خانه / نان و شیرینی / باترمیلک چیست و روش درست کردن باتر میلک در خانه

باترمیلک چیست و روش درست کردن باتر میلک در خانه

حتما شما هم مثل من به تازگی در خیلی از دستورهای آشپزی با ماده ای به نام باترمیلک روبرو شدید. خوب من اوایل با افرادی که مشورت می کردم می گفتن باتر میلک همون شیر پرچرب هست! اما واقعا این طور نیست. اصلا باترمیلک ربطی به کم چربی و پرچربی شیر نداره. بنابراین تصمیم گرفتم تا دست به کار بشم و خودم بفهمم که باتر میلک چیست؟

باترمیلک چیست

باترمیلک (buttermilk) نوعی فرآورده لبنی مایع است که در آشپزی و شیرینی‌پزی از آن به وفور استفاده می‌شود.
فرآیند تهیه باتر میلک چیزی شبیه به تهیه کره از خامه یا ماست است و مایعی که پس از گرفتن کره از خامه باقی می‌ماند همان باترمیلک است.
این مایع با بافت و غلظت عالی و به صورت بسته‌بندی در فروشگاه‌های معتبر و لوکس موجود است اما شما در منزل نیز می‌توانید نوعی باترمیلک خانگی مناسب و قابل قبول تهیه کنید. فراموش نکنید که نوع خانگی، بافت و غلظت نوع آماده در بازار را نخواهد داشت اما جایگزین مناسبی برای آن محسوب می‌شود.
چرا به باترمیلک نیاز داریم؟
باتر میلک یک اسید قوی است که در هنگام تماس با بکینگ پودر سبب می شود کیک پف عالی و بی نظیری داشته باشد. در نتیجه کیک بعد از پخت بافت سبک و تردی داره که مسلما علاوه بر بافت خود مزه خوبی هم می گیره.
باتر میلک علاوه بر شیرینی پزی، در آشپزی و طبخ غذاهای سوخاری هم کاربرد داره.
پس من تصمیم گرفتم که این عنصر جادویی رو با روشی ساده و فقط با استفاده از لیمو درست کنم.

جایگزین باترمیلک

همونجور که گفتم این ماده در همه لوازم قنادی ها در بسته بندی های مختلف وجود داره. اما خوب همیشه که لوازم قنادی در دسترس نیست! بنابراین باید به فکر جایگزین باتر میلک باشیم.

بهترین جایگزین برای باترمیلک، همین دستوری هست که الان میدم. اما بازم میتونید از ترکیب کردن ماست و شیر هم استفاده کنید. این کار دیگه خیلی خیلی راحته.

يك ليوان باترميلک برابر هست با سه چهارم ليوان ماست و يک چهارم ليوان شير. این دو رو با هم ترکیب کنید و باتر میلک خونگی درست کنید.

خوب حالا بریم سر کار اصلی خودمون…

مواد لازم برای درست کردن باترمیلک در خانه

  • شیر
  • سرکه یا آبلیمو

روش درست کردن باترمیلک در خانه

1 فنجان شیر را اندازه گیری کنید. 1 قاشق غذاخوری آب لیمو یا سرکه سفید به اون اضافه کنید.

بگذارید مخلوط به مدت 5 تا 10 دقیقه در دمای اتاق بماند. زمانی که باتر میلک آماده میشه، غلظت شیر تغییر می کنه. شیر کمی غلیظ تر میشه. اما نوع خونگی از نوع صنعتی غلظتش کمتره.

به داخل قاشق نگاه کنید. شیر بریده شده. یعنی باتر میلک ما امادس.

به اين مايع سفيد رنگ نسبتا غليظ باترميلک ميگن. حالا دیگه توی هر دستوری گفتن باتر میلک، خودتون در عرض 10 دقیقه درستش کنید.

درباره article

حتما ببینید

کیک بدون شکر با شیره انگور با بافتی عالی و طعمی متفاوت

کیک بدون شکر با شیره انگور یه کیک خوشمزه با طعم و بافت عاااااالی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 8 =