» مطالب » رسپی ها » غذاهای اصلی » چاشنی » ترشی » طرز تهیه ترشی انبه با انبه کال و رسیده
طرز تهیه ترشی انبه
ترشی - مطالب

طرز تهیه ترشی انبه با انبه کال و رسیده

فروردین 17, 1404 1076

طرز تهیه ترشی انبه با ساده ترین روش ممکن

 ترشی انبه یکی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که خاستگاه آن به شهرهای جنوبی ایران تعلق دارد.

ترشی انبه به صورت خلال یا لیته تهیه می شود. لیته یکی از انواع ترشی های ایران است که دارای تکه های ریز است که به خوبی با هم ترکیب می شوند. این ترشی را می توان به دو صورت تهیه کرد:

  • ترشی لیته انبه
  • ترشی خلالی انبه

در صورت تمایل میتونید عضو کانال آشپزی ایران پخت بشین و فیلم های آموزشی رو مشاهده کنید.

برای تهیه این ترشی تند و خوشمزه از انبه نارس سبز استفاده می شود. اما در ادامه طرز تهیه ترشی انبه با انبه رسیده رو هم توضیح میدم.

مواد لازم:

  • انبه سبز نارس کیلوگرم
  • قاشق غذاخوری سیر له شده
  • قاشق غذاخوری سس فلفل
  • 1 پیمانه سرکه
  • نمک به میزان لازم
  • قاشق غذاخوری زردچوبه
  • نصف پیمانه روغن زیتون
  • دو قاشق چایخوری تخم گشنیز، یک قاشق چایخوری رازیانه، یک قاشق چایخوری سیاهدانه، نمک و فلفل

طرز تهیه ترشی انبه با انبه سبز و نارس

مرحله اول

در ابتدا تخم گشنیز و رازیانه را داخل تابه بدون روغن بریزین و یک دقیقه روی حرارت تفت بدین تا عطر ادویه ها بلند بشه.

مرحله دوم: انبه ها را خرد کنید

انبه ها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید.  هسته آنها را خارج کنید. 

میتونید انبه ها را ریز خرد کنید. یا به صورت نوارهای نازک برش دهید. تمام قسمت های گوشتی را از هسته جدا کنید، حتی قطعات کوچک را.

مرحله سوم: نمک و زردچوبه اضافه کنید

مقداری نمک و یک قاشق مرباخوری زردچوبه  به انبه ها اضافه کنید. بعد از مخلوط کردن اجازه بدین یک روز کامل در محیط بمونن تا انبه ها نرم و آبکی بشن.

مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد

سیر له شده، روغن زیتون، سس فلفل یا رب گوجه فرنگی، ادویه های تفت داده شده و 2 قاشق نمک را با هم ترکیب کنید. آن را روی انبه ها بریزید و هم بزنید. 3 الی 4 ساعت به همین صورت بگذارید تا طعم دار شود. 

مرحله پنجم: ترشی انبه را داخل شیشه بریزید

یک شیشه برای ترشی انتخاب کنید. آن را بشویید و بگذارید کاملا خشک شود. می توانید آن را با یک حوله تمیز خشک کنید. ظرف ترشی باید بدون رطوبت و چربی باشد تا ترشی کپک نزند.

انبه ها را داخل شیشه بریزید.

مرحله ششم: سرکه و روغن را روی انبه ها بریزید

سرکه و روغن را داخل شیشه بریزید. با قاشق مواد را هم بزنید تا هواث اضافی خارج شود. اگر نیاز بود سرکه بیشتری اضافه کنید. روغن هم اختیاری و قابل حذف هست. اما جنوبی ها ترشی انبه رو با روغن درست میکنن.

درب شیشه رو ببندین و یک هفته در یخچال نگهداری کنید تا ترشی آماده خوردن شود.

طرز تهیه ترشی انبه با انبه رسیده

  • 4 کیلوگرم انبه رسیده
  • 2 بوته سیر درشت
  • 3 لیوان فرانسوی سرکه
  • 1 و 1/2 لیوان آب
  • 2 عدد فلفل قرمز نیم کوب
  • تخم گشنیز ، گلپر ، زردچوبه ، سیاه دانه ، نمک و ادویه ترشی به دلخواه

در یک قابلمه که بهتره لعابی باشه ، سرکه ، آب ، نمک و زردچوبه رو میذاریم تا به جوش بیاد. نکته : بهتره برای همه ترشی ها سرکه رو بپزید و خنک کنین
بعد از اینکه چند جوش خورد ، سیر پوست کنده شده و همه ی ادویه هایی که گفتم رو به مخلوط سرکه و آب اضافه کرده و زیر گاز رو خاموش میکنیم. و اجازه میدیم تا خنک بشه.

انبه هایی رو که پوست گرفته و خرد کردیم رو به مخلوط سرکه و ادویه جات اضافه میکنیم ، هم می زنیم و ۱ شبانه روز در دمای محیط توی همون قابلمه بدون در میذاریم تا بمونه.

بعد از یک روز ، در شیشه های تمیز و خشک خالی کرده ، درب شیشه ها رو می بندیم و در یخچال نگه میداریم.

معمولا بعد از ۲۰ روز ترشی قابل مصرفه. این ترشی بر خلاف بقیه ی ترشی ها اصلا حالت اسیدی و اذیت کننده نداره و بیشتر شبیه یک دسر ملسه. اگه با این روش درست کنین اصلا کپک نمیزنه ، لیز نمیشه و بعد از ۱ سال هنوز هم تازگی خودش رو حفظ میکنه به شرطی که توی یخچال نگه داری بشه.

به این نوشته امتیاز بدهید!

admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت