طرز تهیه ترشی شلغم و لبو
طرز تهیه ترشی شلغم و لبو خیلی خیلی آسونه! تا فصل شلغم و لبو هست این ترشی رو درست کنید و برای ماه رمضان نگه دارین.
ترشی شلغم یکی از خوراکی های محبوب و خوشمزه در بسیاری از کشورها به ویژه در مناطق خاورمیانه و اروپا است. تاریخچه پیدایش این ترشی به دوران های بسیار قدیم برمیگردد.
این خوراکی از زمان روم باستان به شکل ابتدایی خود مورد استفاده قرار می گرفته است. در آن زمان، شلغم به عنوان یک ماده غذایی سالم و مغذی مصرف میشده.
یکی از روش های سنتی نگهداری از شلغم، تهیه ترشی از آن است. با استفاده از سرکه، نمک و ادویهجات مختلف، شلغم طعمی لذیذ و متمایز پیدا میکند.
خواص ترشی شلغم:
از نظر خواص غذایی، ترشی شلغم دارای ویتامین ها و مواد معدنی مفیدی از جمله ویتامین C، ویتامین K و پتاسیم است.
این ترکیبات به بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش التهاب و بهبود هضم کمک میکنند. همچنین، شلغم با دارا بودن فیبر، به کنترل قند خون و کاهش وزن کمک کرده و در پیشگیری از بیماری های قلبی موثر است. باید این ترشی به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی در رژیم غذایی سالم گنجانده شود.
در مورد خواص لبو برای مردان و زنان و هم به صورت مفصل توضیحاتی داده شده است.
فیلم طرز تهیه ترشی شلغم و لبو رو در کانال آشپزی ایران پخت بارگزاری میکنم.
اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید و عضو بشین
مواد لازم:
- شلغم ریز 1 کیلو یا بر اساس نیاز
- لبو یک عدد
- فلفل تند
- نمک
- سرکه و آب به میزان لازم
طرز تهیه ترشی شلغم و لبو
شلغم ها رو بشورین. سر و ته شلغم ها رو بگیرین.
به هر شکلی که دوست دارین برش بزنید. داخل یه صافی بریزین و مقداری نمک روی اون ها بپاشید.
شلغم ها رو زیر و رو کنید تا نمک به همه قسمت ها برسه. چند دقیقه ای صبر کنید تا روی برش های شلغم قطرات آب جمع بشه.
بعد با کمی آب شلغم ها رو بشورین. اجازه بدین تمام آب اضافی تخلیه بشه.
لبو را پوست بگیرید و برش بزنید.
داخل شیشه ای که تمیز و خشک هست لایه لایه شلغم و لبو و فلفل تند بزارین.
تمام شیشه رو به همین ترتیب پر کنید.
برای درست کردن محلول ترشی به دو صورت میتونید عمل کنید:
- یک واحد آب جوشیده سرد همراه با دو واحد سرکه. مثلا به ازای یک لیوان آب، دو لیوان سرکه.
- به ازای هر یک لیتر آب نصف پیمانه سرکه
هر کدام از این روش ها رو که دوست دارین انتخاب و محلول ترشی رو آماده کنید. بعضی از دوستان به سرکه حساس هستن و معدشون اذیت میشه. بنابراین روش دوم گزینه خوبی براشون هست. طعم ترشی بسیار کمی به شما میده.
مقدار نمک هم بستگی به ذائقتون داره. من برای یک لیتر محلول، دو قاشق غذاخوری نمک درشت استفاده کردم.
محلول درست شده رو روی مواد بریزین و درب شیشه رو محکم ببندین.
ظرف رو جای خنکی بزارین و صبر کنید ترشی جابیفته.
اینم ترشی شلغم و لبو خوشمزه و پرخاصیت.
در صورت تمایل از این آموزش ها هم دیدن کنید:
- طرز تهیه ترشی پوست بادمجان
- ترشی خیار فوری
- طرز تهیه ترشی تربچه
- طرز تهیه ترشی پیاز قرمز فوری
- طرز تیهه ترشی لیته بادمجان فوری
اگر این دستور را دوست داشتید، لطفاً یک امتیاز ستاره به این آموزش بدین و نظرتون رو کامنت کنید. رتبه بندی ستاره ها به بقیه کمک می کنه دستور العمل های من را پیدا کنند، و حمایت شما برای من بسیار مهم است!