طرز تهیه شربت بار بدون گلوکز و با گلوکز
طرز تهیه شربت بار بدون گلوکز و با گلوکز رو در این مطلب میزارم. درست کردن شربت بار برای انواع لگیمات، گوش فیل و باقلوا و زولبیا بامیه و بامیه بدون تخم مرغ اهمیت زیادی داره. اگر شربت خوب قوام نیامده باشه کل زحماتمون به هدر میره و شیرینی که درست کردیم قطعا خراب میشه.
پس یک شربت بار عالی نیاز به صبر و حوصله و دقت فراوان داره. اگر تا حالا شربت درست نکردید و خواستید یک شربت بار عالی درست کنید به نکاتی که میگم با دقت توجه کنید و نتیجه عالی رو خودتون مشاهده کنید.
ابتدا طرز تهیه شربت بار که بیشتر به اسم شربت زولبیا بامیه مشهوره رو با گلوکز و سپس بدون گلوکز توضیح میدم.
فیلم طرز تهیه شربت بار بدون گلوکز در کانال آشپزی ایران پخت بارگزاری شده.
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت بشین و فیلم های آموزشی رایگان شیرینی پزی و آشپزی رو مشاهده کنید.
مواد لازم:
- 2 لیوان شکر
- 1 لیوان آب
- 1 ق غذاخوری سرپر گلوکز (با گلوکز شربت براق و زلال میشه)
- 1/4 لیوان گلاب
- 2 قاشق غذا خوری زعفران دمکرده غلیظ
- 1/4 قاشق چایخوری جوهر لیمو یا یک قاشق غذاخوری آبلیمو طبیعی
طرز تهیه شربت بار با گلوکز
شکر و آب رو توی یه قابلمه بریزید و با حرارت متوسط رو به پایین مدام هم بزنید تا شکر کاملاً حل بشه.
بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، به سرعت گلوکز و جوهر لیمو رو اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا خوب مخلوط بشن. من بیشتر وقت ها از جوهر لیمو استفاده نمی کنم و فقط آب لیموی طبیعی می ریزم.
از این مرحله به بعد دیگه هم نزنید و اجازه بدید شهد به آرامی به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه بجوشه. این زمان بستگی به شدت حرارت و سایز قابلمه شما داره. هر چند وقت یک بار، با یه برس خیس، دیواره های قابلمه رو تمیز کنید تا دونه های شکر که به دیواره چسبیده، پاک بشن و شهد شکرک نزنه.
در دقیقه های آخر، گلاب و زعفران رو به شهد اضافه کنید.
برای بررسی غلظت شربت بار، میتونید یک قاشق غذاخوری از شهد رو توی یه ظرف کوچک بریزید و به مدت 5 دقیقه توی یخچال بذارید. اگه بعد از خنک شدن غلظتش به نظرتون مناسب بود، شهد رو از روی حرارت بردارید و به ظرف دیگه ای منتقل کنید.
بگذارید تو دمای محیط کاملاً سرد بشه و بعد توی یه ظرف درب دار قرار بدید. این شهد رو میتونید در یخچال یا در دمای محیط نگهداری کنید و هر زمان که خواستید برای تهیه زولبیا، بامیه، لقیمات و گوشفیل ازش استفاده کنید. اینطوری همیشه یک شهد خوشمزه و خوش عطر در دسترس خواهید داشت.
طرز تهیه شربت بار بدون گلوکز
تمام مراحل و اندازه های مواد مثل دستور بالا هست. منتهی به جای گلوکز، از یک قاشق سرپر عسل استفاده می کنیم.
در صورتی که عسل در دسترس نباشه میتونید کلا هم عسل و هم گلوکز رو حذف کنید. اما وجود عسل کیفیت شربت رو بالاتر میبره.
من همیشه بدون گلوکز و فقط با عسل درست میکنم و بسیار هم راضی هستم.
شربت بار کارگاهی
- شکر ۲ پیمانه
- آب ۱ پیمانه
- جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- گلوکز صنعتی ۲ قاشق غذا خوری
- گلاب ۲ قاشق غذا خوری
آب و شکر رو مخلوط کنید و روی حرارت بزارین، جوش که آمد جوهر لیمو رو اضافه کنید. دیگه اصلا هم نزنید و بزارین ده دقیقه با حرارت ملایم بجوشه.
اگر خواستید شربت بار زعفرانی باشه اواخر جوشیدن مقداری زعفران ساییده بهش اضافه کنید. اگر خواستید ساده باشه که زعفران نزنید. بعد از گذشت ده دقیقه حرارت رو خاموش کنید و گلوکز رو اضافه کنید تا با گرمای مواد گلوکز داخل شربت حل بشه.
از گلوکز خونگی استفاده نکنید. حتما باید صنعتی باشه یعنی از لوازم قنادی تهیه کرده باشید. گلوکز صنعتی از هیدرولیز نشاسته با اسید یا آنزیم تهیه میشه ولی گلوکز خونگی با شکر تهیه میشه. گلوکز صنعتی باعث براق شدن شربت و تعدیل شیرینی شربت میشه ولی گلوکز خونگی چون از شکر تهیه شده شیرینی شربت رو زیاد میکنه و کیفیت کارتون رو میاره.
پایین آخر سر گلاب رو هم اضافه کنید و شربت بارتون آماده ست اجازه بدید کاملا سرد بشه بعد بریزید تو ظرف شیشه ای در دار و تو محیط خنک نگهداری کنید تا ماه ها ماندگاری داره و نیاز به یخچال هم نداره فقط جاش خنک باشه.