خانه / نان و شیرینی / تهیه فاج شکلاتی

تهیه فاج شکلاتی

تهیه فاج شکلاتی خیلی خیلی راحته. اصلا به اسمش نگاه نکنید. شیرینی راحت و در عین حال خوشمزه و با کلاسی هست که میتونه گزینه خوبی برای پذیرایی از مهمونها به ویژه در ایام عید باشه.

قبل از این که طرز تهیه فاج شکلاتی رو آموزش بدم بهتره یه کم در مورد فاج توضیح بدم. فاج درست مثل آبنبات چوبی، تافی و کارامل نوعی آبنباته و پایه اون دقیقا مثل باقی هم گروهی هاش نوعی شربت شکری غلیظ شدست.

البته منظور از آبنبات نه فقط آب نباتهایی هست که سر چوب زده میشه. بلکه در قنادی دسته ای از محصولات قنادی رو دربر می گیره که پایه اون ها نوعی شربت شکریه و تفاوت در نوع شربت هاست که تنوع در انواع آبنبات رو ایجاد می کنه.

خوب حالا بریم سراغ روش تهیه فاج شکلاتی

مواد لازم برای تهیه فاج شکلاتی

  • خشکبار از هر نوعی که دوست دارین: 150 گرم
  • شیرعسلی خانگی یا آماده: 200 گرم
  • شکلات تخته ای مرغوب: 200 گرم
  • کره: 15 گرم یا یک قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائوی مرغوب: نصف قاشق غذاخوری
  • وانیل: 1/2 قاشق چای خوری
  • نمک: 1/8 قاشق چای خوری

Chocolate-Walnut-Fudge-1

طرز تهیه فاج شکلاتی

قبل از هر چیزی من نکات لازم این رسیپی رو میگم تا به مشکلی بر نخورین و اگر سوالی دارین همین اول کار جوابش رو بگیرین.

من قبلا در پستی جداگانه طرز تهیه شیر عسلی در منزل رو آموزش دادم. اما اگر نمیتونین یا نمیخواین خودتون شیر عسلی درست کنید، از مارکهای معروفی مثل الفجر و گُلدن لاین که معمولا همه قنادی ها و سوپر مارکت ها دارن میتونید استفاده کنید.

نکته دیگه ای که باید بگم اینه که شکلات رو میتونید هم تلخ و هم شیرین استفاده کنید. اما از اونجایی که این دستور شیر عسلی داره بهتره از شکلات تلخ استفاده بشه تا شیرینی اون دل رو نزنه. البته من رسیپی های چند سایت خارجی رو هم مطالعه کردم همگی شکلات تلخ بالای 70 درصد رو پیشنهاد داده بودند.

خشکبار هم هر چیزی که دارین استفاده کنید. توی این اوضاع نابسامان نیازی نیست که حتما مثلا از گردو یا فندق استفاده کنید. هر چیزی که دارین حتی قیصی، کشمش، بادام و میوه خشک هم میتونید توی این فاج استفاده کنید.

اگر هم از مغزهایی مثل فندق، بادام و گردو استفاده می کنید بهتره که قبل از هر کاری برای خوشمزه شدن اون رو کمی تست کنید. حالا فرقی نداره که توی فر تست بشه یا روی گاز.

حرارت دادن شکلات خیلی خیلی مهمه و در مزه نهایی فاج و بافت اون تاثیر زیادی داره. بهتره برای جلوگیری از سوختن شکلات، از روش بن ماری برای ذوب کردن استفاده کنید.

حالا مراحل کار:

اول از همه شکلات رو خوب خرد کنید.

شکلات خرد شده رو داخل یه کاسه بریزین و روی سر کتری بزارین.

melting-chocolate-1

وانیل، کره و شیر عسلی رو به شکلات اضاف کنید.

دوستان مرحله حرارت دادن خیلی مهمه. تاکید می کنم که خیلی مهمه. پس لطفا هر کار دیگه ای دارین، رها کنید و بالای سر شکلات وایسین. بعد از این که کاسه حاوی مواد رو روی بخار آب گذاشتین، تمام وقت بالای سرش وایسید و به کمک هم زدن مداوم اجازه ندید فاج خیلی داغ شه و سریع تر مواد رو یکدست کنید، حتی دو دقیقه تاخیر در برداشتن باعث خراب شدن فاج می شه.

نمیخواد صبر کنید تا همه شکلاتها آب بشن. همین که شکلات کمی روون بشه و فقط چند تکه شکلات توی مواد باقی بمونه سریع از روی حرارت بردارین و با هم زدن همه مواد رو یکدست کنید. پودر کاکائو و نمک رو هم در این مرحله به مواد اضافه کنید.

adding-nuts

حالا قبل از این که مواد سرد بشن، خیلی زود مغزهایی که دارین رو اضافه کنید و هم بزنید.

ready-to-chill

قالب مناسبی رو برای این کار انتخاب کنید. از قالب لوف یا ظرف های پیرکس معمولی میتونید استفاده کنید. کف قالب رو فویل بزارین.

مواد رو داخل قالب بریزین و خوب اون رو صاف کنید.

حالا یه سلفون روی قالب بکشین و حدود 5 ساعت توی یخچال بزارینش. بعد از این مدت فاج رو از قالب بیرون بیارین و روی تخته برش بزارین.

اندازه استاندارد برای فاج ها معمولا سه سانته. از یک خط کش استفاده کنید و فاج رو در ابعاد سه سانت برش بدین.

slicing-fudge

خوب به همین راحتی یه تافی خوشمزه و شیک درست کردیم.

برای نگهداری فاج هم نیازی نیست که توی یخچال بزارینش. چون بافتش تافی ماننده دمای محیط براش بهتره. فقط باید درب ظرف بسته باشه. اگر هم دوست دارین بزارین توی یخچال ایرادی نداره. فقط یک ساعت قبل از این که میل کنید از یخچال بیرون بیارین تا نرم بشه.

فاج یک هفته در دمای محیط، دو تا سه هفته در یخچال و دو ماه در فریزر قابل نگهداریه.

ایده رسیپی از foodieinnewyork با کمی تغییر

درباره article

حتما ببینید

کوکی هنداونه

کوکی هندوانه

کوکی هنداونه خیلی خیلی راحت درست می شه. مهم اینه که بیس کار رو درست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 13 =