طرز تهیه فرنی ساده خانگی
طرز تهیه فرنی ساده خانگی زو یاد بگیرین چون خیلی به کارتون میاد. هم میتونید به عنوان غذای کودک ازش استفاده کنید و هم یه دسر خوشمزه هست که در ماه رمضان یا به عنوان صبحانه کاربرد زیادی داره.
فرنی یه نوع دسر خامه ای شیرین و خوشمزه هست که با چهار ماده ساده تهیه میشه و در کمتر از نیم ساعت آمادست. علاوه بر ایران، در سراسر هند و کشورهای مختلف خاورمیانه، از جمله ترکیه و کشورهای عربی، شهرت داره. و البته هر کشور هم روش مخصوص به خودش رو داره.
در ترکیه و کشورهای عربی این دسر را به نام «محلبی» یا « محلبیا » میشناسند و با شیر، آرد برنج یا نشاسته ذرت درست میکنند. در نسخه فارسی فقط به 4 ماده اولیه شیر، آرد برنج مرغوب، شکر و گلاب نیاز دارید. فرنی را می توانید ساده، زعفرانی یا فرنی شکلاتی درست کنید.
مواد تشکیل دهنده فرنی
- آرد برنج: برای تهیه فرنی از آرد برنج مرغوب استفاده کنید. اگر آرد برنج دم دست ندارید، می توانید از نشاسته ذرت هم استفاده کنید، اما فرنی با نشاسته ذرت به اندازه دستور اصلی خوشمزه نیست. طرز تهیه فرنی با آرد ذرت هم در سایت هست.
- شکر: من برای شیرین کردن فرنی از شکر استفاده کردم. می توانید مقدار شکر را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.
- گلاب: طعم لطیفی به دسر می دهد. طعم دهنده های دیگری مانند وانیل، آب پرتقال و هل را می توانید با توجه به ذائقه خود جایگزین گلاب کنید.
- شیر: از شیر پرچرب استفاده کنید تا فرنی شما لطیف و خامه ای شود.
- خلال پسته: صرفا جهت تزیین استفاده می شود.
پیشنهاد میکنم برای این که به فیلم های آموزشی رایگان شیرینی پزی و آشپزی دسترسی داشته باشین، عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین.
مواد لازم فرنی برای 2 نفر:
- 2 پیمانه شیر سرد
- آرد برنج 2 قاشق غذاخوری پر
- شکر 4 قاشق غذاخوری
- 2 قاشق غذاخوری گلاب
- خلال پسته برای تزیین
- گلبرگ های گل رز خشک خوراکی برای تزیین
طرز تهیه فرنی ساده خانگی
شیر سرد، آرد برنج و شکر را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید. آنقدر هم بزنید تا آرد برنج کاملا در شیر حل شود.
مخلوط را روی حرارت متوسط قرار بدین و شروع کنید به هم زدن. مدام هم بزنید تا آرد برنج گلوله نشود. گلاب را اضافه کنید و حدود 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم به هم زدن ادامه دهید تا فرنی بافت غلیظ و کرمی پیدا کند. در حالی که داغ است آن را در ظرف های سرو بریزید. فرنی به دو صورت گرم و سرد سرو می شود. اگر دوست دارید دسرتان سرد باشد، ظرف های فرنی را چند ساعت در یخچال بگذارید. فرنی را با دارچین، گلبرگ های رز خوراکی خشک یا پسته خلال شده تزئین کنید.
نحوه نگهداری:
فرنی خود را در ظرف در بسته در یخچال تا 2 روز نگهداری کنید.
تفاوت شیر برنج و فرنی چیست؟
شیر برنج یک دسر ایرانی است که مواد اصلی آن برنج، شیر و شکر است و فرنی از آرد برنج، شیر و شکر درست میشود. طعم دهنده هایی مانند گلاب و هل را می توان در هر دوی این دسرهای خوشمزه استفاده کرد.