طرز تهیه فسنجان عدس – خورش فسنجان گیاهی خوشمزه و بدون گوشت
طرز تهیه فسنجان عدس را یاد بگیرید و حتما در برنامه غذایی خود قرار دهید.
خورش فسنجان یکی از خورش های اصیل ایرانی است که با گوشت مرغ یا کوفته قلقلی تهیه می شود.
اما اگر مثل من دنبال درست کردن خورش های گیاهی هستید و یا رژیم بدون گوشت دارید، پیشنهاد میکنم خورش فسنجان عدس را امتحان کنید.
خورش فسنجان یک قدمت طولانی دارد و اعتقاد بر این است که در زمان امپراطوری ساسانیان (224-651 پس از میلاد) برای جشن سال نو درست می کردند.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید
و عضو بشین
مواد لازم برای 3-4 نفر:
- یک پیمانه گردو
- 3-4 قاشق غذاخوری رب انار (بسته به کیفیت رب انار این اندازه میتونه بیشتر یا کمتر بشه)
- پیاز متوسط یک عدد
- نمک و فلفل سیاه
- دو نیم پیمانه استاک مرغ یا سبزیجات
- یک پیمانه عدس خام
- نصف قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
طرز تهیه فسنجان عدس
برای تهیه فسنجان عدس یا فسنجان با گوشت و مرغ بهتر است در ابتدا گردوها را کمی تست کنیم.
تست کردن گردو کمک می کند تا طعم خوشمزه تری به غذا داده شود.
برای این کار، فر را با دمای 350 درجه فارنهایت (170درجه سانتیگراد) گرم کنید. گردو را روی سینی فر بریزید. به مدت 10 دقیقه درون فر قرار دهید، مراقب باشید نسوزند.
یا این که داخل تابه بدون روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. با حرارت ملایم و هر از گاهی هم بزنید تا کمی برشته شوند.
اجازه دهید گردوها سرد شوند بعد آسیاب کنید.
پیاز را ریز ریز خرد کنید و با کمی روغن درون قابلمه ریخته و حرارت دهید تا پیازها نرم و کمی طلایی شوند سپس زردچوبه و دارچین را اضافه کنید.
بعد از این، استاک مرغ یا سبزیجات را داخل قابلمه بریزید.
قبلا طرز تهیه استاک مرغ را در سایت قرار دادم.
عدس شسته را اضافه کنید و زمان بدین تا عدس پخته شود. اگر نیاز بود آب بیشتری اضافه کنید.
برای این که پوست عدس ها جدا نشود بهتر است درب قابلمه باز باشد.
بعد از پخت عدس ها، گردوهای چرخ یا آسیاب شده و رب انار و نمک و کمی فلفل اضافه کنید.
اجازه دهید با حرارت ملایم یک ربع تا بیست دقیقه دیگر بپزد و جا بیفتد.
اگر فسنجان ترش دوست دارید رب انار بیشتر و اگر فسنجان شیرین دوست دارید کمی شکر اضافه کنید.
طرز تهیه فسنجان عدس به همین سادگی بود!
این غذا را تا 4 روز در یخچال و تا یک ماه در فریزر میتوان نگهدرای کرد.
نکته مهم:
هرگز قبل از این که عدس به صورت کامل نرم شود، رب انار را اضافه نکنید. اگر رب انار قبل از پخت کامل عدس اضافه شود، اسیدیته انار مانع از پخت عدس ها می شود.
فسنجان عدس را با کته با پلو سفید سرو کنید.
اگر این دستور غذا را دوست داشتید، لطفاً یک امتیاز ستاره به این آموزش بدین و نظرتون رو کامنت کنید. رتبه بندی ستاره ها به بقیه کمک می کنه دستور العمل های من را پیدا کنند، و حمایت شما برای من بسیار مهم است!