» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » آش » غذا با آرد و آب
غذا با آرد و آب
آش - مطالب

غذا با آرد و آب

آبان 27, 1403 40132

غذا با آرد و آب ! فقط همین؟؟ مگه داریم؟

بله😉

اسم های مختلفی داره. مثلا بهش بلماق، بلماج، بولاماج، قویماخ، قویماق یا آرد بریان و یا آرد هاله هم میگن.

علاوه بر مردم کشور خودمون، افغانستانی ها هم این غذا رو با نام آرد بریان زیاد درست میکنن. به ویژه در ماه رمضان

سیستانی های عزیز هم بهش آرد بریو یا لیتی میگن.

در لغت نامه دهخدا، بلماق یا آردتوله، به آشی مثل کاچی گفته میشه که مردمان فقیر می خورند.

از نظر ظاهر مثل کاچی یا حلوا هست. منتهی هر شهر و منطقه ای طبق ذائقه خودش و ادویه هایی که اونجا هست، تغییراتی رو در دستور ایجاد کرده.

جالبه بدونید که در طب سنتی هم اشاره ای به این غذا شده. و توصیه شده که با روغن زرد محلی طبخ بشه.

خلاصه این که خوشمزه هست و مقوی!

اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش های کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مواد لازم برای 2 نفر:

  • 3 قاشق آرد
  • روغن یا کره حیوانی 50 گرم
  • آب جوش یک و نیم پیمانه
  • یک قاشق چایخوری زردچوبه
  • فلفل سیاه، دارچین و نمک به میزان لازم
  • دو سه قاشق شکر

طرز تهیه غذا با آرد و آب

ابتدا آرد را الک کرده داخل قابلمه یا تابه بریزین. با حرارت ملایم و به صورت مداوم به مدت 25 تا 30 دقیقه آرد را هم بزنید. باید بوی آرد بلند بشه و رنگش هم نخودی رنگ بشه.

بعد از تفت خوردن، آرد را مجددا الک کنید و داخل قابلمه بریزین. کره یا روغن و یا مخلوط هر دو را اضافه کنید. ادویه های مدنظر مثل فلفل و دارچین و زردچوبه و نمک و شکر… را اضافه کنید و تفت بدین.

آب جوش را کم کم به مواد اضافه کرده تند تند هم بزنید تا آرد داخل آب باز شود. اگر تند تند هم نزنید آرد گلوله گلوه میشه.

چند دقیقه روی حرارت هم بزنید تا آش قل قل کرده قوام بیاید. غلظت آش بعد از خنک شدن بیشتر میشه.

نکات مهم:
  • بهترین آرد برای پخت بلماق آرد نانوایی سنگکی یا نانوایی بربری هست اما از هر آرد دیگه ای هم می تونید استفاده کنید.
  • این آش کمترین مواد اولیه رو داره.
  • خوب تفت خوردن آرد در مزه آش حرف اول رو میزنه پس در تفت دادن آرد دقت کنید.
  • برای صبحانه های روزهای سرد گزینه بسیار مناسبیه .
  • در طب سنتی توصیه میشه عسل یا شکر سرخ به این غذا اضافه بشه.
  • در قدیم این غذا را بیشتر برای خانم‌ ها بعد از زایمان درست میکردند. یا برای خانم ها در دو.ره عادت ماهیانه.
  • باور قدیمی ها بر این است که این غذا طبع گرمی دارد.

اگر این دستور را دوست داشتید، لطفاً یک امتیاز ستاره به این آموزش بدین و  نظرتون رو کامنت کنید. رتبه بندی ستاره ها به بقیه کمک می کنه دستور العمل های من را پیدا کنند، و حمایت شما برای من بسیار مهم است!

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.50
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت