خانه / غذای اصلی / غذای خارجی / گراتن سیب زمینی شف طیبه

گراتن سیب زمینی شف طیبه

گراتن سیب زمینی شف طیبه مزه خوبی داره و مورد پسند همه هست. تنها مشکلی که داره اینه که چربی زیادی داره. افرادی که رژیم ممنوعیت استفاده از چربی دارن می تونن از روغن کمی استفاده کنند یا این که میزان پنیر پیتزا رو کمتر کنن.

گراتن سیب زمینی شف طیبه رو می تونید بدون گوشت هم درست کنید. در این صورت گراتن شما رژیمی میشه و خیلی هم عالیه!

Need to feed a meat and potatoes kind of crowd, this Beef Marsala and Scalloped Potato Casserole is always a win! keviniscooking.com

 

مواد لازم برای پخت گراتن سیب زمینی شف طیبه

  • یک کیلو سيب زمينی
  • روغن كانولا 2 قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ كرده 100 گرم
  • قارچ 200 گرم
  • پياز كوچک 1 عدد
  • ادويه 1/2 قاشق چای خوری
  • نمک به میزان لازم
  • كره 50 گرم
  • آرد 2 قاشق چای خوری
  • شير 2 ليوان
  • فلفل سفيد 1/4 قاشق چای خوری
  • نمک
  • پنیر موزارلا 100 گرم

 

طرز تهیه گراتن سیب زمینی شف طیبه

در ابتدا فر رو روی درجه 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت تنظیم و روشن کنید تا حسابی گرم بشه. بعد مایع گوشتی رو آماده کنید.

پیاز رو خرد کنید و درون تابه بریزین. روغن رو به اون اضاف کرده و کمی پیاز رو تفت بدین. زمانی که پیاز سبک شد، گوشت و ادویه رو اضاف کنید.

گوشت رو خوب سرخ کنید تا بوی خامی نده. بعد قارچ های ورقه شده رو به اون اضاف کنید و کمی تفت بدین.

در این مرحله میتونید سلیقه ای کار کنید. یعنی هر سبزی که دوست دارین به گراتن اضاف کنید. مثلا هویج نگینی شده، لوبیا سبز ریز خرد شده، فلفل دلمه ای و …

این دیگه به ذائقتون بستگی داره.

بعد از این مرحله نوبت به آماده کردن سیب زمینی ها می رسه.

cutting-potatoes

 

سیب زمینی ها رو به ورق های حدودا نیم سانتی برش بزنید.

بعد اونا رو درون قابلمه ای که داخلش آب جوش هست منتقل کنید و حدودا بین 7 تا 8 دقیقه بپزینش. دقت کنید اگر سیب زمینی تازه دارین و خیلی زود می پزه، مدت زمان پخت رو نصف کنید.

چرا که هدف ما این نیست که کلا سیب زمینی بپزه.

Sliced Yukon gold potatoes

بعد از این مدت سیب زمینی رو درون آبکش ریخته و آب سرد روی اون بریزین.

ظرف مناسبی رو بردارین، تهش رو چرب کنید  و سیب زمینی ها رو ته ظرف بچینید.

مایع گوشتیتون رو روی سیب زمینی ها بریزین و روی اون رو صاف کنید.

 

whisking-cream-salt-pepper

 

حالا با کره و آب و شیر و نمک سس بشامل درست کنید و روی همه مواد بریزین. دقت کنید که سستون خیلی شل یا سفت نباشه. میتونید درون سستون از فلفل سیاه و پودر سیر هم استفاده کنید.

Au Gratin Potatoes prep 7

 

به این ترتیب و در نهایت هم روی مواد رو پنیر موزارلا می ریزیم.

 

Potato Gratin prep 7

روی طرف رو با فویل بپوشونید و ظرف رو در فر به مدت 40 دقیقه قرار بدین. اگر دوست دارین رویه کار طلایی باشه دو کار میتونید انجام بدین:

  • یا این که ده دقیقه آخر فویل رو بردارین و بعد اجازه بدین ظرف داخل فر بمونه تا 40 دقیقه کامل بشه.
  • یا این که برای چند دقیقه گریل رو روشن کنید.

دیگه خود دانید!

این غذا رو هم به صورت داغ و هم نیمه سرد میتونید میل کنید.

درباره nima

حتما ببینید

کوکوی ذرت

کوکوی ذرت

کوکوی ذرت یه غذای خوشمزه و بی نظیره که برای وعده شام بسیار مناسبه. برای …

2 نظرات

  1. سلام.ممنون از آموزش کاملتون
    یه سوال: آیا میشه گراتن سیب زمینی رو بدون گوشت درست کرد؟ آخه من ممنوعیت مصرف گوشت قرمز دارم

    • سلام.
      بله حتما میشه. این بستگی به سلیقه و ذائقه فرد خورنده داره. درسته که با گوشت چرخی خیلی خوشمزه میشه. ولی شما میتونید بدون گوشت، با سویا یا حتی به صورت سبزیجات درست کنید.
      من دستور اصلی رو قرار دادم. حالا شما می تونید اون رو بر اساس ذائقتون تغییر بدین.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 2 =