» آشپزی بدون » بدون شکر » طرز تهیه پالدا با شیره انگور
طرز تهیه پالدا با شیره انگور
بدون شکر - دسر - مطالب

طرز تهیه پالدا با شیره انگور

اسفند 14, 1403 4062

طرز تهیه پالدا با شیره انگور هم راحته هم این دسر خیلی مقوی و خوشمزه هست.

پالدا یکی از انواع دسرهای سنتی و قدیمی آذربایجان با اصالت تبریزی است که طعمی شبیه مسقطی و بافتی مانند کاستارد دارد و برای شب یلدا یا ایامی مثل ماه رمضان مناسب است.

 پالدا با استفاده از شیر، نشاسته، شکر یا شیره انگور در طعم‌های زعفرانی و ساده طبخ میشه. در این مطلب قراره شکر رو از این دسر حذف کنیم و به جاش از شیره انگور یا خرما استفاده کنیم. اینطوری هم سالم تره و هم مقوی تر!

پیشنهاد می کنم عضو  کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین و فیلم های آموزشی رایگان رو ببینید. شما در سایت فقط عکس کارها رو می بینید و فیلم ها در کانال بارگزاری میشه.

مواد لازم:

  • نشاسته گل گندم نصف پیمانه
  • آب یک و یک چهارم پیمانه
  • شیره انگور سه چهارم پیمانه
  • پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  • گلاب دو سه قاشق غذاخوری
  • گردوی خرد شده یک چهارم پیمانه

طرز تهیه پالدا با شیره انگور

در مرحله اول تهیه دسر پالدا تبریزی، نشاسته ذرت را در یک لیوان آب سرد بریزید و خوب هم بزنید. سپس بگذارید چند دقیقه بماند تا ناخالصی‌های آن جدا شود و روی آب جمع شود. آب کدر را دور بریزید و این عمل را دو بار دیگر تکرار کنید تا تمام آلودگی‌ها از نشاسته پاک شود.

با این کار، دسر شما شفاف‌تر و بدون بوی نامطبوع خواهد بود. سپس نشاسته را در یک قابلمه بریزید و آب سرد را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملاً حل شود.

حالا شیره انگور را به مخلوط نشاسته و آب اضافه و به هم زدن ادامه دهید.

این مخلوط در ابتدا رنگ روشنی دارد، اما با پختن و غلیظ شدن، رنگ آن تیره‌تر و شفاف‌تر خواهد شد.

وقتی مواد کمی به غلظت رسید، هل و گلاب را اضافه کنید. به هم زدن روی حرارت ملایم ادامه دهید. تا وقتی که از دیواره‌های قابلمه جدا شود. در نهایت، گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید، حرارت را کم کنید و روی در قابلمه دم‌کنی بگذارید تا به مدت ۵ دقیقه دم بکشد و بوی خامی نشاسته کاملاً از بین برود.

مواد باسلوق را در قالب‌های سیلیکونی بریزید و حدود دو ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از این مدت، قالب‌ را از یخچال خارج کنید و روی سطح کار بزنید تا باسلوق به راحتی جدا بشه.

اجازه دهید دو تا سه ساعت در دمای اتاق بمانند تا کمی خشک شوند و سپس در یک ظرف دردار به مدت 5 روز در یخچال نگهداری کنید.

نکته مهم این است که اگر قالب سیلیکونی ندارید، می‌توانید کف یک سینی را با سلفون بپوشانید و باسلوق را در آن پهن کنید. سپس سینی را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این زمان، سلفون را جدا کرده و باسلوق را به صورت مکعب‌ های لوزی شکل برش بزنید.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت