» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » پلو » باقالی پلو با مرغ مجلسی + فوت و فن باقالی پلو با مرغ
باقالی پلو با مرغ
پلو - مطالب

باقالی پلو با مرغ مجلسی + فوت و فن باقالی پلو با مرغ

فروردین 11, 1404 5068

باقالی پلو با مرغ یکی از مجلسی ترین غذاهای ایرانی است که معمولا برای مراسم های مهم تهیه می شود. باقالی پلو با گوشت و ماهیچه هم درست میشه. اما باقالی پلو با مرغ متداول تر هست.

در این مطلب سعی کردم تا با روشی اقتصادی و کم هزینه پخت مرغ رو آموزش بدم. یعنی نیازی به استفاده از زعفران نیست. با این وجود مرغ بسیار خوشمزه و خوش رنگ میشه.

پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید. 

مواد لازم برای 4-5 نفر:

  • سه پیمانه برنج
  • یک و نیم پیمانه باقالی تازه
  • 250 گرم شوید تازه
  • ران یا ساق مرغ به تعداد نفرات
  • رب گوجه یک قاشق غذاخوری سرپر
  • برگ بو یک عدد
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • پیاز یک عدد متوسط
  • سیر یک حبه کوچک خرد شده

باقالی پلو با مرغ مجلسی

  • مرحله اول

ابتدا باقلا سبز را می شوییم، سپس آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم. برنج را شسته و خیس میکنیم.

پیاز و سیر را جداگانه خرد کرده و کنار می گذاریم. شوید رو پاک میکنیم و میشوریم و ریز خرد میکنیم.

باقالی پلو با مرغ

  • مرحله دوم

داخل تابه یا قابلمه مقداری روغن بریزین و تکه های مرغ رو سرخ کنید. حرارت رو نباید کم کنید، چون در این صورت مرغ به جای سرخ شدن، آب میندازه.

با حرارت متوسط رو به بالا کمی دو طرف مرغ رو سرخ کنید.

پیاز و سیر نگینی خرد کرده، زردچوبه و نمک و برگ بو را به تابه اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن مواد حرارت رو کم میکنیم و درب تابه رو میزاریم.

با این کار میخوایم بوی زهم مرغ رو بگیریم. من روش رفع بوی زهم مرغ رو قبلا توضیح دادم. این روش رو از استاد گلاور عزیز یاد گرفتم و سالهاست با همین روش و بدون زعفران مرغ رو میپزم و خیلی راضیم.

زمانی که آب پیاز کشیده شد، رب گوجه رو داخل مواد تفت میدیم و مقداری آب اضافه میکنیم تا مرغ بپزه. بعد از این مرغ آماده هست و میریم سراغ پخت باقالی پلو.

  • مرحله سوم

داخل قابلمه مقداری آب ریخته و روی حرارت میزاریم تا جوش بیاد.

باقالا شسته رو اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا یکی دو جوش بزنه. چون باقالی تازه استفاده کردیم نیاز به پخت زیادی نداره. اما اگر باقالی خشک دارین باید حتما بزارین باقالی نرم بشه.

برنج رو آبکش کرده و همراه نمک به قابلمه اضافه میکنیم. بزارین برنج بپزه و نرم بشه. جوری که اطراف دانه های برنج کاملا نرم باشد و مغز ان کمی گیر داشته باشد. اگر قراره شوید تازه اضافه کنید، برنج رو کمی زنده تر بردارین.

برنج رو آبکش کنید.

باقالی پلو با مرغ

  • مرحله چهارم

کف قابلمه مقداری آب و روغن بریزین و مقداری نان برای ته دیگ کف قابلمه قرار بدین. شوید رو با برنج مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزین. یکی دو قاشق کره روی برنج قرار بدین و در نهایت برنج رو برای 45 دقیقه تا یک ساعت دم کنید.

باقالی پلو با مرغ

همون طور که می بینید با این روش پخت مرغ، علاوه بر این که اصلا بوی زهم نداره، نیازی به استفاده از زعفران هم نیست.

باقالی پلو با مرغ

فوت و فن باقالی پلو با مرغ

  •  برای تهیه باقالی پلو با مرغ از باقالی هایی استفاده کنید که دارای پوست سبز رنگ هستند و به مدت طولانی نیز در فریزر نگهداری نشده اند.
  • اگر از باقالی خشک در طرز تهیه باقالی پلو با مرغ استفاده می کنید بهتر است باقالی را به مدت طولانی تری در آب بپزید تا سفتی آن از بین برود.
  • بهتر است برای پخت باقالی پلو نصف مقدار برنج از باقالی استفاده کنید.
  • در هنگام جوشیدن باقالی بهتر است کف روی آب را بردارید تا از تیره شدن رنگ باقالی پلو جلوگیری شود.
  • بهتر است از شوید تازه در طرز پخت باقالی پلو با مرغ استفاده کنید.
  • می توانید برای طعم و عطر باقالی پلو در هنگام دم کشیدن آن یک شاخه سیر تازه درون باقالی پلو قرار دهید.
  •  برای خوشرنگ شدن پلو می توانید موقع دم کردن، چند قاشق زعفران غلیظ روی رنج بریزید.
  •  آب باقی مانده از پخت مرغ را در ظرفی جداگانه به همراه غذا سرو کنید.
  • مصرف متعادل باقالی به همراه ادویه جات گرم مانند دارچین، فلفل و گل پر موجب تقویت معده می شود.
  • می توانید باقالی پلو را به همراه سالاد شیرازی، ماست چکیده، یا دوغ سرو کنید.

طرز تهیه باقالی پلو با شوید خشک و مرغ

برای پخت باقالی پلو با شوید خشک و مرغ، همین مراحل را تکرار کنید. منتهی به جای شوید تازه، شوید خشک را به برنج و باقلا آبکش اضافه کرده و بعد برنج را دم کنید.

باقالی پلو با مرغ رزا منتظمی

استاد رزا منتظمی در کتاب آشپزیشون برای طبخ باقالی پلو با مرغ این طور توضیح دادن.

مرغ را با پیاز رنده کرده آب پز میکنیم. در قابلمه مقداری آب بریزین. بعد از جوش آمدن باقالی را اضافه کنید. باقالی که کمی نرم شد، برنج و نمک رو اضافه میکنیم. بعدآنرا آبکش میکنیم. از نان لواش برای ته دیگ اسـتفاده میکنیم. برنـج را روي نان ریخته،لابه لا گوشت یا مرغ میگذاریم. زعفران غلیظ را نیزلا به لای برنج میریزیم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت