» مطالب » دانش تغذیه » آشپزی بدون » بدون گلوتن » طرز تهیه یتیمچه بادمجان شیرازی
طرز تهیه یتیمچه بادمجان
بدون گلوتن - بدون گوشت - خوراک - مطالب

طرز تهیه یتیمچه بادمجان شیرازی

آذر 8, 1403 2035

طرز تهیه یتیمچه بادمجان شیرازی رو یاد بگیرید و حتما درست کنید. این غذای خوشمزه بدون گوشت، هم با نان هم با برنج قابل سرو هست.

بادمجان به سبزی خوشمزه هست که اگر خوب درستش کنید خیلی خوش خوراکه.

قبلا چند مدل غذا با بادمجان گذاشتم لینک میزارم براتون:

برای دیدن همه فیلم های آموزشی آشپزی و شیرینی پزی عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، شما در سایت فقط عکس کارها رو می بینید. آموزش های رایگان با فیلم در کانال هست.

مواد لازم برای 3-4 نفر:

  • 4 عدد بادمجان
  • دو حبه سیر
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • 3 عدد گوجه فرنگی
  • یک عدد فلفل دلمه ای
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه
  • نمک و روغن و زردچوبه

طرز تهیه یتیمچه بادمجان شیرازی

اول از همه اینو بگم که یتیمچه بادمجان فلفل دلمه ای نداره. اما استفاده از فلفل دلمه ای غذا رو خیلی خوشمزه تر میکنه.

پس استفاده از اون سلیقه ای و دلخواه هست.

بادمجان ها را پس از پوست کندن به صورت مکعبی برش بزنید و در ظرفی پر از آب نمک بریزید.  صبر کنید تا آب تلخ آن خارج بشه.
بعد از یک ربع، بادمجان ها را آبکشی کنید و بشورین و اجازه بدین آب اضافی تخلیه بشه.
طرز تهیه یتیمچه بادمجان
پیاز را خرد کنید و در دو سه قاشق روغن تفت بدین.
به جرات میتونم بگم که یکی از رازهای خوشمزه شدن این غذا استفاده از پیاز زیاد هست. نباید پیاز رو سرخ کنید. همین که سبک و شیشه ای بشه کافیه.
سیر خرد شده را اضافه کنید و یک تفت مختصر بدین.
اگر فلفل دلمه ای دارین در این مرحله اضافه کنیدو یک دقیقه تفت بدین.
بعد بادمجان ها را اضافه کنید و خوب مواد رو با هم مخلوط کنید.
درب تابه یا قابلمه رو بزارین و با حرارت ملایم ده دقیقه بادمجان ها و سایر مواد رو روی حرارت بزارین.
بعد از این، رب گوجه و زردچوبه رو داخل مواد سرخ کنید و بعد گوجه های خرد شده رو اضافه کنید.
یکی دو دقیقه تفت بدین تا گوجه هم کمی سرخ بشه. بعد نصف لیوان آب اضافه کنید و نمک بریزید و در تابه رو بزارین.
بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید. غذا را با حرارت ملایم بپزید. حدود 15 دقیقه بعد حرارت را خاموش کنید.
طرز تهیه یتیمچه بادمجان
این غذا چاشنی آبلیمو یا آبغوره نداره. اما میتونید لیموی تازه رو همراه سبزی خوردن سر سفره بزارین.

چه کسانی نباید بادمجان بخورند؟

بادمجان یکی از سبزیجات محبوب و خوشمزه است که می‌تواند به انواع غذاها طعم و عطر خاصی ببخشد. اما توجه به این نکته ضروری است که برخی افراد به دلایل مختلف نباید بادمجان مصرف کنند.

  1. افراد مبتلا به آلرژی: برخی افراد ممکن است به بادمجان یا خانواده‌ی گیاهان شب‌بو (مانند گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای) آلرژی داشته باشند. در این صورت، مصرف بادمجان می‌تواند منجر به واکنش‌های آلرژیک شود.
  2. افراد مبتلا به نقرس: بادمجان به دلیل داشتن مقدار قابل‌ توجهی از پورین‌ ها، ممکن است برای افرادی که مبتلا به نقرس هستند توصیه نشود. پورین‌ ها می‌توانند باعث افزایش سطح اسید اوریک در خون شوند.
  3. افراد با مشکلات گوارشی: بادمجان دارای فیبر بالایی است، اما برای برخی افراد که به مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌ پذیر (IBS) مبتلا هستند، می‌تواند باعث نفخ و ناراحتی معده شود.
  4. افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی: بادمجان حاوی آنتی‌ اکسیدان و ترکیباتی است که ممکن است به تحریک سیستم ایمنی بدن منجر شود. بنابراین، افرادی که به بیماری‌ های خود ایمنی مبتلا هستند باید نسبت به مصرف آن احتیاط کنند.
  5. زنان باردار و شیرده: اگرچه بادمجان به طور کلی سالم است، اما زنان باردار و شیرده باید قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند، به ویژه اگر سابقه‌ ای از حساسیت به این گیاه دارند.

در نهایت، قبل از گنجاندن بادمجان در رژیم غذایی خود، افراد با شرایط خاص به ویژه کسانی که بیماری‌ های خاص دارند، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت