خانه / غذای اصلی / غذای ایرانی / طرز تهیه عدسی : بسیار خوشمزه و آسان با فوت کوزه گری

طرز تهیه عدسی : بسیار خوشمزه و آسان با فوت کوزه گری

طرز تهیه عدسی با ساده ترین روش برای شما عزیزان در این مطلب قرار داده شده است. عدسی یا سوپ عدس یکی از غذاهای پر خاصیت است که برای افراد مبتلا به کمبود آهن بسیار مفید است.

این غذا علاوه بر خاصیت های بی شماری که دارد، برای کسانی که دارای رژیم لاغری هستند هم مناسب است.

متاسفانه بسیاری از افراد و به ویژه کودکان از خوردن عدسی امتناع می کنند. اما در این مطلب روش پخت آسان عدسی آموزش داده می شود که علاوه بر این که به راحتی درست می شود، طعم و مزه دلپذیری نیز دارد.

طرز تهیه عدسی
طرز تهیه عدسی

مواد لازم برای پخت عدسی خوشمزه و خوش طعم (برای 3 تا 4 نفر)

  • گوجه فرنگی بزرگ: یک عدد
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • هویج: یک عدد
  • ساقه کرفس: نصف یک عدد
  • عدس سبز: یک فنجان
  • سیر: دو حبه
  • نمک: یک قاشق چای خوری
  • رب گوجه: یک قاشق
  • زیره سبز: 1/2 قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا دودی: 1/4 قاشق چای خوری
  • سرکه قرمز: 2 قاشق چای خوری
  • برگ بو: یک عدد
  • گزینه هایی برای خوشمزه تر شدن عدسی: روغن زیتون، جعفری تازه خرد شده، قارچ

     

بیشتر بخوانید: عدس پلو عربی با مرغ

طرز تهیه عدسی یا سوپ عدس

در ابتدا قبل از اقدام به هر کاری عدس را در آب نیم گرم خیس کنید.

بعد از گذشت یک ساعت عدس را درون قابلمه ریخته و بپزید. زمانی که عدس نیم پز شد، هویج و ساقه کرفس و گوجه فرنگی را درون قابلمه بریزید.

طرز تهیه عدسی

 

بعد از این مرحله باید برگ بو را نیز به مواد اضافه کنید. فراموش نکنید که بعد از پخت، برگ بو را از درون قابلمه خارج کنید.

صبر کنید تا مواد درون قابلمه کاملا بپزد.

درون یک ماهیتابه، پیاز را تفت دهید. زمانی که پیاز در اصطلاح سبک شد، سیر را درون آن خرد کنید.

حالا محتویات درون ماهیتابه را داخل قابلمه بریزید.

نمک و فلفل غذا را ادازه کنید و مقدار پودر پاپریکای گفته شده در دستور را به غذا اضافه کنید.

صبر کنید تا مواد کاملا با هم همگیر شده و مزه ها با هم مخلوط شوند.

در آخر دو قاشق سرکه قرمز را درون غذا ریخته و زیر اجاق گاز را خاموش کنید.

 

جدول مواد موجود در ۱۰۰ گرم عدس

گیاه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است. عدس از نظر مقدار پروتئین بسیار غنی است و در بین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین دارد. عدس گیاهی است یكساله كه ارتفاع آن بیش از ۳۰ سانتی‌متر نیست. برگ‌های آن دارای ۶ تا ۱۴ برگچه می‌باشد كه در انتهای آن پیچك قرار دارد. گل‌های عدس رنگ سفید و دارای رگه‌هائی به رنگ بنفش است. میوه آن غلاف كوچكی است و معمولاً در هر غلاف ۱ تا ۳ عدس وجود دارد.

عدس دو نوع است:

۱. عدس رسمی كه دانه آن گرد و سنبتاً درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است.

۲. عدس ریز یا عدس قرمز كه دانه‌های آن ریز و به رنگ قرمز می‌باشد‌.

تركیبات شیمیائی

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین‌های گروه B می‌باشد.

 

انرژی ۳۴۰ كالری
پروتئین ۲۵ گرم
چربی ۱ گرم
مواد نشاسته‌ای ۶۰ گرم
كلسیم ۸۰ میلی گرم
فسفر ۳۸۰ میلی گرم
آهن ۷ میلی گرم
پتاسیم ۸ میلی گرم
ویتامین آ ۶۰۰ واحد بین المللی
ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۲ میلی گرم
آرسنیك ۱ میلی گرم

 

خواص داروئی عدس

 

۱.عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشك است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یكدیگر می‌باشد‌. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است‌. به‌عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می‌باشد‌. عدس یك غذای كامل است و انرژی لازم را برای كارهای بدنی برای انسان تأمین می‌كند.

۲. عدس زیاد كننده ترشحات شیر است و مادران شیرده حتما باید از آن استفاده كنند.

۳. عدس را آرد كنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می‌كند.

۴. برای درمان زخم‌های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آن را غرغره كنید.

۵. برای تقویت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه میل كنید.

۶. آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذا است.

۷. پماد در عدس با سركه برای ترك دست و پا كه به‌علت سرما عارض شده سودمند است.

۸. عدس را می‌توان به‌عنوان مسهل هم مصرف كرد چون دارای لعاب زیادی است كه در درمان ناراحتی‌های روده نیز مؤثر است.

۹. عدس پخته را به‌عنوان مرهم برای زخم نیز می‌توان به‌كار برد.

 

مضرات عدس

عدس با تمام مزایائی كه دارد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولاً دیر هضم است و تولید نفخ می‌كند ثانیاً قابض است و جریان خون را در رگ‌ها آهسته می‌كند. البته می‌توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن كنجد و یا روغن بادام و با سركه خورد. ضمناً عدس به‌علت داشتن میكروپروتئین برای افرادی كه ناراحتی كلیه مخصوصاً تقویت كلیه دارند زیانبخش است.

منبع:

thekitchn

درباره article

حتما ببینید

طرز تهیه کوکوی کدو سبز شف طیبه

کوکوی کدو سبز شف طیبه برای علاقه مندان به غذاهای خوشمزه گیاهی. الان که فصل …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 7 =