طرز تهیه مربای کیوی بدون آب و ژلاتین
طرز تهیه مربای کیوی بدون آب و ژلاتین رو یاد بگیرید و یه مربای خوشمزه و عالی با طعم شگفت انگیز ترش و شیرین درست کنید.
معمولا بعد از تموم شدن تعطیلات عید، بیشترین میوه ای که توی خونه ما اضاف میاد، کیوی هست.😊 برای همین یا تبدیل میشن به بسنتی کیوی و یا مربای کیوی.
با این روش نیازی به استفاده از آب یا ژلاتین نیست.
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید.
آنچه برای تهیه مربای کیوی بدون پکتین نیاز دارید
- کیوی: هنگام خرید کیوی، میوه های کمی نرم را انتخاب کنید. از میوه های کیوی دارای چین و چروک روی پوست دوری کنید. کیوی نارس می تواند کاملا ترش و سفت باشد. می توانید کیوی نارس را برای چند روز در دمای اتاق بگذارید و اجازه دهید تا برسد.
- شکر: این مربا باید شیرینی متعادلی داشته باشد و شکر زیاد به آن اضافه نکنید. طعم ترش و شیرین متعادل این مربا خوشمزه هست.
- آبلیمو: افزودن آبلیمو یکی از عواملی است که به سفت شدن مربا کمک می کند. دو مورد دیگر زمان پخت و مقدار شکری است که اضافه کرده اید.
مواد لازم:
- 500 گرم کیوی
- 250 گرم شکر
- 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
طرز تهیه مربای کیوی بدون آب و ژلاتین
مقدار شکر مربای کیوی به میزان ترشی و شیرینی کیوی بستگی داره. در صورتی که کیوی شیرین باشد، هر میزان کیوی داشتین نصف اون رو شکر استفاده کنید. اگر کیوی ها کمی ترش هستند به ازای هر یک کیلو کیوی، 800 گرم تا یک کیلو شکر بزنید.
در ابتدا کیوی ها رو بشوزین و پوست بگیرید و به شکل دلخواهتون برش بزنید. داخل قابلمه بچینید و رویش شکر بریزید. سپس به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرارش بدید تا شکرش آب بندازد.
قابلمه را روی شعله گاز قرار بدین. آب لیمو اضافه کنید. اوایل پخت شعله بالا باشه تا به جوش بیاید و کف رویش را بگیرید.
اجازه بدین نیم ساعت با حرارت کم ریزجوش بزنه و مربا جا بیفته. بعد از پخت اجازه بدین سرد بشه و بعد داخل ظرف شیشه ای بریزین و در یخچال نگهداری کنید.
نکته مهم پخت مربای کیوی
هنگام پخت مربای کیوی، درب آن را نگذارید. چون مربا رنگش کدر و تیره میشه.
پیشگیری از شکرک زدن مربای کیوی
جلوگیری از شکرک زدن مربا نیاز به توجه به چند نکته مهم دارد. اولاً، باید میزان شکر مورد استفاده را با دقت انتخاب کنید. افراط در استفاده از شکر میتواند به شکرک زدن منجر بشه. دوماً، حرارت پخت را باید به گونهای تنظیم کنید که کیویها به تدریج و بدون تحت فشار قرار گرفتن پخته بشن. این کار با کاهش شعله گاز انجام میشود.
سوماً، استفاده از آب لیمو در طی فرآیند پخت میتواند به حفظ شفافیت مربا و جلوگیری از شکرک زدن کمک کند. با رعایت این موارد، میتوانید مربایی بدون شکرک، با رنگ شفاف و با کیفیت بالا تهیه کنید.
علت سفت شدن مربای کیوی
استفاده از شکر زیاد و پخت بیش از اندازه از مهم ترین دلایل شفت شدن مربای کیوی است. مربا با قرار دادن در یخچال غلیظ تر می شود. پس بیش از اندازه آن را نپزید.
به دنبال دستور العمل های بیشتر مربا هستید؟
- طرز تهیه مربای هویج رنده شده
- مربا خرمالو بدون شکر بدون ژلاتین
- طرز تهیه مربای هندوانه مجلسی
- مربای پوست هندوانه بدون آهک
- طرز تهیه مربای گلابی تصویری