خانه / خانه داری / لوازم خانگی / نحوه تمیز کردن ظروف چدنی با روشی آسان و بی ضرر

نحوه تمیز کردن ظروف چدنی با روشی آسان و بی ضرر

ظروف چدنی یکی از پرکاربردترین ظروف در آشپزخانه می باشند. پخت انواع گوشت، سبزیجات، کیک و شیرینی در این ظروف بسیار ساده و راحت است.  همانطور که از نام آن مشخص است، ظروف چدنی از یک آلیاژ ویژه  ساخته شده اند. اما زمانی که ظروف چدنی در اثر پخت و پز می سوزند، کمی نگران کننده می شود. چرا که در اثر کوچکترین اشتباه لایه روی ظرف خش دار شده و کیفیت ظرف پایین می آید. اما نحوه تمیز کردن ظروف چدنی آسان است. به شرط این که بدانید چه کاری را باید انجام دهید.

در این مطلب خانه داری بهترین و آسان ترین روش برای پاک کردن ظروف چدنی آموزش داده می شود.

نحوه تمیز کردن ظروف چدنی
نحوه تمیز کردن ظروف چدنی

وسایل و مواد مورد نیاز برای پاک کردن ظروف چدنی 

ظرف چدنی
1 عدد سیب زمینی خام
2 قاشق غذاخوری نمک
1-2 قاشق غذاخوری روغن پخت و پز با نقطه دود بالا  مانند (کتان، روغن زیتون و روغن بادام زمینی )
دستمال توالت
قاشق چوبی

نحوه تمیز کردن ظروف چدنی

در ابتدا فر را روی دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتی گراد تنظیم و روشن کنید.

 

Scraping food from bottom of cast iron skillet with wooden spatula.

در ابتدا باقی مانده غذاهای سوخته را توسط یک قاشق چوبی از روی سطح ظرف چدنی جدا کنید.

سپس نمک را روی سطح ظرف و جرم ها و سوختگی ها بپاشید. سعی کنید تمام قسمت ها را با نمک پوشش دهید.

Hand rubbing potato half against salt in cast iron pan.

حالا یک سیب زمینی بزرگ را برداشته و آن را دو نیم کنید.

با استفاده از سطح صاف سیب زمینی، نمک را روی سطح ظرف مالش دهید.

رطوبت سیب زمینی، همراه با نمک، کمک می کند تا هر گونه آلودگی یا سوختگی از سطح ظرف پاک شود. بدون این که آسیبی به ظرف وارد شود.

Hand cleaning salt and food particles from bottom of cast iron skillet.

 

بعد از این مرحله یک دستمال کاغذی را کمی نم دار کرده و نمک و آلودگی های داخل ظرف چدنی را پاک کنید.

Hand drizzling oil into cast iron skillet with measuring spoon.

 

میزان روغنی را که در دستور گفته شده داخل ظرف چدنی بریزید.

سپس از یک دستمال کمک گرفته و تمامی قسمت ها از جمله قسمت های داخلی، لبه ها و دستگیره ی ظرف را به روغن آغشته کنید.

سپس روغن های اضافی را از داخل ظرف بردارید.

حالا ظرف را برای یک ساعت درون فر گرم شده قرار دهید.

بعد از این مدت تابه را دراوده و صبر کنید تا خنک شود.

برای ظرف هایی که سوختگی زیادی دارند، ممکن است مجبور شوید چندین بار پروسه روغن کاری و حرارت را دوباره تکرار کنید.

نکته:

از روغن بیش از حد بر روی سطح ظروف چدنی استفاده نکنید باید لایه ای نازک، بدون چکه روغن روی ظرف کشیده شود.

 

درباره article

حتما ببینید

راهنمای خرید چراغ مطالعه

راهنمای خرید چراغ مطالعه

مشتاقان کتاب بهتر از هر کسی می دانند که روشنایی مناسب یکی از مهم ترین …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − ده =