خانه / نان و شیرینی / طرز تهیه شیر عسلی در منزل

طرز تهیه شیر عسلی در منزل

شیر عسلی یکی از مواد پرکاربرد در شیرینی پزی و درست کردن انواع دسر و حتی بستنی است. شیر عسلی در همه مغازه های لوازم قنادی وجود دارد. اما از آن جایی که دارای موادافزودنی سرطان زا است و همین طور در بعضی از شهرها در دسترس نیست، تصمیم گرفتم تا طرز تهیه شیر عسلی در منزل را آموزش بدم.

طرز تهیه شیر عسلی بسیار ساده و راحت هست. مطمئن باشید که حتما از پسش بر میاین. فقط باید به نکاتی که میگم خوب دقت کنید.

پیشنهاد می کنم که این شیر عسلی رو حتما یک بار هم که شده درست کنید و مزه و طعم اون رو امتحان کنید. این شیر عسلی هیچ چیزی از شیر عسلی آماده بازاری کم نداره. فقط مواد افزودنی نداره که اونم یه اتفاق خوبه!

مواد لازم برای درست کردن شیر عسلی در منزل

  • شير:دو ليوان
  • شكر: نصف ليوان
  • كره: 25 گرم

 

Image result for Make condensed milk

 

طرز تهیه شیر عسلی در منزل

در مرحله اول باید شیر و شکر را درون ظرفی مخلوط کنید. توصیه می کنم از یک تابه یا قابلمه بزرگ استفاده کنید. چرا که بزرگ بودن ظرف موجب میشه تا زمان پخت کمتر بشه و کار برای شما راحت تر میشه.

  • نوع شیر از لحاظ کم چرب یا پر چرب بودن تفاوتی نداره.

حالا ظرف را روی حرارت بگذارید. زیر حرارت را زیاد کنید تا شکر به خوبی درون شیر حل بشه. منظور این نیست که شیر شروع به قل زدن بکنه. همین که شیر گرم بشه شکرها درون اون حل میشه. بعد از این باید سریع زیر حرارت را کم کنید.

 

عزیزان کم کردن حرارت اهمیت داره. چرا که اگر این کار رو انجام ندین شیر عسلی ته می گیره و دیگه قابل استفاده نیست. چون تلخ میشه.

پس به محض گرم شدن شیر زیر حرارت را کم کنید. در حدی که قل زدن شیر اصلا دیده نشه.

  • جنس تابه هم اهمیت داره. بهتره از تفلون یا چدن استفاده کنید.

هر دو سه دقیقه یک مرتبه باید مواد رو هم بزنید تا از ته نگرفتن اون مطمئن بشین.

این کار را باید تا زمانی که حجم مواد نصف بشه و مواد غلظت خوبی پیدا کنه ادامه بدین. زمانی که مواد شما غلیظ شد باید کره رو اضافه کرد.

 

 

همین که کره درون مواد ذوب شد. زیر حرارت را خاموش کنید و با لیسک مواد را هم بزنید تا کره به خورد شیر عسلی رفته و مواد با همدیگه یکدست بشن.

اگر از اول ظرف بزرگی انتخاب کرده باشید برای این مقدار مواد حدودا سی دقیقه زمان نیاز دارید تا یک شیر عسلی خوب و غلیظ درست کنید. این مقدار مواد اولیه یک لیوان شیر عسلی غلیظ و سالم رو به شما میده. پس می بینید که خیلی خیلی به صرفه هست.

نکات مهم برای درست کردن شیر عسلی

  • زمانی اقدام به درست کردن شیر عسلی کنید که هیچ کار دیگه ای ندارید و می تونید برای این کار وقت بزارین و مدام مواد رو هم بزنید تا ته نگیره.
  • در صورتی که خدای ناکرده مواد ته گرفت، باید بلافاصله رویه مواد رو درون تابه دیگری انتقال بدین تا طعم تلخ و رنگ تیره ای نگیره. اما اگر مواد خیلی خیلی ته گرفته دیگه باید فاتحش رو بخونید.
  • اگر مواد خوب هم نخوره علاوه بر ته گرفتن، در اطراف دیواره تابه شکرک جمع میشه. بنابراین از همان ابتدا باید مواد رو خوب هم بزنید و دیواره تابه رو مرتب با لیسک تمیز کنید. اما اگر شکرک در اطراف تابه جمع شد، به هیچ عنوان اونا رو داخل موادتون نکنید.
  • شیر عسلی بعد از سرد شد سفت تر میشه. پس باید به غلظت اون دقت کنید تا بعد از سرد شدن خیلی سفت نشه.
  • برای نگهداری شیر عسلی رو درون ظرف در دار ریخته و درون یخچال نگه داری کنید. اما چون مواد افزودنی نداره نمی تونید طولانی مدت اون رو نگه دارین.
  • قبل از انتقال شیر عسلی درون شیشه باید صبر کنید تا مواد کاملا سرد بشه.
  • در صورتی که بعد از اتمام کار احساس کردین مواد دون دون شده و یکدست نیست، اصلا نگران نباشین. چاره کار اینه که از گوشتکوب برقی استفاده کنید. یا این که اگر گوشتکوب برقی در دسترس ندارین مواد رو از صافی رد کنید.

جدول ار زش غذایی شیر عسلی

کالری 162
مجموع چربی 4 گرم
چرب اشباع شده 2 گرم
چربی غیر اشباع 1 گرم
کلسترول 12 میلی گرم
کربوهیدرات 23 گرم
فیبر غذایی 0 گرم
پروتئین 9 گرم

لطفا سوالات، نظرات و پیشنهادات خودتون رو با ما در میون بگذارین.

 

درباره article

حتما ببینید

طرز تهیه بیسکوییت شیرین عسل بدون فر

طرز تهیه بیسکوییت شیرین عسل خیلی راحته. اون زمان که تازه شیرین عسل اومده بود …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − هشت =