خانه / مربا، ترشی و سس / طرز تهیه لواشک سیب در خانه

طرز تهیه لواشک سیب در خانه

ایام عید و دید و بازدید تمام شده و معمولا مقداری میوه عید باقی مانده است. یک راه حل خوب برای جلوگیری از خراب شدن میوه ها و به خصوص سیب درست کردن لواشک می باشد. لواشک سیب را می توان در هر فصلی درست کرد. برای تهیه لواشک سیب می توانید از سیب شیرین یا ترش استفاده کنید.

 

لواشک سیب
لواشک سیب

مواد لازم برای تهیه لواشک سیب:

سیب (ترش یا شیرین یا مخلوط) به میزان لازم
شکر 1 ق غذاخوری

 

 

طرز تهیه لواشک سیب:

  1. برای تهیه این نوع لواشک ابتدا سیب‌ها را با دقت بشویید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید یا بیشتر خرد کنید.
  2. چوب و دانه سیب‌ها را بگیرید و با پوست ۳ ساعت در قابلمه‌ای با یک لیتر آب و یک قاشق غذاخوری شکر حرارت دهید.
  3. توجه کنید که حرارت اجاق ملایم باشد.
  4. در مرحله بعد، سیب‌های پخته شده را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شوند.
  5. حالا آن‌ها را از یک آبکش عبور دهید و یا به کمک گوشت کوب برقی و یا مخلوط کن سیب ها را به صورت پوره در آورید.
  6. مایه صاف شده را دوباره ۲۰ دقیقه حرارت دهید و صبر کنید تا غلیظ شود، به طوری که هنگام حباب زدن، مقداری از مایه به بیرون پرتاب شود.
  7. در این حالت، دیگر مایه لواشک سیب به غلظت مناسب رسیده است و می توانید آن را از روی اجاق بردارید و در سینی فلزی پهن کنید.
  8. ۱ تا ۲ هفته مایه لواشک پهن شده را در فضای باز قرار دهید و بگذارید خشک و آماده شود.
خب لواشک خوشمزه شما آماده است. در صورتی که بخواهید لواشک ترش داشته باشید باید از سیب ترش و در صورتی که بخواهید لواشک شیرین داشته باشید باید از سیب‌های رسیده و شیرین استفاده کنید. استفاده از ترکیب سیب ترش و شیرین نیز لواشک ملس خواهد داد.

نکات مهم برای تهیه لواشک سیب در خانه:

 

  • وقتی مایه صاف شده را در سینی پهن می‌کنید، توجه داشته باشید که لایه‌ای ضخیم نباشد زیرا در این صورت احتمال کپک‌زدگی آن در طول مدت خشک‌شدن بالا خواهد رفت.
  • سینی‌ که برای پهن کردن مایه لواشک استفاده می‌کنید، خوب بشویید زیرا وجود آلودگی در سینی، زمینه کپک زدن مایه را فراهم می کند. البته در برخی مناطق کشور، مایه لواشک را روی سفره ای تمیز که از قبل روی آن را چرب کرده اند، می ریزند تا جداکردن لواشک به دست آمده از آن راحت تر باشد.
  • اگر طعم ترش را برای لواشک بیشتر می پسندید، می توانید در مایه لواشک میوه هایی که کمی شیرین تر هستند، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه بریزید.
  • بهتر است در روزهای ابتدایی پهن کردن لواشک، آن را در فضای باز یا در مقابل نور آفتاب قرار دهید و در هفته دوم آن را در اتاق بگذارید تا کامل خشک شود.

 

در صورتی که تمایل داشتید می توانید طرز تهیه لواشک آلو را نیز مطالعه فرمایید.

لینک کوتاه شده مطلب:

https://goo.gl/bGmsEH

درباره article

حتما ببینید

سس چاتنی

سس چاتنی هندی مناسب برای انواع کوکو، کتلت و فلافل با طعمی متفاوت

سس چاتنی (Chutney) یه سس تند هندی هست که متفاوت از همه سسهایی هست که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 18 =