» مطالب » دانش تغذیه » آشپزی بدون » بدون فر » کیک پرتقال وارونه بدون فر
کیک پرتقال وارونه
بدون فر - کیک - مطالب

کیک پرتقال وارونه بدون فر

آذر 1, 1403 3089

کیک پرتقال وارونه بدون فر رو قراره در این مطلب با هم یاد بگیریم.

کیک وارونه به نام های کیک برگردان یا کیک آپساید داون هم شناخته میشه. این کیک زیبا و خوشمزه به دلیل روش خاصی که در تهیه اش داره به این نام معروفه.

تاریخچه پیدایش این کیک ها برمیگرده به قرن نوزدهم میلادی. در آن زمان، مردم با استفاده از میوه‌ های تازه و در دسترس، کیک‌ های خوشمزه‌ ای درست می‌کردند که معمولاً در تابه‌ های چدنی تهیه می‌شد. میوه‌ هایی مثل آناناس، سیب و هلو معمولاً در ته تابه قرار می‌گرفتند و سپس مایه کیک بر روی آن‌ها ریخته می‌شد. پس از پخت، کیک به آرامی از تابه خارج میشد و میوه‌ ها به صورت زیبا و تزئینی در بالای آن قرار می‌گرفتند.

یکی از معروف‌ ترین انواع کیک آپساید داون، کیک آناناس هست. این کیک برای اولین بار در اواسط قرن بیستم به‌طور رسمی معرفی شد و به سرعت محبوبیت پیدا کرد. چرا که کمپوت های آناناس همیشه در دسترس بودند و با برش های یکدستی که داشتند کار را راحت میکردند.

در این آموزش کیک پرتقال وارونه بدون فر رو یاد میگیریم. کیک نارنگی و سیب وارونه هم با همین دستور میتونید درست کنید.

به یاری خدا در آموزشی جداگانه کیک پرتقال وارونه بدون تخم مرغ هم آموزش میدم.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی ترکدار پرتقالی بدون تخم مرغ

مواد لازم:

  • یک عدد پرتقال بزرگ
  • نصف پیمانه شکر
  • نصف پیمانه ماست یا شیر یا آب پرتقال
  • یک پیمانه آرد
  • یک قاشق چایخوری رنده پوست پرتقال
  • نصف قاشق چایخوری وانیل
  • یک قاشق چایخوری بکینگ پودر
  • یک عدد تخم مرغ
  • یک سوم پیمانه روغن

مواد کارامل:

  • شکر یک چهارم پیمانه
  • آب دو سه قاشق غذاخوری
  • کره یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک پرتقال وارونه بدون فر

ابتدا کارامل رو درست کنید.

در تابه یا قابلمه مد نظرتون شکر و آب رو بریزید. روی حرارت متوسط رو به زیاد بزارین. اصلا قاشق داخل قابلمه نزنید. فقط با تکون دادن قابلمه یا تابه شکر رو مدام هم بزنید.
اول شکر ذوب میشه و بعد کف میکنه و کم کم تغییر رنگ میده. مرتب قابلمه رو تکون بدین تا شکر کاملا کاراملی بشه. زمانی که تغییر رنگ داد و تیره شد، حرارت رو کم کنید.
تابه رو بردارین و کره رو اضافه کنید و با تکون دادن تابه مواد رو مخلوط کنید. تابه رو روی حرارت کم بزارین و در حد دو سه قاشق آب یا شیر اضافه کنید.
من شیر ریختم چون کارامل خوشمزه تر میشه. بزارین یک دقیقه دیگه مواد مخلوط و یکدست بشه. بعد از روی حرارت بردارین.
قالب یا قابلمه و یا تابه مناسب این مواد 15 سانت هست.
من چون زیاد آزمون و خطا میکنم یه قابلمه به درد نخور دارم برای کیک ها ازش استفاده میکنم. اما اگر داخل تابه یا قابلمه سالم و نو هم این کیک رو درست کنید، مشکلی برای قابلمه ایجاد نمیشه. خیالتون راحت😉
کیک پرتقال وارونه

پرتقال ها رو پوست بگیرین و برش حلقه ای بزنید. خیلی ضخیم یا خیلی نازک برش نزنید.

برش های پرتقال رو کف قابلمه یا قالب بزارین و کارامل آماده شده رو روی پرتقال ها بریزین.

حالا برین سراغ درست کردن مایه کیک.
تخم مرغ و شکر رو به همراه وانیل و رنده پوست پرتقال بزنید تا بی رنگ و کشدار بشه.
ماست یا شیر و یا آب پرتقال رو  به همراه روغن اضافه کنید. در حد مخلوط شدن هم بزنید.
آرد و بکینگ پودر رو داخل مواد الک کنید و با لیسک مواد رو مخلوط کنید.
مایه کیک رو داخل قابلمه و روی کارامل و پرتقال بریزین.
دمکنی بزارین و روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار بدین.
کیک پرتقال وارونه
بین 45 دقیقه تا یک ساعت زمان میبره تا کیک بپزه. بعد از پخت با سیخ چوبی تست کنید. اگر تمیز بیرون آمد آمادست.
داخل فر هم با دمای 180 درجه بین 30 تا 45 دقیقه . بعد از نیم ساعت حتما چک کنید.

زمان پخت بستگی به جنس قابلمه و میزان حرارت داره.

کیک پرتقال وارونه
نکات:
  1. اگر به هر دلیلی دوست نداشتین کارامل درست کنید، کف قابلمه یا قالب رو با دست و دلبازی با کره چرب کنید. دو قاشق شکر بپاشید و بعد برش های پرتقال رو بچینید. با این روش میزان کارامل و رنگ گرفتن کیک کمتره اما خب کار راه میفته.
  2. لطفا بزارین کیک کامل سرد بشه بعد از قالب جدا کنید.

با صرف کمی زمان و یه کم خلاقیت میتونید کاپ کیک های وارونه بسیار خوشمزه و چشم نوازی هم درست کنید.

و همین طور میتونید از ترکیب پرتقال، نارنگی، لیموترش و پرتقال خونی استفاده کنید.

پیشنهاد می کنم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین. 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 4.20
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت