خانه / غذای اصلی / غذای خارجی / طرز تهیه پنیر موزارلا در خانه

طرز تهیه پنیر موزارلا در خانه

پنیر موزارلا یک پنیر ایتالیایی هست که مقادیر زیادی کلسیم داره. چون که تقریبا برای درست کردن یک کیلوگرم پنیر موزارلا صنعتی باید 12 کیلو شیر استفاده کرد. از ویزگی های مهم این پنیر اینه که نمک کمی داره. پس به راحتی پاسخگوی همه سلیقه ها هست و میشه از اون در هر نوع غذا یا سالادی که پنیر موزارلا لازم داره، استفاده کرد. بنابراین من تصمیم گرفتم طرز تهیه پنیر موزارلا در خانه را آموزش بدم.

به این نکته دقت کنید که این پنیر به دلیل اینکه فاقد هرگونه ماده نگهدارنده‌ است، مدت زمان محدودی (۱۴ روز) قابل نگهداری است. پس به اندازه نیاز درست کنید.

این پنیر علاوه بر خوردن می تونه به عنوان پنیر پیتزا هم مورد استفاده قرار بگیره.

مواد لازم برای درست کردن پنیر موزارلا

  • 2 لیتر شیر
  • جوهر لیمو یا اسید سیتریک سه چهارم قاشق جای خوری
  • نصف یک قرص رنه (قرص پنیر)

 

طرز تهیه پنیر موزارلا در خانه

اگر میخواین یک پنیر خوب و با کیفیت داشته باشین، مراحل رو به دقت انجام بدین.

نکات مهم:

اسید سیتریک رو هم میتونید مستقیم روی شیر بپاشین و هم میتونید در یک فنجان آب حلش کنید.

من اول در آب حل کردم و بعد به شیر اضافه کردم. اما خیلی ها اون رو مستقیم روی شیر می ریزن.

قرص رنه یا همون قرص پنیر توی همه عطاری ها و لوازم قنادی ها پیدا می شه و چیز غیر قابل دسترسی نیست. 

نکته مهم استفاده از این قرص اینه که به هیچ عنوان نباید در ظرف فلزی از اون استفاده کرد. چون که خیلی زود واکنش نشون می ده و کار خراب می شه.

بهترین راه حل کردن اون در یک ظرف شیشه ای است. و برای هم زدن هم از قاشق چوبی استفاده کنید.

مرحله اول حل  کردن قرص رنه هست. نصف یک قرص رو داخل یک ظرف شیه ای بندازین و دو قاشق آبی که اصلا کلر نداشته باشه بهش اضافه کنید.

با یه قاشق چوبی یا پلاستیکی همش بزنید. توجه داشته باشین که قرص به صورت کامل حل نمی شه.

اگر میخواین اسید سیتریک یا جوهر لیمو رو مستقیم روی شیر بریزین که هیچ اما اگر خواستین مثل من در آب حلش کنید به این ترتیب عمل کنید:

اسید سیتریک رو داخل یک فنجان آب بریزین و با همزدن اون رو درون آب حل کنید.

میزان شیر گفته شده رو درون یک قابلمه بریزین.

  • بهترین قابلمه قابلمه پیرکس هست. پنیر با کیفیت عالی درست می شه. ظرف لعابی هم بد نیست. اما به هیچ عنوان از قابلمه روحی یا مسی استفاده نکنید.

حالا اسید سیتریک حل شده در آب رو به شیر اضافه کنید.

اگر میخواین مستقیم روی شیر بریزین، باید شیر رو حدود 20 تا 30 بار هم بزنید تا جوهر لیمو در شیر حل بشه.

حالا باید حرارت ملایم به شیر بدین.

در این مرحله نیاز دارین که از دماسنج آشپزی استفاده کنید.

در این مرحله باید دمای شیر رو به 90 درجه فارنهایت یا 32 درجه سانتی گراد برسونید. یعنی دمایی کمتر از دمای بدن.

پس اگر فکر کردین با انگشت میتونید دما رو اندازه بگیرین نمی شه. چون که این دما کمتر از دمای بدن ماست و انگشت هیچ حرارتی رو حس نمی کنه.

هر از چند ثانیه یک دور به آرامی هم بزنید.

خوب حالا می ریم سراغ قرص رنه.

ظرفی رو که قرص رو درون اون حل کردین، کمی تکون بدین و بعد قرص رو داخل شیر بریزین.

هر از گاهی کمی همش بزنید. با اضاف کردن قرص به شیر می بینید که شیر کم کم به حالت لخته در میاد.

باید همچنان ظرف روی حرارت کم باشه تا دما به 41 درجه سانتی گراد برسه.

در این مرحله دیگه شیر رو از روی حرارت بر می داریم.

قابلمه رو برای ده دقیقه در مکانی استراحت بدین.

  • اگر بعد از این مدت دیدید که شیر هنوز مایع هست و لخته ها کامل نشدن، 5 دقیقه دیگه بهش زمان بدین.

می بینید! باید شیر به این شکل دراومده باشه. حالا من با یک کارد برش هایی رو روی اون ایجاد می کنم.

اگر سطح شیر به این صورت کامل و یکدست نبود ایرادی نداره. اما لخته ها باید کامل شکل گرفته باشن.

نکته:

نشونه این که شیر کامل به پنیر تبدیل شده رنگ آبی هست که در ظرف وجود داره. رنگ آب باید شفاف یا مایل به زرد یا مایل به سبز باشه. اگر دیدید که سفید رنگه یعنی هنوز شیره درست و حسابی به پنیر تبدیل نشده و مجددا ببریدش روی اجاق و بهش حرارت بدید تا همون 110 درجه فارنهایت یا 43 درجه سانتیگراد. و مجددا ده دقیقه بهش استراحت بدید تا ببنده.

خوب حالا پنیر رو داخل یک صافی بریزین. آب رو از پنیر جدا کنید ولی دور نریزین.

همون جور که توی تصویر می بینید پنیر بازم آب داره. بهترین راه اینه که اون رو داخل  ماکروفر بزارین. برای 10 ثانیه با حداکثر قدرت.

خوب حالا ممکنه عده ای بگن ما ماکروفر نداریم. هیچ ایرادی نداره. آب پنیر رو گرم کنید. اما جوش نیارین. بعد پنیر رو داخل آب بزارین. دوباره آبکش کنید. این کار رو دو بار دیگه انجام بدین تا آب پنیر کلا کشیده بشه.

این عملی که انجام میدین باعث میشه تا پنیر هر چقدر آب داره پس بده.

 

می بینید پنیر چطور داره کش دار می شه. چه پیتزایی با این پنیر درست کنیم!

حالا دستکش دست کنید و یا علی بگین و شروع کنید به ورز دادن پنیر. به این معنی که باید پنیر رو بکشین و جمع کنید. دوباره بکشین و جمع کنید.

اگر می خواین پنیرتون نک داشته باشه در این مرحله نمک اضافه کنید. اما اگر دوست ندارین هیچی.

 

بعد از ورز دادن پنیر رو مثل چونه نون می گیریم و استراحت می دیم. پنیر نباید زیاد ورز داده بشه. همینکه براق و کشدار شد بسه. و حتما هم باید در زمان ورز داده شدن دماش در حد ذوب باشه و اگر دما زیاد نباشه نتیجه یک پنیر لاستیکی خواهد بود.

توصیه:

به هیچ عنوان از شیر پاستوریزه استفاده نکنید که پنیرتون خوب نمی شه. بهترین شیر، شیر خام جوشیده نشده هست.

حتما از دماسنج استفاده کنید.

دلایل بریده شدن شیر:

شیر پاستوریزه بوده. شیر جوشانده شده بوده. دمای اولیه شیر بالا بوده. میزان جوهر لیمو زیاد بوده. بعد از اضافه شدن جوهر لیمو دمای شیر زیادی بالا رفته. میزان قرص پنیر زیاد بوده. بعد از اضافه شدن قرص پنیر دمای شیر زیاد بوده.

 

حالا دیدید که طرز تهیه پنیر موزارلا در خانه خیلی خیلی راحت بود.

شما هم تلاشتون رو بکنید.

درباره article

حتما ببینید

کوکوی ذرت

کوکوی ذرت

کوکوی ذرت یه غذای خوشمزه و بی نظیره که برای وعده شام بسیار مناسبه. برای …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =