوپ ها و پوره های بچه اضافه کرد .

از سال اول زندگی، نوزادان انتقال به غذاهای کمکی را کامل کرده اند و می توانند غذاهایی را که به آنها حساسیت ندارند در مقادیر متوسط ​​مصرف کنند. البته باید به میزان نمک و ادویه، دمای غذا و تهیه آن با مواد طبیعی و فصلی که مواد شیمیایی نگهدارنده ندارند نیز توجه کرد. کودک شما می تواند در وعده های غذایی خانوادگی شرکت کند. با این حال، هنوز هم باید از برخی غذاها اجتناب شود.

  • بخش های کوچک از وعده های غذایی خانواده
  • پنیر، کشک
  • حبوبات
  • نان سبوس دار
  • پاستا

چیزهایی که نباید داده شود:

غذاهای سفت و خطر خفگی (مانند فندق، انگور و غیره)

وزارت بهداشت و AAP توصیه می کنند که نوزادان به آرامی در وعده های غذایی خانواده در این دوره گنجانده شوند.

ما از شما تقاضا داریم برای دریافت دقیق ترین اطلاعات در مورد انتقال به غذای جامد و غذاهای کمکی برای نوزادان با پزشک خود مشورت کنید.

ماه مواد مغذی ساخت و ساز منابع علمی
ماه 6 غلات غنی از آهن، سبزیجات له شده، میوه ها باید به صورت پوره سرو شود. WHO، 2021
6-8 ماهگی پوره سبزیجات، میوه ها، غلات، ماست، پنیر، پوره های گوشت در قطعات کوچک یا پوره AAP، 2019
8-10 ماهگی سبزیجات خرد شده، میوه ها، پاستا، تخم مرغ، حبوبات در قطعات کوچک یا کمی خرد شده NHS، 2020
10-12 ماهگی بخش های کوچکی از غذای بزرگسالان، ماهی، غلات کامل، سبزیجات و میوه ها در قطعات کوچک قابل سرو است CDC، 2018

شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟

هنگام شروع غذای کمکی باید به چه نکاتی توجه کرد؟

  • کودک خود را مشاهده کنید: کودک شما ممکن است به غذاهایی که می دهید حساسیت داشته باشد. به همین دلیل، به خصوص در ماه های اول، باید به کودک خود مقدار کمی غذا (2-1 قاشق چایخوری) بدهید و مزه های طولانی مدت (حداقل 3 روزه) داشته باشید. اگر واکنش هایی مانند یبوست، سوء هاضمه، اسهال، گاز یا بثورات را تجربه کردید، توصیه می کنیم با پزشک خود تماس بگیرید.
  • آهسته شروع کنید: هر هفته کودک خود را فقط با یک غذا آشنا کنید. اگر در طول روز غذاهای مختلفی بدهید، ممکن است نتوانید بفهمید کدام غذا باعث این واکنش آلرژیک شده است.
  • با غذایی که کمترین عوارض را ایجاد می کند شروع کنید: می توانید فرآیند تغذیه تکمیلی را با آب میوه هایی شروع کنید که کمترین عوارض جانبی را دارند و به راحتی برای کودک شما عادت می کند. می توانید به مدت یک هفته به کودک خود فقط آب میوه یا پوره میوه بدهید و به مرور میزان و تنوع آن را افزایش دهید. نکته دیگری که در این فرآیند باید به آن توجه کنید، انتخاب میوه های فصل است.
  • پودینگ را امتحان کنید: بعد از پوره میوه و آب میوه، نوبت به پودینگ می رسد. می توانید پودینگ های مختلفی را با شیر خشک، شیر مادر یا آرد برنج تهیه کنید و برای کودک سرو کنید.
  • از دادن غذاهایی که تست کرده اید دست نکشید: در حین امتحان غذاهای جدید، به دادن غذاهایی که قبلا داده اید ادامه دهید.
  • ماست خانگی: ماست خانگی برای نوزادان ایده آل است. ماست خود را در خانه با استفاده از شیر تازه روزانه درست کنید.
  • تنوع پیشنهاد دهید: عادات تغذیه کودک خود را با ارائه طعم ها و بافت های مختلف تغییر دهید.
  • صبور باشید: ممکن است طول بکشد تا کودک شما به غذاهای جدید عادت کند. بدون اینکه او را مجبور کنید و واکنش های او را در نظر بگیرید، ادامه دهید.
  • به ارزش های تغذیه ای توجه کنید: غذاهایی ارائه دهید که ارزش های غذایی مورد نیاز کودک شما را برآورده می کند.

چه چیزی برای یبوست در نوزادان هنگام شروع به غذای کمکی مفید است؟

نوزادانی که در 6 تا 8 ماه اول فقط با شیر مایع مادر تغذیه می‌شوند، ممکن است مشکلاتی مانند یبوست و گاز را در طول انتقال به غذای کمکی تجربه کنند. از آنجایی که سیستم گوارشی تازه در حال رشد نوزادانی که با غذاهای جامد و چسبناک آشنا می شوند با مشکلاتی مواجه می شوند، ممکن است باعث یبوست و تغییر رنگ مدفوع نوزاد شوند.

برای به حداقل رساندن این وضعیت، می توانید پوره سبزیجات و سوپ را با روغن زیتون خالص تهیه کنید . دوش آب گرم و مکمل های مایع روده های کودک شما را نرم می کند. ماست های طبیعی خانگی با خواص پروبیوتیکی به عنوان یک مکمل اولیه به شما در این فرآیند کمک می کنند. می توانید در طول روز در برابر یبوست و مشکلات گاز معده به ناحیه شکم کودک خود ماساژ دهید.

اگر مشکل یبوست با وجود توجه و مراقبت شما برطرف نشد و به مدت طولانی ادامه داشت، مشورت با پزشک را فراموش نکنید.

منابع علمی

  • سازمان بهداشت جهانی. (2021). تغذیه تکمیلی.
  • آکادمی اطفال آمریکا. (2020). شروع غذاهای جامد
  • انجمن اطفال اسپانیا (2018). راهنمای تغذیه نوزادان
  • آکادمی اطفال آمریکا. (2020). کتاب درسی تغذیه کودکان.
  • وزارت بهداشت ترکیه (2019). راهنمای تغذیه کودک.
  • آکادمی اطفال آمریکا. (2020). غذاهای خانوادگی و شیوه های تغذیه.

امیدوارم مقاله شروع غذای کمکی نوزاد با چه غذایی باید باشد؟ برای شما مادران عزیز مفید واقع شود.

تجربیات خودتون رو از طریق کامنت با سایر مادرها به اشتراک بگذارید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت