» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » خورش » طرز تهیه خورش مرغ و شوید (شوید خالو – شوید خولی – واویشکا مرغ)
طرز تهیه خورش مرغ و شوید
خورش - مطالب

طرز تهیه خورش مرغ و شوید (شوید خالو – شوید خولی – واویشکا مرغ)

اسفند 8, 1403 4065

طرز تهیه خورش مرغ و شوید خیلی راحته و این خورش بسیار خوشمزه و لذیذه. شوید خالو که به نام های شوید خولی، خورشت مرغ شوید، خورشت خالی شوید و واویشکا مرغ (با واویشکا گوشت چرخ کرده خیلی تفاوت داره) هم معروفه یکی از غذاهای اصیل خطه شمال کشور هست.

شمالی ها این غذا رو با تخم مرغ درست میکنن و من سال ها پیش برای اولین بار در برنامه آشپزی آقای سامان گلریز با این غذا آشنا شدم.

از اونجایی که طرفدار آشپزی بدون تخم مرغ هستم، تخم مرغ رو از این غذا حذف کردم. اما توضیح میدم که اگر دوست دارین تخم مرغ استفاده کنید در کدام مرحله باید این کار رو انجام بدین.

در صورت تمایل میتونید عضو کانال آشپزی ایران پخت بشین و فیلم های آموزشی رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • نصف دم سینه مرغ یا تکه های مرغ به اندازه نفرات
  • 15 قاشق شوید ساطوری
  • یکی دو حبه سیر بزرگ
  • یک عدد پیاز
  • چند عدد آلو خورشتی
  • نمک و فلفل

طرز تهیه خورش مرغ و شوید

همه مواد رو اماده کنید و روی میز کار بزارین. پیازها رو ریز خرد کنید. سیر رو رنده کنید و شوید رو ساطوری ریز کنید.

پیاز نگینی رو با کمی روغن داخل تابه بریزین و بزارین سبک بشه. تکه های مرغ رو اضافه کنید و همراه پیاز تفت بدین. درب تابه رو بزارین و حرارت رو کم کنید تا مرغ با آب پیاز طعم دار بشه.

بعد زردچوبه بزنید و اجازه بدین زردچوبه داخل روغن سرخ بشه.

  • اندازه مرغ دلخواه هست. من و همسرم خیلی گوشت نمی خوریم و فقط برای بچه ها گوشت گذاشتم. شما از هر قسمت مرغ و به هر میزان که دوست دارین ستفاده کنید.

شوید رو اضافه کنید و بزارین خوب تفت بخوره. مثل زمانی که سبزی قورمه سبزی رو تفت میدین، بزارین شوید خوب تفت بخوره و روغن پس بده.

 

سیر رنده شده رو اضافه کنید و همراه مواد تفت بدین. عطر سیر که بلند شد، آلو خورشتی یا همون آلوبخارا رو هم اضافه کنید و مقداری آب به مواد اضافه کنید.

نمک و فلفل غذا رو اندازه کنید. فیلم طرز تهیه آلو بخارا با آلو زرد هم در سایت قرار داده شده.

طرز تهیه خورش مرغ و شوید

حرارت رو کم کنید تا خورش بپزه و جا بیفته.

اگر دوست دارین تخم مرغ اضافه کنید، بزارین آب خورش کشیده بشه و بعد دو سه عدد تخم مرغ رو داخل ظرفی بشکنید و هم بزنید و به خورش اضافه کنید. مواد رو مخلوط کنید و درب قابلمه رو بزارین تا تخم مرغ ها پخته بشن.

طرز تهیه خورش مرغ و شوید

من دیگه مرحله تخم مرغ رو حذف کردم و خورش رو کمی آبدار برمیدارم. جاتون سبز همراه کته سفید بینهایت خوشمزه هست.

پیشنهاد میکنم حتما این خورش رو تجربه کنید.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت