ماست کنگر شیرازی تصویری و مرحله به مرحله
ماست کنگر شیرازی یکی از خوشمزه های روزگار هست که در فصل بهار بسیار رایجه.
فصل بهار فصل رویش کنگر هست. برای همین شیرازی ها خورش کنگر و ماست کنگر رو زیاد مصرف میکنن. کنگر یه گیاه خودرو با ساقه های ضخیم گوشتی و تیغ های بسیار هست که طبیعت گرم و خشک داره. از این رو با ماست مخلوط میشه تا از نطر طبع متعادل بشه.
جالبه بدونید که شیرازی های قدیم ماست کنگر رو هم داخل سفره عید میزاشتن.
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید.
مواد لازم:
- نیم کبلو کنگر
- نیم کیلو ماست
- یک حبه کوچک سیر یا یک قاشق چایخوری سرخالی پودر سیر
- نمک و فلفل سیاه و نعنا خشک
- ماست ترش یا دوغ ترش
طرز تهیه ماست کنگر شیرازی
در ابتدا کنگر رو پاک کنید و همه تیغ های اون رو جدا کنید.
کنگرهای پاک کرده رو داخل یه ظرف خیس کنید و بزارین نیم ساعت داحخل آب بمونن. سپس آبکشی کنید و با آب سرد بشورین.
کنگرها رو داخل یک قابلمه مناسب بریزین و روی حرارت قرار بدین. دو لیوان آب اضافه کنید و اجازه بدین کنگرها به خوبی بپزند. پس از اینکه آب درون قابلمه به طور کامل تبخیر شد و کنگرها پختند، قابلمه را از روی حرارت بر دارین و کنار بزارین تا کنگرها خنک شوند.
سپس با گوشت کوب اون ها رو بکوبید یا داخل مخلوط کن و غذاساز بریزین. این مرحله اختباری هست اما با این کار، ماست کنگر کش دار و خوشمزه ای خواهید داشت.
با توجه به میزان کنگری که دارین، ماست یا دوغ ترش اضافه کنید. در حدی که فقط کنگرها داخل ماست یا دوغ قرار بگیرن.
درب ظرف رو ببندین و دو سه روز در یخچال قرار بدین.
بعد از این مدت، نمک و فلفل سیاه و نعنا خشک و سیر یا پودر سیر و ماست اضافه کنید. مواد رو مخلوط کنید و بزارین یک شب تا صبح داخل سخچال استراحت کنه.
با این روش ماست کنگر کشدار و خوشمزه ای خواهید داشت که از خوردنش سیر نمیشین.
به ماست کنگر، بورانی کنگر هم میگن.
شرط داشتن یه ماست کنگر خوشمزه، پخت خوب کنگر و استفاده از ماست پرچرب بدون آب هست.