خانه / نان و شیرینی / پخت نان در تابه بدون نیاز به فر

پخت نان در تابه بدون نیاز به فر

شاید در نگاه اول این طور به نظر برسه که پخت نان در تابه کار سختی باشه. اما باور کنید این طور نیست. اصلا پخت نان در تابه یا داخل فر حس خوب زنده بودن و زندگی رو به آدم میده.

این نون هم برای وعده صبحانه و عصرانه مناسبه و هم میتونه یه تغذیه خوب برای مدرسه بچه ها باشه. تازه برای افرادی که رژیم هم دارند یه وعده شام هست.  رسیپی این نون دردسر نداره و فقط مرحله عمل آوری خمیرمایه مهمه.

من برای پخت این نون از گوجه و ریحان هم استفاده کردم. این مورد سلیقه ای هست. میتونید حذفش کنید. اما خوشمزه میشه.

مطلب مشابه: نان سیمیت با دستور اصل ترکیه ای

مواد لازم برای پخت نان بدون فر

مواد شامل دو دسته میشه. مواد خمیر و مواد برای داخل خمیر نان.

شیر یک‌ لیوان

  • آرد حدود سه لیوان.
  • 1/4 پیمانه روغن.
  • بکینگ پودر یک قاشق چای خوری.
  • شکر یک قاشق غذاخوری.
  • خمیر مایه یک‌ قاشق غذاخوری.
  • تخم مرغ یک عدد.

مواد داخل نان:

  • گوجه گیلاسی.
  • ریحان خرد شده.
  • پودر سیر در صورت تمایل.
  • روغن زیتون یا کنجد.
  • پیاز قرمز خرد شده

 

روش پخت نان در تابه

مثل پخت همه نان ها در ابتدای کار باید خمیر مایه رو عمل بیارید. شیر باید ولرم رو به داغی باشه. خمیر مایه و شکر رو بهش اضافه کنید، روش بپوشونید و در جای گرمی 10 دقیقه تا یک ربع استراحتش بدین.

 

در مواد اولیه یه دونه تخم مرغ هم هست که برای بهتر شدن کیفیت کار هست. اما اگر ممنوعیت استفاده از تخم مرغ دارین حذفش کنید.

داخل یه کاسه بزرگ تخم مرغ رو به همراه نمک کمی بزنید تا باز بشه. حالا روغن رو اضافه کنید و در حد مخلوط شدن باز هم بزنید.

داخل یه ظرف دیگه آرد و بکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و الک کنید. یک مرتبه الک کردن کافیه.

بعد از آماده شدن خمیر مایه اون رو به ظرف حاوی تخم مرغ اضافه کنید. کمی هم بزنید و بعد آرد و بکینگ پودر الک شده رو اضافه کنید.

بهتره آرد رو در دو مرحله اضافه کنید تا خمیر به خوبی جمع بشه.

آرد رو کم کم اضافه کنید. تا جایی آرد بریزید که خمیر به دست نچسبه. وقتی خمیر جمع شد دست رو تو آرد بزنید و ورز بدین. اینجوری آرد زیادی به خورد خمیر نمیره. چند دقیقه خمیر رو ورز بدین. بعد هم روش رو بپوشونید و یه جای گرم یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دوبرابر بشه.

حالا کف تابه رو خوب چرب کنید. اگر تابه نچسب نیست، حتما کاغذ روغنی بزارین.

پف خمیر رو بگیرین و کمی ورز بدین و خمیر رو به داخل تابه منتقل کنید. دوباره حدود یک ربع بیست دقیقه خمیر رو استراحت بدین.

با استفاده از یک قاشق سوراخ هایی رو روی خمیر ایجاد کنید.

کمی روغن زیتون یا کنجد روی سطح خمیر بریزین.

پخت نان در تابه
پخت نان در تابه

گوجه های گیلاسی رو روی سطح خمیر بزارین. پیاز خرد شده، فلفل سیاه و پودر سیر و ریحان خرد شده رو هم روی خمیر بریزین.

حالا هم روی گاز و هم داخل فر میتونید این نون رو بپزید.

روش پخت نان روی گاز

روی شعله متوسط شعله پخش کن قرار بدین تابه رو روی شعله بزارین اگر تابه رژیمی بود دم کنی نمی خواد و فقط درش رو ببندین و اگر تابه معمولی بود درش دم کنی بزارین. شعله باید خیلی خیلی ملایم باشه تا نون هم‌خوب بپزه هم از زیر نسوره. بعد از نیم ساعت در تابه رو بردارین اگر روی نون ها سفت شده بود آماده است. برای برشته شدن روی نان بعد پخت کمی از حرارت افتاد برگردانید تا برشته بشه.
روش پخت داخل فر:ابتدا یک ربع فر رو روی حرارت ضد و هفتاد درجه روشن کنید. یک‌کاسه آب جوش داخل فر بزارین و تابه رو داخل فر بزارین. بین نیم ساعت تا 45 دقیقه زمان نیاز هست. بعد از نیم ساعت چک کنید. ار پخته بود که بیرون بیارین. اگر هنوز نپخته بود چند دقیقه دیگه هم بزارین داخل فر بمونه.  دو دقیقه هم گریل رو روشن کنید تا روش طلایی بشه.

پخت نان در تابه بدون نیاز به فر
5 (100%) 2 votes

درباره article

حتما ببینید

درست کردن برگ شکلاتی

آموزش تصویری درست کردن برگ شکلاتی برای تزیین کیک

درست کردن برگ شکلاتی برای تزیین کیک هم هیجان انگیزه و هم خیلی خیلی خلاقانه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =