خانه / غذای اصلی / غذای ایرانی / استانبولی پلو بدون گوشت

استانبولی پلو بدون گوشت

استانبولی پلو بدون گوشت
5 (100%) 1 vote

استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به همراه سالاد شیرازی یا ترشی طعم دلچسبی دارد. این غذا با گوشت کنجه، گوشت چرخی، گوشت مرغ یا کوفته قلقلی درست می شود. اما بسیاری از افراد هستند که ممنوعیت استفاده از گوشت را دارند. اما این موضوع دلیل نمی شود تا این غذا را نخورند. به همین دلیل در این مطلب تصمیم گرفتم تا طرز تهیه استانبولی پلو بدون گوشت را آموزش دهم.

استانبولی پلو بدون گوشت هیچ چیزی کمتر از نوع گوشت دار آن ندارد و به هیچ عنوان از مزه ان چیزی کم نمی شود. اگر شما هم این غذا را دوست دارید با این آموزش همراه باشید.

مواد لازم برای پخت استانبولی پلو بدون گوشت

  • برنج ایرانی
  • گوجه فرنگی
  • لوبیا سبز
  • سیب زمینی
  • پیاز
  • رب گوجه
  • فلفل و نمک
  • ادویه پلو (مخلوط پودر داچین، پودر زنجبیل، پودر سیر، پودر گشنیز، پودر زیره، پودر کاری، فلفل سیاه و قرمز و مقدار کمی میخک)

استامبولی پلو بدون گوشت

 

 

طرز تهیه استانبولی پلو بدون گوشت

در ابتدا باید لوبیا ها را آماده کنید.

لوبیا سبز را به قطعات دلخواه برش داده و بشویید.

قابلمه کوچکی را آب کرده و لوبیا سبزها را درون آن ریخته و روی حرارت قرار دهید. زیر اجاق را روشن کنید تا لوبیا ها کمی نرم شوند.

  • دقت کنید که نیازی نیست لوبیاها را کاملا بپزید. این که گاهی اوقات استامبولی طعم خوبی ندارد، به دلیل پخت زیاد لوبیا است.

درون ماهی تابه یک عدد پیاز متوسط را خرد کنید و کمی تفت دهید.

زمانی که پیاز سبک شد، زردچوبه را به ان اضاف کرده و باز تفت دهید. حالا لوبیاهای نرم شده را درون پیازها ریخته و هم بزنید. سیب زمینی نگینی شده را هم درون تابه بریزید و به همراه بقیه مواد تفت دهید.

کمی که لوبیاها و سیب زمینی تفت خورد، گوجه های نگینی شده را درون تابه بریزید.

  • هر چقدر میزان گوجه از رب گوجه بیشتر باشد این غذا خوشمزه تر می شود. در مصرف گوجه خساست به خرج ندهید. برای سه پیمانه برنج، چهار تا پنج عدد گوجه لازم است.

گوجه ها را تفت دهید تا بافت نرمی پیدا کنند. سپس کمی رب گوجه (یک قاشق) درون تابه بریزید و تفت دهید.

همین که رنگ رب باز شد و گوجه ها نرم شدند ادویه را اضافه کرده و بعد از هم زدن زیر اجاق را خاموش کنید.

دم کردن برنج را هم که همه خانم ها بلد هستند.

اگر می خواهید استامبولی را به صورت کته ای درست کنید، زمانی که مواد شما اماده شد، به اندازه کافی آب روی آن ریخته و بعد از جوش آمدن، برنج را درون ان بریزید و بعد از تمام شدن آب، ان را دم کنید.

اگر استامبولی را به صورت مجلسی درست می کنید، آب را درون قابلمه ای به جوش اورید. نمک را به ان اضافه کرده و سپس برنج شسته شده را درون ان بریزید.

زمانی که برنج نرم شد، آن را آبکش کرده و بعد از مواد لای برنج ریخته و دم کنید.

  • به دلیل وجود گوجه در این غذا برنج را کمی سفت تر بردارید. نیازی نیست که برنج کاملا نرم شود و بعد آبکشی کنید.

برای خوشمزه تر شدن می توانید در اخر، روی برنج را با پیاز داغ تزیین کنید.

درباره article

حتما ببینید

کوکو سبزی پف دار

کوکو سبزی پف دار و راز خوشمزه شدن آن

کوکو سبزی پف دار و راز خوشمزه شدن آن4.9 (97.78%) 27 votes کوکو سبزی یکی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هجده =