» مطالب » فیلم آب کردن شکلات با ساده ترین روش
مطالب - نکات و تکنیک ها - ویدئو

فیلم آب کردن شکلات با ساده ترین روش

شهریور 21, 1403 3093

فیلم آب کردن شکلات با ساده ترین روش ممکن رو در این پست ببینید و برای تزیین کاراتون استفاده کنید..

وقتی در حال میل کردن و لذت بردن از طعم خوب شکلات هستید، آخرین چیزی که به ذهنتون می رسه راه طول و درازیه که این خوردنی از چهار هزار سال پیش تا امروز طی کرده. درسته چهار هزار سال!!!! درخت کاکائو بومی مناطق سرسبز و شرجی آمریکای جنوبیه، شواهد اولیه استفاده از میوه درخت کاکائو، در حواشی رودخانه آمازون و روستای Ulúa در کشور هندوراس دیده شده، اطلاعاتی که بر اساس حدس و گمان از اون دوره در دسته، نشون می ده که قسمت نرم و گوشتی میوه درخت کاکائو در اون زمان توسط مردم خورده می شده و با دونه کاکائو کاری نداشتن. 

با درصد خلوص متفاوتی تولید می شه. شکلات در اکثر دستورها، به صورت آب شده کاربرد داره و از اونجائیکه ریختن تکه های شکلات در ظرف و آب کردن شکلات روی حرارتِ مستقیم، بافت دلخواه رو به ما نمی ده، از روشی برای آب کردن شکلات به نام تمپر کردن temper استفاده می شه.

تمپر کردن، به روند بهبود غلظت یک ماده توسط حرارت دادن و خنک کردن گفته می شه. با آب کردن شکلات به این روش، شکلاتی فُرم پذیر و براق به دست میاد که به راحتی از قالب جدا می شه، بعد از تزئین و موقع خنک شدن خوب سفت می شه، حالت چسبناک نداره و در دمای محیط مقاومه و شل نمی شه. در تصویر زیر، شکلات سمت راست بدون تمپر کردن ذوب و بعد خنک شده و سمت چپ با تمپر کردن.

در روش تمپر کردن اول باید شکلات رو خرد کنید. هر چقدر تکه های شکلات کوچک تر باشه، حرارت کمتری برای آب شدن نیاز داره و احتمال خراب شدن و سوختنش کمتره.

مقداری شكلات رو داخل یه کاسه بریزین و روی حرارت غیرمستقیم مثل بخار کتری بزارین. شکلات رو كاملا ذوب ميكنيم و بعد مقداری شكلات خرد شده بهش اضافه ميكنيم و باز اينقدر هم ميزنيم تا يكدست بشه. بسته به دمای شكلات اندازه خرده شكلاتها متغير خواهد بود اما حدودا يک چهارم مقدار شكلات ذوب شده از خرده شكلات استفاده ميكنيم.

در خیلی از منابع، در همین مرحله از شکلات استفاده می شه ولی بهتره که بعد از مخلوط کردن و یکدست شدن دقایقی دیگه شکلات رو روی بخار آب بذارید و یکسره با لیسک هم بزنید. در طی این مدت شکلات کاملا روون و مناسب کاور کردن می شه. حالا تمپر کردن انجام شده، برای تِست می تونید یک چاقوی استیل رو در شکلات فرو کنید و به مدت سه دقیقه در یخچال بذارید بعد از این مدت باید شکلات روی چاقو خودش رو گرفته، سفت و صاف باشه. 

  • متاسفانه این روش برای حجم خیلی کم شکلات کاربردی نیست و حجم کم رو میتونید با روش زیر آب کنید.

برای دیدن فیلم های آموزشی، آشپزی ایران پخت را در ایتا واینستاگرام دنبال کنید.

آب کردن شکلات
آب کردن شکلات

فیلم آب کردن شکلات

اما زمانی هست که برای دکور کیک و شیرینی مثل تزیین بستنی رژیمی با ماست یونانی نیاز به مقدار زیادی شکلات نداریم و اگر قرارباشه مقدار کمی شکلات رو در ظرف آب کنیم، پرتی زیادی داریم و خیلی از شکلات به ظرف میچسبه و هدر میره.

در این شرایط یه روش بسیار ساده وجود داره.

کافیه شکلاتی که لازم دارین رو داخل قیف یک بار مصرف بریزین. مقداری آب جوش در یک لیوان و یا ظرف مناسب بریزین و قیف دربسته رو داخل آب جوش بزارین. کمی صبر کنید تا شکلات ذوب بشه و بعد برای تزیین استفاده کنید. اینجوری دیگه ظرف هم کثیف نمیشه و همه کارها در همون قسف انجام میشه.

نکات آب کردن شکلات:

  • با وارد شدن کوچک ترین ذره آب، کل ساختار شکلات تغییر می کنه و بافت دلخواه نمی رسید، به همین برای آب کردن شکلات، مواظب باشید قطرات آب جوش به هیچ طریقی واردش نشه.
  • شکلاتی که برای تمپر کردن انتخاب می کنید باید سالم باشه. مکان مناسب برای نگهداری شکلات، جای تاریک، خشک و خنک با دمای 14 تا 15 درجه سانتی گراده. قبل از استفاده از شکلات تاریخ تولیدش رو ببینید اگر بیش از دو سال گذشته استفاده نکنید. شکلات ممکنه تاریخ مصرفش تموم نشده باشه ولی بر اثر نگهداری نادرست خراب شده باشه، اگر شکلات لکه خاکستری داره و رنگش یک دست نیست یا چربی ازش بیرون زده، خرابه و نباید استفاده شه. 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت