خانه / مربا، ترشی و سس / ادویه جات / طرز تهیه ادویه گرام ماسالا

طرز تهیه ادویه گرام ماسالا

گرام ماسالا از نظر لغوی یعنی «ادویه تُند». ماسالا مجموعه‌ای ترکیبی از ادویه‌های مفید است که همراه با یکدیگر تفت داده شده‌اند و نوعی پودر مخلوط را تشکیل داده‌اند.

این ادویه ترکیبی معمولا با کاری هم مخلوط می‌شود و در بسیاری از غذاهای هندی (خصوصا غذاهای دارای برنج) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماسالا واقعا می‌تواند از بدن در مقابل سرماخوردگی، سرفه، درد مفصلی و دیگر مشکلات پاییزی و زمستانی محافظت کند.

هر کدام از ادویه‌هایی که در تهیه گرام ماسالا به‌کار می‌روند، فواید خودشان را دارند و معمولا هم به‌صورت جداگانه شهرت ویژه‌ای دارند.

 

مواد لازم برای ادویه گرام ماسالا ( نوعی ادویه مخصوص اصیل هندی ) :

 

جوز هندی  2 عدد
 اَنیسون یا بادیان 3 عدد
 فلفل سیاه  2 قاشق چایخوری
 زیره سبز  4 قاشق چایخوری
زردچوبه 3 قاشق چایخوری
هل 3 قاشق چایخوری
فلفل قرمز یا پاپریکا 2 قاشق چایخوری
رازیانه 2 قاشق چایخوری
برگ بو 5 عدد
میخک 1 قاشق چایخوری
دارچین 3 قاشق چایخوری
زیره سیاه 2 قاشق چایخوری
گل سرخ 1 قاشق چایخوری
زنجبیل 1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز 3 قاشق چایخوری

ترکیب ادویه بستگی به تمایل اشخاص و استفاده از مقدار و نوع ادویه دارد، بعنوان مثال اگر از فلفل قرمز و پاپریکا در این ادویه بیشتر استفاده شود رنگ ادویه به قرمزی می زند و اگر از زردچوبه بیشتری استفاده شود رنگ ادویه به زردی می زند و …

در هند هر غذا دارای ماسالای مخصوص به خود است ؛ گرام ماسالا یکی از معروف ترین ادویه هاست و در اغلب غذاها مصرف می شود و می توانید آنرا در بعضی فروشگاه ها به صورت آماده پیدا کنید.

گرام ماسالا
گرام ماسالا

 

 

طرز تهیه ادویه گرام ماسالا

 

تابه ای را روی اجاق گاز صفحه ای قرار دهید. تمام ادویه جات را درون تابه بریزید و زیر تابه را روشن کنید.

کمی ادویه ها را تفت دهید. این کار موجب می شود تا عطر ادویه ها بهتر و بیشتر به مشام برسد.

تمام ادویه ها را درون آسیاب ریخته و آسیاب کنید.

ادویه ها را می توانید برای مدت شش ماه در یک ظرف در دار نگه داری کنید.

Image result for garam masala curry recipe

خواص ادویه گرام ماسالا

بر طرف کننده نفخ غذا است .

بدن را گرم می کند و درد معده را ازبین می برد.

برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید است.

در درمان و کنترل سرفه موثر است.

دردهای مفصلی را تسکین می دهد.

به علت وجود طبع گرم، متعادل کننده غذاهای سرد است.

 

 

 

درباره article

7 نظرات

  1. ممنون از آموزش های کاملی که قرار میدین

  2. سلام.
    لطفا انواع غذا با ادویه گرام ماسالا رو هم آموزش بدین.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 1 =