» آشپزی بدون » بدون گوشت » طرز تهیه کوکو ماش
طرز تهیه کوکو ماش
بدون گوشت - کوکو - مطالب

طرز تهیه کوکو ماش

مهر 12, 1403 110181

طرز تهیه کوکو ماش خوشمزه و مقوی رو یاد بگیرین و جزو برنامه غذایی هفتگیتون قرار بدین.

کوکوها دنیای گسترده ای دارن و هر کدوم هم خوشمزگی و خواص مخصوص به خودشون رو دارن.

کوکو جعفری، کوکو سبزی، کوکو نخودفرنگی، کوکو سیب زمینی با آرد، کوکو مرغ و … انواع کوکوهایی هستن که میتونید درست کنید.

برای شام یا مواقعی که عجله دارین بسیار مناسب هستن چون در کمترین زمان ممکن حاضر میشن.

کوکو ماش هم میتونه یه تجربه جدید و خوشمزه باشه. حتما درستش کنید👌

ماش غنی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B5، ویتامین B6، فولات، منگنز، منیزیم، آهن، پتاسیم، مس، روی، سلنیوم، فیبر، پروتئین و اسید آمینه های ضروری مانند فنیل آلانین، لوسین، ایزولیزین، والین، لیزین و آرژنین است و از همین رو خواص ماش بسیار زیاده.

خاصیت ماش در طب سنتی

طبع ماش همراه با پوست سرد و خشک است اما طبع ماش پوست کنده معتدل است.

مصلح ماش ادویه‌های مانند خردل، زنجبیل، سماق، دارچین، زیره، فلفل، تخم کافشه، میخک و روغن بادام شیرین است.

از جمله خواص ماش در طب سنتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت بینایی و اعصاب
  • رفع یبوست (ماش پوست کنده)
  • درمان اسهال (ماش با پوست)
  • تسکین حرارت صفرا و خون
  • تولید خون
  • تسکین سرفه

ماش سرشار از پروتئین هست و برای افرای که در رژیم گیاهخواری هستن بسیار عالیه.

حالا که این قدر خاصیت داره و سرشار از مواد مفیده چرا داخل غذاهامون از این گیاه پرخاصیت استفاده نکنیم؟

اگر عضو  کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مواد لازم برای 4-5 نفر:

  • ماش خام یک پیمانه
  • سیب زمینی بزرگ یک عدد
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز متوسط یک عدد
  • سیر دو حبه
  • آرد یا آرد سوخاری 2-3 قاشق غذاخوری
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • یک قاشق مرباخوری پودر زیره
  • نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه کوکو ماش

ماش رو در حدی که کاملا له بشه بپزید. بعد داخل صافی بریزین تا آبش کشیده بشه. وقتی خوب سرد شد بکوبید و پوره کنید.

سیب زمینی رو بپزید و بعد از سرد شدن رنده کنید.

همه مواد را با هم داخل یه کاسه بریزین و با دست خوب مخلوط کنید.

طرز تهیه کوکو ماش
طرز تهیه کوکو ماش

اگر دوست داشته باشین میتونید دو سه قاشق جعفری خرد شده هم به مواد کوکو اضافه کنید. قطعا باعث خوشمزه تر شدن کوکو میشه.

ده دقیقه داخل فریزر استراحت بدین.

طرز تهیه کوکو ماش

دستتون رو چرب کنید و یا با مقداری آب خیس کنید.

از مواد مقداری بردارین و به صورت گرد یا این مدلی داخل دست حالت بدین.

بعد هم در روغن داغ سرخ کنید.

یک طرفش که سرخ شد برگردونید و طرف دیگه رو هم سرخ کنید.

طرز تهیه کوکو ماش

همه مایه کوکو را به همین صورت آماده کنید و روی دستمال بزارین تا روغن اضافی گرفته بشه.

 

طرز تهیه کوکو ماش

طرز تهیه کوکو ماش به همین سادگی بود!

درسته که ساده هست ولی تا دلتون بخواد خوشمزه و مقوی هست.

به جای کیک های بازاری و لقمه هایی که ارزش غذایی نداره، کوکو ماش رو برای تغذیه مدرسه بچه ها بزارین.

فوت و فن‌های طرز تهیه کوکو ماش لذیذ

  • می‌توانید ماش را چند ساعت قبل از درست کردن این غذا بخیسانید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ ماش گرفته شود.
  •  آرد سوخاری به بهتر شدن بافت کوکو ماش بعد از سرخ شدن آن کمک می‌کند.
  • برای این که کوکو ماش منسجم‌تر شود، بهتر است بعد از آماده کردن مایه کوکو روی آن را بپوشانید و آن را برای نیم ساعت در یخچال یا ده دقیقه در فریزر قرار دهید.
  • برای سرخ کردن کوکوی ماش حتما روغن را کاملا داغ کنید. سرخ کردن کوکو در روغن سرد موجب از هم پاشیدن آن می‌شود.
  • در طرز تهیه کوکو ماش می‌توانید به جای آرد سوخاری از آرد سفید یا آرد نخودچی نیز استفاده کنید.
  • به خاطر داشته باشید که قبل از میکس کردن سیب زمینی و ماش پخته صبر کنید تا کاملا خنک شوند. در غیر این صورت مایه کوکو بیش از حد نرم می‌شود و ممکن است در زمان سرخ کردن از هم بپاشد و کوکو وا برود.
  • برای تهیه این کوکو می‌توانید به جای پیاز از مقداری پیازچه خرد شده نیز استفاده کنید.
  • برای تهیه کوکو ماش معمولا از سیب زمینی پخته استفاده می‌شود. استفاده از سیب زمینی موجب افزایش انسجام این کوکو می‌شود. بعضی هم کوکو ماش را بدون سیب زمینی درست می‌کنند که توصیه نمی‌کنیم چون مایه کوکو انسجام لازم را ندارد.
  • درست کردن کوکوی ماش و عدس هم مرسوم است. طرز تهیه کوکوی ماش و عدس هم به همین صورت است. ماش و عدس را به صورت نصف نصف اضافه کنید و بقیه مراحل را مثل روش بالا دنبال کنید.

درست کنید و بخورید و از خوردنش لذت ببرین!

اگر این دستور غذا را دوست داشتید، لطفاً یک امتیاز ستاره به این آموزش بدین و  نظرتون رو کامنت کنید. رتبه بندی ستاره ها به بقیه کمک می کند دستور العمل های من را پیدا کنند، و حمایت شما برای من بسیار مهم است!

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت