خانه / غذای اصلی / غذای ایرانی / طرز تهیه لواشک آلو فوری

طرز تهیه لواشک آلو فوری

طرز تهیه لواشک آلو فوری
Rate this post

لواشک در بین کودکان و بزرگسالان جایگاه ویژه‌ای دارد. از آن جایی که هر روزه هشدار‌های بهداشتی زیادی در خصوص طرز تهیه لواشک مشاهده می‌کنیم، خوردن لواشک را با ترس و دلهره همراه کرده است.

بهترین، سالم‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین روش برای تهیه لواشک، استفاده از میوه‌هایی است که ته جعبه میوه‌ها می‌ماند و با قیمت ناچیزی می‌توان تهیه کرد. برای تهیه لواشک آلوی فوری نیز از آلوهایی که برای مدت طولانی در منزل باقی‌مانده است استفاده می‌کنیم و با صرف مدت زمان کوتاهی به راحتی برای تمام سال لواشک خانگی و سالم تهیه می‌کنیم.

طرز تهیه لواشک خانگی

 طرز تهیه لواشک
طرز تهیه لواشک

در صورت تمایل برای تهیه لواشک ترش‌مزه از مخلوط آلو‌قرمز و آلبالو در کنار هم استفاده نمایید. همچنین اگر مزه شیرین برای لواشک را می‌پسندید می‌توانید از میوه‌هایی همچون سیب، هلو، زرد‌آلو و… استفاده نمایید.

در روش سنتی تهیه لواشک، می‌بایستی پوره آماده‌شده را روی سینی که بهتر است با پلاستیک پوشیده شده است پهن کنید و به مدت 2 تا 3 روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. در این روش احتمال نشستن گرد و غبار و یا حشرات روی سطح لواشک وجود دارد و ممکن است به مزاج برخی خوش نیاید. لذا، توصیه ستاره به این دسته افراد و کسانی که تاب انتظار روند خشک‌شدن لواشک به روش طبیعی را ندارند، استفاده از فر و روش غیرمستقیم برای خشک کردن لواشک است. به این ترتیب در عرض 3 تا 4 ساعت لواشک آماده خوردن می‌باشد.

 

 طرز تهیه لواشک آلو فوری

مواد لازم
آلو قرمز یک کیلوگرم
آب 1/2 پیمانه
نمک به میزان لازم
ربان یا نخ تابیده برای بستن رول لواشک
کاغذ به میزان لازم

  1. ابتدا آلو‌ها را بشویید و در صورت تمایل آن‌ها را نصف کنید و هسته آن‌ها را جدا کنید. شما همچنین می‌توانید از آلو کامل استفاده نمایید.
  2. آلو‌ها را به قابلمه بزرگی منتقل نمایید و روی حرارت ملایم نمک و 1/2پیمانه آب به آن اضافه کنید تا مانع از ته‌گرفتن آن‌ها شود.
  3. پس از اینکه آلو‌ها کاملا له شد از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس بوسیله گوشت‌کوب برقی و یا مخلوط‌کن آلوها را پوره کنید. اگر از آلو کامل و با هسته استفاده کرده‌اید ، آلوها را درون سبد بریزید و با پشت قاشق آن‌ها را نرم کنید تا هسته و پوست آلو جدا شود و در نهایت پوره آلو حاصل شود.
  4. در این مرحله پوره آلو را به سینی منتقل نمایید و به قطر نیم سانتی‌متر پهن کنید.
  5. سینی را به فر که از قبل با درجه حرارت 120 تا 150 درجه سانتی‌گراد گرم نموده‌اید به مدت 2 ساعت قرار دهید تا زمانی که آب لواشک تبخیر شود و حالت تردی پیدا کند.
  6. پس از خنک‌شدن لواشک‌ها را بوسیله پیتزا‌بر به اندازه دلخواه برش بزنید و با قرار دادن تکه کاغذی روی آن شروع به رول‌کردن آن کنید و به وسیله نخ تابیده لواشک را ببندید.

خواص لواشک خانگی

 

غیر از نمک که برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشک صنعتی افزوده می‌گردد و از معایب این ماده غذایی محسوب می‌شود، ولی ریزمغذی‌های مفید و برخی ویتامین‌ها به میزان خوبی در لواشک وجود دارند. لواشک دارای ویتامین‌های A و B و مواد معدنی (مخصوصا پتاسیم و کلسیم) می‌باشد که به دلیل کالری پایین آن، به عنوان یک میان‌وعده مناسب می‌باشد و مصرف آن چاقی را به دنبال ندارد.
خواص لواشک را باید با توجه به میوه اولیه آن شناخت. مثلا لواشک آلو برای درمان یبوست مفید است و لواشک سیب اثر عکس  دارد. یا لواشک زغال‌اخته نیز با توجه به مواد ضدمیکروبی خود می‌تواند در پیشگیری از عفونت‌های ادراری در خانم‌ها مفید واقع شود.

لواشک لیمو
دارای خواص اسیدی ضدعفونی‌کننده قوی است که برای دفع سنگ کلیه، آلرژی و لاغری موثر می‌باشد. همچنین به واسطه  ترکیبات آنتی‌اکسیدان، خاصیت ضدسرطانی دارد.

لواشک انار
در کنترل اوره وکلسترول و دفع سموم و تعدیل مایعات بدن بسیار مفید است.

لواشک زرشک
جهت پایین آمدن تب، کنترل فشارخون و ضربان قلب، تسکین درد‌های روماتیسمی و مفصلی موثر است.

درباره article

حتما ببینید

دمی اسفناج

دستور پخت دمی اسفناج

دستور پخت دمی اسفناج5 (100%) 2 votes دمی اسفناج یکی از انواع دمی های خوشمزه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 2 =