» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » خورش » طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی
طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی
خورش - مطالب

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

فروردین 12, 1404 4091

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی رو در این پست براتون میزارم. تفاوت خورشت کنگر شیرازی در اینه که از سبزی نعنا و جعفری استفاده نمیشه.

این خورش بینهایت خوشمزه هست و به نظرم هیچ ادویه خاصی هم نیاز نداره. مهم ترین فوت کوزه گری خورش کنگر اینه که کنگرها حسابی بپزن.

کنگر گیاهی خودرو با برگ‌ های خاردار و ساقه‌ های ضخیم شبیه به کرفس هست که طبیعت گرم و خشکی داره. برای همین با ماست ترکیب میکنن و یه ماست کنگر شیرازی خوشمزه درست میکنن.

من در سایت های مختلفی دیدم که خورش کنگر با نعنا جعفری یا لپه رو به شیراز نسبت میدن🤨 اما به عنوان یه شیرازی اصیل میگم که این دستورات اشتباهه و هر انچه در این مطلب می بینید دستور اصلی پخت خورشت کنگر شیرازی هست.

خورش کنگر رو هم با گوشت گوسفندی و هم با مرغ میشه درست کرد.

پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید. 

مواد لازم برای 4 نفر:

  • گوشت گوسفندی 400 گرم
  • کنگر نیم کیلو
  • رب گوجه یک قاشق غذاخوری سرپر
  • پیاز یک عدد متوسط
  • نمک و زردچوبه و فلفل سیاه
  • یک حبه کوچک سیر
  • آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

در ابتدا پیاز و سیر رو نگینی ریز خرد کنید. تابه رو روی حرارت بزارین و کمی روغن اضافه کنید. زمانی که روغن گرم شد، پیاز رو اضافه کرده و یک دقیقه تفت بدین.

گوشت رو به همراه زردچوبه، سیر و فلفل سیاه اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن درب تابه رو بزارین تا پیاز آب بندازه. دقیقا مثل روشی که برای رفع بوی زهم مرغ توضیح دادم.

میزان گوشت هم میتونه کمتر با بیشتر بشه. من و همسر گوشت نمیخوریم و فقط برای بچه ها میزارم.

زمانی که آب پیاز کشیده شد و گوشت خوب تفت خورد و تغییر رنگ داد، محتویات تابه رو داخل یه قابلمه که آب جوش داره بریزین. من خورش ها رو داخل قابلمه سنگی درست میکنم. درب قابلمه رو میزارم و تا نیم پز شدن گوشت صبر میکنم.

اگر عجله دارین که این مرحله رو داخل زودپز انجام بدین و بزارین گوشت نیم پز بشه.

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

در قاصبه پخت گوشت میریم سراغ آماده کردن کنگر.

کنگرها رو پاک کنید و تیغ ها رو کامل جدا کنید. بشورین و اجازه بدین آبش کشیده بشه. نیازی به آبپز کردن نیست.

یکی دو قاشق روغن داخل تابه بریزین و کنگرها رو اضافه کنید. درب تابه رو بزارین و حدود ده دقیقه با حرارت ملایم کنگرها رو سرخ کنید.

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

بعد از این که کنگر تفت خورد و تغییر رنگ داد، کمی زردچوبه و رب گوجه رو اضافه کنید و بزارین رب داخل روغن باز و خوشرنگ بشه.

بعد از نیم پز شدن گوشت، کنگر و رب رو به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه رو بزارین و اجازه بدین خورش بپزه و جابیفته.

ده دقیقه آخر پخت، نمک و فلفل و آبلیمو اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

خورش کنگر، یه خورش ایرانی خوشمزه و مقوی هست که پیشنهاد می کنم تا فصل کنگر تازه هست حتما درستش کنید.

این خورش رو سر صبر درست کنید و از زودپز استفاده نکنید. من حدود 4 ساعت زمان برای پخت این خورش در قابلمه سنگی در نظر گرفتم.

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی با مرغ

برای پخت خورشت کنگر شیرازی با مرغ باید دقیقا همین مراحل رو طی کنید. منتهی بعد از تفت دادن مرغ و پیاز و زردچوبه، کنگرها رو اضافه کنید و همراه مواد تفت بدین. زمانی که کنگر خوب سرخ شد، رب گوجه و آب اضافه کنید و بزارین خورش بپزه و جا بیفته.

فوت کوزه گری پخت خورش کنگر:

    • پیاز علاوه بر لعاب دادن به خورش، طعم خوبی هم بهش میده. پس پیاز کوچک انتخاب نکنید.
    • گوشت و زردچوبه و پیاز رو با درب بسته ظرف، روی حرارت کم تفت بدین تا آب پیاز خارج بشه. گوشت باید در این آب مزه دار بشه.
    • بعد از اضافه کردن کنگر، حرارت رو ملایم کنید و زمان بدین تا کنگر حسابی بپزه.
    • رب رو حتما تفت بدین تا رنگ زیباتری داشته باشه.

اگر دوست داری خورش های مختلفی رو امتحان کنی، آموزش قورمه سبزی با مرغ، طرز تهیه خورش ریواس، طرز تهیه واویشکا گوشت چرخ کرده، طرز تهیه خورش مرغ و شوید، طرز تهیه خورش کرفس با مرغ رو هم ببین.

به این نوشته امتیاز بدهید!

admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت