خانه / دانش آشپزی / شف طیبه

شف طیبه

تجربه نشان داده است که بسیاری از شرکت ها و سایت های مدعی ارائه خدمات تولید محتوای با کیفیت و یونیک، آن قدرها هم که ادعا دارند در حوزه جذب مخاطب و درگیر کردن آنها با محتوای تولیدی خودشان (افزایش Engagement) موفق نبوده اند. اما از طرف دیگر افرادی را می بینیم که بدون کوچکترین ادعایی به کار تولید محتوا پرداخته اند و با خلاقیتشان به بهترین شکل ممکن، کار تولید محتوا را انجام داده و بازخورد و نتیجه بسیار مطلوبی را به دست آورده اند به گونه ای که توجه مخاطبان بسیار زیادی را به خود جلب کرده اند. و حقیقتاً مصداق بارز این ضرب المثل معروف هستند : “سخن کز دل برآید لاجرم بر دل نشیند” در ادامه به معرفی یکی از سرآشپزهای معروف کشور با نام مستعار “شف طیبه” می پردازیم که نمونه ای از این افراد است.

 

شف طیبه کیست؟! بیوگرافی شف طیبه

“شف طیبه” نام مستعار و در واقع نام هنری یک خانم سرآشپز بسیار ماهر بوشهری با نام اصلی “طیبه فاتحی” است. از این سرآشپز جنوبی فقط یک سایت و یک پیج اینستاگرام و یک کتاب موجود است با این حال مخاطبین بسیاری را در سراسر کشور عاشق و شیفته محتوای تولیدی خود کرده است. بعضی سؤال می کنند که نحوه تلفظ “شف طیبه” چطور است و اصلاً این عبارت به چه معناست و چرا این سرآشپز این عبارت را برگزیده است؟! در پاسخ این عده از عزیزان باید عرض کنیم که این عبارت دو کلمه در واقع عبارتست از طیِّبه که یک نام زنانه است و برگرفته از نام کوچک این خانم سرآشپز است و chef هم که یک واژه انگلیسی متداول و به معنی سرآشپز است. اما تفاوت این وبلاگ با بقیه سایت ها و وبلاگ های آشپزی در چیست؟!

لیست رسپی های شف طیبه

شاید مهمترین نقطه قوت شف طیبه مهارت شخصی و عشق و علاقه او به کاری است که دارد انجام می دهد و تولید رسپی هایی است که هیچ جای دیگری نمی توان یافت. این رسپی ها حاصل مطالعه، تجربه و آزمون و خطاهای بسیار زیاد شخصی شف طیبه برای رسیدن به هدفی مشخص و معین است و تا خودش از همه لحاظ نسبت به آن مطمئن نشود به هیچ وجه آنها را منتشر نمی کند. از جمله رسپی های شف طیبه می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

  1. وافل شف طیبه
  2. گراتن سیب زمینی شف طیبه
  3. نان کروسان شف طیبه
  4. همبرگر شف طیبه
  5. نان همبرگر شف طیبه
  6. پنیر شف طیبه
  7. بلوچیز شف طیبه
  8. باسلوق شف طیبه
  9. دونات شف طیبه
  10. شیرینی های نوروزی شف طیبه
  11. دال عدس شف طیبه
  12. دسر شف طیبه
  13. تزیین کیک شف طیبه
  14. کیک تولد شف طیبه
  15. لوز خرما شف طیبه
  16. گرام ماسالا شف طیبه
  17. بلدرچین شف طیبه
  18. بستنی شف طیبه
  19. شیرینی بهشتی شف طیبه
  20. تاکو شف طیبه
  21. اسنک شف طیبه
  22. شاورما شف طیبه
  23. نان شف طیبه
  24. غذاهای عربی شف طیبه
  25. ساندویچ شف طیبه
  26. ژله رولی شف طیبه
  27. آبنبات شف طیبه
  28. رولت خامه ای شف طیبه
  29. کرون سیروپ شف طیبه
  30. مارشمالو شف طیبه
  31. نان پیتزا شف طیبه
  32. ساندویچ مرغ شف طیبه
  33. کیک شیفون موکا شف طیبه
  34. کیک اسفنجی شف طیبه
  35. کیک شکلاتی شف طیبه
  36. نان پیتزا شف طیبه
  37. پیراشکی شف طیبه
  38. و….

معرفی سایت شف طیبه : سایت کارگاه آشپزسازی

 

شف طیبه عنوان سایت خود را “کارگاه آشپز سازی” گذاشته است و با این نامگذاری وعده دقیق و درستی به مخاطبین خود می دهد. اگر همه چیز را درست و دقیق و به اندازه، طبق دستور رسپی انجام دهید، یک آشپز ماهر خواهید شد و بدون تردید خودتان از نتیجه کار، سورپرایز خواهید شد؛ حتی اگر تازه کار و مبتدی باشید. خانم فاتحی ادعا دارد اگر کسی مطالب سایت خود را با دقت مطالعه و آن را یاد بگیرد، نهایتاً به یک آشپز ماهر تبدیل خواهد شد. البته این ادعا چندان هم بیراه نیست چرا که جمع کثیری از مخاطبین و کامنت های آنان شاهدی بر صحت و درستی این ادعا است. وی در سایت کارگاه آشپزسازی به خوبی مخاطب خود را شناخته و بر اساس این شناخت نسبت به تولید محتوای مناسب برنامه ریزی کرده است. سؤالات متداولی که اگر کسی خواند به جواب برسد و هیچ سوالی در ذهنش باقی نماند. اما یادمان باشد این ها همه حواشی کار است. اصل مطلب همان آشپز سازی است. در این مدل کار حتما مشکلاتی وجود دارد و اداره کردن آن کاری مشکل و زمان بر است. اما اگر موتور محرک تولید محتوا علاقه و اطمینان و انگیزه درونی باشد، بی تردید بر همه مشکلات غلبه خواهد کرد. همانطور که خود شف طیبه گفته، افراد زیادی  از مطالب و عکس های شخصی وب سایتش کپی کرده اند و به نام خود آن را منتشر کرده اند اما یادمان باشد در بلند مدت اصالت باقی خواهد ماند و همیشه این مدل فکری است که پیشرفت خواهد کرد.

شف طیبه

آمار بازدید این سایت و رنکینگ آن در Alexa بسیار قابل توجه بوده است. رتبه کشوری این سایت تا نزدیک 2 هزار هم رسید (در سال 94) و اکنون بالای 8 هزار است. رسیدن به این رتبه در رنکینگ کشوری الکسا، به خصوص برای یک کار شخصی و خانگی رقمی بسیار خوب و عالی است. رتبه ای که می تواند به راحتی فضایی برای گرفتن آگهی و تبلیغات اینترنتی و کسب درآمد از آن ایجاد کند. اما تا به این لحظه هنوز سرآشپز ما حاضر به کسب درآمد از طریق جذب آگهی در سایت خود نشده است. مطالب سایت با سخاوت به طور رایگان منتشر می شود. مخاطبین آن هم قدردان و سپاسگزار این رفتار هستند و بدون شک همیشه دعای خیرشان به سرآشپز خواهد رسید. با این حال همه کاری که سرآشپز انجام می دهد به این سایت محدود نشده است.؛ که در ادامه به آن می پردازیم.

اینستاگرام شف طیبه

پیج اینستاگرامی این خانم سرآشپز هم اکنون بالای 224 هزار فالوور دارد:

https://www.instagram.com/cheftayebeh/

 

معرفی کتاب شف طیبه : کتاب خرمای شیرین

شف طیبه تجربه شیرین و در عین حال بسیار سخت دیگری را نیز از سر گذرانده؛ زمانی که تصمیم می گیرد – به خاطر علاقه شخصی به خرما و خواص آن – رسپی های اختصاصی خود را با خرما و بدون استفاده از شکر و حتی شکلات (که در آن شکر به کار رفته) بسازد. تجربه ای که به قیمت درست کردن یک رسپی به تعدادی بیش از انگشتان دو دست و گاه دور ریختن بسیاری از آن ها به دست آمده است. تجربه ای که بیش از سه سال زمان برد و حاصل آن 52 رسپی تحت عنوان کتاب «خرمای شیرین» چاپ و منتشر شده است. کتاب ارزشمندی که شامل دستورات غذایی شیرینی است که در کمال تعجب نه تنها چاق کننده نیست بلکه گاهی چربی سوز و لاغر کننده هم هست. خرمای شیرین کتاب آموزش مصور تمام رنگی شیرینی و دسر با استفاده از خرما و بدون استفاده از حتی یک دانه شکر و در 234 صفحه می باشد. اولین چاپ کتاب در سال 1394 بود که در تیراژ 1000 جلد چاپ گردید. مشخصات این کتاب به صورت ذیل است.

  • مؤلف: طیبه فاتحی
  • ناشر: طیبه فاتحی
  • زبان: فارسی
  • رده‌بندی دیویی: 634.62
  • سال چاپ: 1394
  • نوبت چاپ: 1
  • تیراژ: 1000 نسخه
  • تعداد صفحات: 234
  • قطع و نوع جلد: وزیری (گالینگور)
  • شابک: 9786000418502
  • کد کتاب در گیسوم: 11135629

تصویر روی جلد کتاب خرمای شیرین را در تصویر ذیل مشاهده می نمایید:

شف طیبه
شف طیبه

 

 

نوشن این کتاب به گفته خود مؤلف بیش از 3 سال طول کشیده است. بد نیست توضیحات مربوط به روند تالیف کتاب خرمای شیرین را از زبان خود سرآشپز طیبه بخوانیم:

“چند ماهی بود كه روی رسپی ها كار ميكردم تا اينكه يک روز كه با آقای شوهر (مشوق و حامی اصلی پروژه) در مورد طعم يكی از شيرينی ها بحث می كرديم گفتم: “ببين چقدر خوب ميشد اگر توي كتابم اصلا از شكر استفاده نميكردم و همه رسپی ها رو فقط با خرما يا شيره خرما درست ميكردم!”. آقای شوهر گفت: “به نظر من افراد خيلی زيادی هستند كه از اين ايده استقبال خواهند كرد.” اين كار اصلا ساده نبود. به خاطر نقش عمده و اساسی ای كه شكر در رطوبت كيک ها ايفا می كنه و بدونش كيک ها خشک ميشن و حتی از اون مهم تر پف كيک، يعنی بدون شكر كيک خوب پف نخواهد كرد و همچنين رنگ طلايی و خوشرنگ نان ها و شيرينی ها از شكره و از همه اينا گذشته شكر عامل تردی بيسكويت هاست. عملا شيرينی رو بدون شكر درست كردن سخته. جمله ام رو اصلاح ميكنم: بدون شكر “شيرينی با كيفيت” درست كردن بسيار بسيار سخته. ولی چون من ذاتا علاقه خاصی به انجام كارهای سخت دارم و بايد حتما تو زندگی به خودم سختي بدم؛ مبارزه رو پذيرفتم و در جا رفتم توی اتاق و كاغذهای رسپی رو پاره كردم و چند ماه تلاش رو ريختم تو سطل آشغال و از صفر شروع كردم! بله از صفر. با اين هدف كه روی جلد كتابم بنويسم: “در تهيه شيرينی های اين كتاب حتی از يک دانه شكر هم استفاده نشده است.” نوشتن اين كتاب بيش از سه سال طول كشيد. چون بايد رسپی رو طراحی می كردم. دقيقا همينطور كه گفتم از صفر. و بايد اعتراف كنم اصلا كار ساده ای نبود. من اراده ام خيلی قويه وگرنه هر كسی جای من بود جا ميزد. شايد باورتون نشه ولی من كيک خرمايی درست می كردم. از فر بيرون مياوردم. می چشيدم و … درجا مينداختمش توی سطل آشغال. از نو خرما ها رو هسته می گرفتم و كمی رسپی رو دستكاری می كردم و مجددا كيک خرمايي می پختم و … باز مينداختم سطل آشغال. خرما ذاتش اينه كه يه بافت خميری به كيك ميده. حالا شما از كيك خرمايی شكر رو هم كه عامل اصلی در پف كردن كيک هاست حذف كنيد ببينيد چه جهنمی برپا ميشه.”

 

برای خرید این کتاب باید با ایمیل یا به واسطه شماره اعلام شده برای داشتن کتاب ابراز تمایل کنید. تا در صف انتظار برای دریافت این کتاب 220 صفحه ای قرار بگیرید. شاید قیمت کتاب خرمای شیرین در نگاه اول مبلغ ترسناکی باشد؛ اما یک کتاب تمام گلاسه تمام رنگی که 52 رسپی منحصر به فرد را مرحله به مرحله با عکس و توضیحات در بر گرفته ارزش دارد. تصاویر برخی از صفحات کتاب شف طیبه را در ادامه مشاهده می فرمایید:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شف طیبه

 

درباره article

2 نظرات

  1. سلام
    سایت پاکشوما سنتر فر و مایکروویو های خوبی داره برای کسانی که به پخت این نوع غذا ها علاقه دارند . حتما یه سری بزنید تازه عروس های گل

  2. سلام میشه ایدی چنل تلگرامتونو بدین لطفا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × دو =