طرز تهیه آش کارده شیرازی تصویری
طرز تهیه آش کارده شیرازی بر خلاف آنچه در گذشته ها انجام میدادن اصلا سخت نیست!
در قدیم سبزی کارده رو به روش تخمیری چندین روز استراحت میدادن تا بوی ترشی اون بلند شه. بعد میپختن. برای این کارشون هم دلیل داشتن.
سبزی کارده در ارتفاعات کوههای زاگرس به وفور یافت میشود. فصل رویش آن اواخر زمستان و دو ماه اول بهار است. طبیعت گرمی داره و به صورت خام برای انسان قابل خوردن نیست.
خوردن سبزی خام کارده باعث بریدن زبان میشه و این قابلیتی هست که این سبزی داره و نام کارده هم برگرفته از همین قابلیت هست.
حالا قدیمی ها برای این که این بریدن رو از بین ببرن اون رو با آرد و آب مخلوط میکردن و چند روزی زیر پتو استراحت میدادن.
اما امروزه دیگه نه وقت این کار هست و نه زندگی های آپارتمان نشینی اجازه میده تا بوی ترشی این سبزی کل فضای آپارتمان رو پر کنه😉
روش های مختلفی برای پخت آش کارده وجود داره. در این مطلب یکی از ساده ترین روش ها رو یاد می گیرید.
پیشنهاد می کنم عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا و یا کانال آپارات بشین و فیلم های رایگان آموزشی آشپزی و شیرینی پزی رو ببینید.
مواد لازم:
- دو پیمانه برنج نیم دانه
- یک و نیم لیتر دوغ ترش
- یک و نیم لیوان سبزی کارده ساطوری
- نمک و فلفل
- یکی دو قاشق آرد
- نصف استکان آبغوره
طرز تهیه آش کارده شیرازی تصویری
در ابتدا سبزی کارده رو بگیرین و تمیز پاک کنید. حتما دستکش ضخیم دست کنید تا دستاتون نبره.
سبزی رو تمیز بشورین و اجازه بدین آبکش کامل کشیده بشه.
برای خرد کردن سبزی کارده یا از سبزی خرد کن استفاده کنید تا غذاساز. اگر با دست خرد میکنید حتما دستکش ضخیم آشپزخونه دست کنید.
سبزی کارده رو نه خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید. من در این سایز برای فریز کردن و کمی درشت تر برای خشک کردن خرد میکنم.
معمولا هم خشک میکنم و تا مدت ها داخل کابینت دارم. آش کارده برای سرماخوردگی در فصل زمستون عالیه.
سبزی کارده ای که خرد کردین رو به همراه دوغ داخل قابلمه بریزین. برنج رو از قبل خیس کنید و به قابلمه اضافه کنید.
هر چقدر دوغ ترش تر، آش خوشمزه تر!
یکی دو قاشق آرد هم اضافه کنید و درب قابلمه رو بزارین. یه پتو روی قابلمه بکشید و بزارین یه جای گرم از شب تا صبح بمونه.
صبح قابلمه رو روی حرارت بزارین. یکی دو لیوان آب اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا دوغ به جوش بیاد.
اگر هم زدن رو رها کنید دوغ اصطلاحا میبره و دون دون میشه. اینجوری ظاهر آش اصلا زیبا نیست.
حرارت رو کم کنید و بزارین دو سه ساعتی آش ریزجوش بزنه و سبزی بپزه.
آخر کار نمک و فلفل بزنید و نصف استکان آبغوره اضافه کنید.
آش کارده آمادست!
قربون بزرگی خدا برم❤️ هیچ چیز بی خاصیتی نیافریده.
آش کارده به دلیل خواصی که داره برای درمان بیماری هایی چون چربی خون، فشارخون، عفونت، دیابت و یرقان عالیه. همین طور محرک اشتها هست و برای درمان بی خوابی توصیه میشه.
برای دیدن دستورات بیشتر از آموزش طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی، طرز تهیه آش عباسعلی و طرز تهیه آش ترخینه ساده نیز دیدن کنید.