» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » پلو » طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی
طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی
پلو - مطالب

طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی

بهمن 29, 1403 9090

طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی برای 7 نفر. دستور برگرفته از کتاب استاد رزا منتظمی

طرز تهیه کلم پلو با گوشت چرخ کرده بدون سبزی رو قبلا در سایت گذاشتم. اما از اونجایی که دوست دارم دستورات این بانوی عزیز رو ذخیره داشته باشم، این تجربه رو با شما به اشتراک میزارم.

استاد رزا منتظمی در کتابشون هیچ سبزی برای کلم پلو ننوشتن و در واقع کلم پلو رو بدون سبزی درست کردن. اما در روش شیرازی باید حتما از سبزی های معطر استفاده بشه. برای تهیه کلم پلو هم از سبزی تازه میتونید استفاده کنید و هم از سبزی خشک. میزان هر دو رو براتون مینویسم.

هر منطقه ای از ایران عزیز این غذا رو به روش خودش درست میکنه. اما خوب میدونید که این غذا اصالتا شیرازی هست.

شیرازی ها از کلم قمری که بهش کلم سنگ هم میگن استفاده میکنن. اما اگر در دسترس نیست میتونید از کلم برگ هم استفاده کنید.

شبرازی ها کمی آبلیمو هم به کلم اضافه میکنن و گوشت رو به صورت قلقلی سرخ میکنن. در حالیکه که کرجی ها گوشت چرخ شده استفاده می کنن.

در هر صورت این غذا خیلی خیلی خوشمزه هست و باب  میل همه😋

در صورت تمایل میتونید عضو کانال آشپزی ایران پخت بشین و فیلم های آموزشی رو مشاهده کنید.

مواد لازم برای 7 نفر

  • دو عدد پیاز
  • سه عدد کلم قمری یا یک و نیم کیلو کلم برگ
  • نیم کیلو گوشت چرخی
  • یک و نیم کیلو برنج
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن 10 قاشق غذاخوری
  • زعفران سائیده نصف قاشق چایخوری
  • ادویه پلویی نصف قاشق چایخوری
  • زردچوبه دو قاشق چایخوری

طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی

همون طور که بالاتر هم عرض کردم از کلم برگ یا کلم قمری میتونید استفاده کنید.

اصل کلم پلو با کلم قمری هست.

کلم ها رو بشورین، برگش رو جدا کنید. پوست اون ها رو بگیرید و به صورت خلالی برش بزنید و همراه یدونه پیاز خلالی سرخ کنید.

خلال ها نباید خیلی نازک یا خیلی ضخیم باشن. بعد از این، داخل دو سه قاشق روغن تفت بدین تا نرم بشه. این قدر تفت ندین که له بشه! وقتی کلم آماده شد یک قاشق چایخوری زردچوبه و کمی زعفران دم کرده هم بزنید و یکی دو دقیقه دیگه تفت بدین و حرارت رو خاموش کنید.

یک قاشق آب لیمو هم اضافه کنید. اضافه کردن آب لیمو در حین پخت به نرم شدن کلم و خوش طعم شدنش کمک می کنه.

طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی

برنج رو بشورین و با کمی نمک خیس کنید.

میزان سبزی خشک برای 7 نفر:

  • شوید خشک پیمانه 
  • ترخون خشک نصف پیمانه
  • ریحان تازه خرد شده نصف پیمانه

در دستور استاد رزا کره نیست اما اگر موقع دم کردن چند قاشق کره روی برنج بزارین به مراتب عطر و مزه بهتری دارین.

طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی

اگر دوست دارین سبزی تازه استفاده کنید، به یک کیلو جعفری، شوید، تره، ترخون، ریحان نیاز دارین. 100 گرم هم برگ سبز پیازچه اضافه کنید خیلی خوشمزه و خوش عطر میشه.

خب بریم سراغ آماده سازی گوشت.

یدونه پیاز باقی مونده رو رنده کنید و آب اون رو بگیرین و به گوشت اضافه کنید. یک قاشق چایخوری زردچوبه و کمی نمک و فلفل بزنید. خوب مخلوط کنید و قلقلی های یک اندازه ای درست کنید.

تجربه نشون داده اگر یک قاشق غذاخوری آرد نخودچی به مخلوط گوشت اضافه کنید، بهتر منسجم میشه و حین سرخ کردن وا نمیره.

بعد کوفته ها رو سرخ کنید و کنار بزارین.

داخل یه قابلمه آب بریزین و روی حرارت بزارین تا جوش بیاد. نمک اضافه کنید و برنج آبکش کرده رو بریزین داخلش. صبر کنید تا مغز برنج نرم بشه.

  • اگر از سبزی تازه استفاده میکنید، برنج رو زنده تر بردارین.

زمانی که برنج آماده شد داخل آبکش بریزین و با آب سرد بشورین.

کف قابلمه کمی آب و روغن و یک قاشق کره و زعفران بریزین.

حالا مقداری از برنج رو اضافه کنید. کمی سبزی و روش کلم سرخ شده و مقداری کوفته قلقلی اضافه کنید.

دوباره برنج بریزین و به همین ترتیب لایه لایه، برنج و سبزی و کلم و گوشت رو اضاقه کنید.

مقداری از کلم و کوفته قلقلی رو برای تزیین روی برنج بردارین و مابقی رو لایه لایه با برنج و سبزی مخلوط کنید. میتونید کمی زعفران هم برای خوشرنگ شدن اضافه کنید.

یک چهارم پیمانه اب داغ رو با دو سه قاشق کره مخلوط کنید و روی برنج بریزین و بزارین بخار داخل قابلمه بپیچه.

بعد حرارت رو کم کنید و یک ساعت برنج رو دم کنید.

طرز تهیه کلم پلو رزا منتظمی

با روش استاد منتطمی هم باید همین مراحل رو برین منتهی دیگه سبزی نداره.

فقط کلم و کوفته فلفلی سرخ شده رو لابلای برنج اضافه کنید.

کلم پلو شیرازی رو با سالاد شیرازی یا ترشی سرو میکنن.

اگر درست کردین حتما نظرتون رو بگین❤️

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت