کوکی کرینکل پرتقالی بدون کره با بافتی عالی و خوشمزه
کوکی کرینکل پرتقالی با طعمی به یادماندنی و همه پسند😋
کوکی کرینکل یکی از شیرینی های محبوبه که به خصوص در مناسبت هایی مثل کریسمس طرفدارای زیادی داره. این کوکی ها بافتی نرم و لطیف دارن و ظاهری زیبا و دل فریب. در سال های اخیر، مردم برای عید نوروز و شب یلدا هم به پختن این شیرینی روی آوردن. با توجه به طعم خوشمزه و ماندگاری بالاش، یادگیریش خالی از لطف نیست.
برای ایجاد اون فرم خاص و ترک دار در این کوکی ها، ابتدا گلوله های کوچکی از خمیر درست میکنن، سپس اون ها رو در پودر قند میغلتونن و بعد در فر میذارن. در حین پخت، کوکی ها پف میکنن و ظاهر زیبای دو رنگی به خودشون میگیرن. اسم “کرینکل” هم به خاطر همون چین و چروک هایی که در حین پخت روی کوکی ها به وجود میاد، انتخاب شده.
این کوکی انواع مختلفی داره و از بین همه، نسخههای شکلاتی، ردولوت، لیمویی، پرتقالی و بادام زمینی بیشتر از همه محبوبن. هر کدوم از این ها دستور پخت خاص خودشون رو دارن و میتونن طعم های متفاوتی رو ایجاد کنن.
قبلا طرز تهیه کوکی ترکدار پرتقالی بدون تخم مرغ رو در سایت گذاشتم.
تفاوت این کوکی با نوع قبلی اینه که تخم مرغ داره و به جای کره از روغن مایع استفاده میشه.
طرز تهیه کوکی ردولوت ترک دار هم مشابه همین آموزش بدون کره هست.
فیلم طرز تهیه کوکی کرینکل پرتقالی رو در کانال آشپزی ایران پخت گذاشتم.
پیشنهاد می کنم جهت دیدن فیلم های آموزشی و سایر آموزش های غذا و شیرینی عضو کانال آشپزی در ایتا بشین و علاوه بر این آموزش، هر روز شاهد آموزش های جدید باشین.
مواد لازم:
- کمتر از نصف پیمانه شکر دانه ریز معادل 90 گرم
- یک عدد تخم مرغ
- رنده پوست یک عدد پرتقال
- یک هشتم پیمانه آب پرتقال
- یک چهارم پیمانه روغن
- یک و نیم پیمانه آرد معادل 180 گرم
- یک قاشق چایخوری وانیل
- یک و نیم قاشق چایخوری بکینگ پودر
طرز تهیه کوکی کرینکل پرتقالی
شکر دانه ریز را با رنده پوست پرتقال خوب مخلوط کنید تا تمام عطر و طعم پرتقال به خورد شکر بره.
تخم مرغ، آب پرتقال و روغن را اضافه و مخلوط کنید.
آرد، بکینگ پودر و وانیل را به مواد اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید.
خمیر کاملا چسبنده هست و نیاز به استراحت داره. اگر عجله دارین نیم ساعت در فریزر بزارین. اگر نه که میتونید یک و نیم تا دو ساعت در یخچال بزارین تا منسجم بشه.
با یک قاشق غذاخوری یا اسکوپ بستنی، مقداری از مواد رو بردارین با دست چرب گلوله کنید. در پودر قند بزنید و در سینی شیرینی پزی که کفش رو کاغذ روغنی گذاشتین با فاصله از هم قرار بدین.
به جهت این که کوکی شکل و شمایل زیباتری پیدا کنه و ترک های قشنگ تری بخوره کمی پودر قند هم روش الک کنید.
سینی رو در فری که قبلا روی 170 درجه سانتی گراد گرم کردین به مدت 12 دقیقه قرار بدین.
بعد از پخت اجازه بدین تا کامل سرد بشه بعد از کاغذ جدا کنید.
بافت کوکی کاملا نرم و خوشمزه هست.
نکات:
- خمیر را حتما در یخچال استراحت بدین.
- دما و زمان رو زیادتر نکنید. چون باعث میشه کوکی ها خشک بشن و دیگه بافت کیک مانند نداشته باشن.