تمیز کردن سرخ کن بدون روغن با ساده ترین روش و با فیلم
نحوه تمیز کردن سرخ کن بدون روغن با ساده ترین روش رو در این مطلب یاد می گیریم.
این روزها استفاده از سرخ کن بدون روغن بسیار رایج شده و با توجه به کارآیی خوبی که دارد برای پخت انواع کیک و نان و غذا از آن استفاده می شود.
در سایت ایران پخت هم پخت کیک در سرخ کن بدون روغن و طرز تهیه جوجه کباب در سرخ کن بدون روغن آموزش داده شده است.
با وجود همه مزیت های این دستگاه، یک جنبه منفی نیز دارد . آن هم چربی و آلودگی هایی است که در طول زمان ایجاد می شوند.
بعد از کار کردن با این دستگاه، نیاز است چربی و آلودگی های آن پاک شود. برای این کار با استفاده از آب گرم، مایع ظرفشویی، اسفنج و پارچه نرم این کار را انجام دهید.
هرگز سرخ کن بدون روغن را با آب پر نکنید – این کار می تواند به قطعات الکتریکی آسیب برساند.
وسایل مورد نیاز:
- آب گرم
- صابون ظرف
- اسفنج
- حوله یا پارچه آشپزخانه
نحوه تمیز کردن سرخ کن بدون روغن
مرحله اول
دستگاه را از برق بکشید و اجازه دهید خنک شود. سینک ظرفشویی یا یک تشت بزرگ را با آب داغ پر کنید و مقدار زیادی مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. سپس سبد، سینی و سایر قسمت های جداشدنی سرخ کن را بردارید و اجازه دهید حدود 10 دقیقه در آب گرم و مایع ظرفشویی خیس بخورند.
این خیساندن کمک میکند تا آلودگی ها راحت تر پاک شوند.
مرحله دوم
با کمک اسفنج هر گونه چربی و آلودگی باقی مانده روی قطعات را پاک کنید. سپس قطعات را به طور کامل زیر آب گرم بشویید و آنها را با یک پارچه آشپزخانه خشک کنید . مهم است که قبل از قرار دادن مجدد قطعات در دستگاه، مطمئن شوید که رطوبتی وجود ندارد. این کار از زنگ زدگی یا آسیب رساندن به دستگاه در طول زمان جلوگیری می کند.
مرحله سوم
در صورتی که چربی ها با خیساندن برطرف نشدند با کمک جوش شیرین و آب یه خمیر تمیز کننده درست کنید. این خمیر را روی نقاط چرب و کثیف بمالید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس به آرامی با یک اسفنج یا برس نرم بشویید.
این روش ساده اما به اندازه کافی قدرتمند است تا لکه های سخت را بدون خراش دادن سطوح سرخ کن شما از بین ببرد.
علت بوی بد سرخ کن بدون روغن
اگه طولانی مدت از سرخ کن استفاده کنید ولی دستگاه رو تمیز نکنید، چربی های داخل دستگاه میسوزه و بعد یه مدت بو میگیره و ممکنه دود بکنه.
با نگهداری منظم آن را تمیز نگه دارید
بهترین راه برای جلوگیری از تمیز کردن های سخت دستگاه، پاک کردن سریع و معمولی بعد از هر بار استفاده از آن است. یک پارچه مرطوب تمام چیزی است که برای پاک کردن سبد، سینی و داخل و خارج دستگاه نیاز دارید. این گامهای کوچک به نو ماندن ظاهر دستگاه شما کمک میکند.
نکته آخر: دستگاه سرخ کن بدون روغن را بلافاصله پس از خنک شدن تمیز کنید. پاک کردن چربی قبل از سفت شدن آسانتر است و در طولانی مدت باعث صرفه جویی در وقت شما می شود!
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید.