خانه / فست فود / خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ

خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ

اگر شما هم از اون دسته از افرادی هستید که ممنوعیت استفاده از تخم مرغ دارین با این دستور خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ درست کنید.

مگه میشه خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ درست کرد؟ بله که میشه.

همسر من ممنوعیت استفاده از تخم مرغ داره. برای همین من همیشه باید به دنبال جایگزین باشم. خوب بالاخره جوینده یابندست. اینقدر گشتم تا یه رسیپی خوب پیدا کردم.

با روشی که در این مطلب آموزش میدم به راحتی میتونید خمیر پیراشکی درست کنید. خمیر درست شده با این روش خیلی ترد و پوک میشه و بسیار هم خوشمزست. تازه من با این خمیر سمبوسه هم درست کردم.

حالا دیگه هر موقع تصمیم گرفتین پیراشکی یا سمبوسه درست کنید، بدون این که تخم مرغ لازم داشته باشین، یه خمیر پوک و عالی میتونید درست کنید.

مطلب مشابه: طرز تهیه خمیر پیتزا، سمبوسه و پیراشکی

خوب بریم سراغ طرز تهیه خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ.

مواد لازم

  • 2 و نیم پیمانه آرد سفید
  • یک قاشق مرباخوری خمیرمایه
  • شکر یک قاشق مرباخوری
  •  روغن سه قاشق غذاخوری
  • نمک نصف قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر 1/2 قاشق چای خوری
  • آب ولرم رو به گرمی 1 لیوان
  • سرکه یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ

دوستان درست کردن خمیر پیراشکی بدون تخم مرغ خیلی راحته. فقط چند نکته مهم داره که من توضیح میدم. اگه این نکات رو رعایت کنید مطمئن باشید هیچ مشکلی پیش نمیاد.

در ابتدا مثل همه دستورهایی که خمیر مایه دارن باید خمیر مایه رو عمل بیاریم.

آب باید ولرم رو به گرمی باشه. یعنی دستتون رو که داخلش می کنید کاملا سوزش گرماش رو حس کنید. نصف لیوان از آبی که در دستور هست رو داخل کاسه ای بریزین و شکر رو اضافه کنید. بعد هم خمیر مایه بریزین و کاسه رو جای گرمی بزارین. یک ربع کافیه.

داخل یه کاسه بزرگ بقیه آب گرم رو به همراه روغن و سرکه بریزین. آرد و بکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید. خمیر مایه عمل اومده رو هم بریزین و بعد آرد رو اضافه کنید.

کم کم آرد رو به خورد خمیر بدین. بسته به حرارت آب و نوع آرد ممکنه کمتر یا بیشتر آرد مصرف بشه. به اندازه ای آرد اضافه کنید که خمیر جمع بشه. خمیر باید کمی به دست گیر کنه. یعنی خمیر رو که فشار میدین، کمی به دستتون بچسبه.

نکته مهم: دوستان سرکه هیچ تاثیری روی مزه خمیر و پیراشکی نمیزاره. لطفا حذفش نکنید. سرکه فقط برای بالا بردن قدرت بکینگ پودر هست. اما خمیر رو ترش نمی کنه.

خوب زمانی که خمیر آماده شد، کمی ورزش بدین این ورز دادن اهمیت زیادی داره. و بزارین یک ساعت جای گرمی استراحت کنه.

میتونید کلیپ نحوه ورز دادن خمیر و توضیحات مربوط به اون رو هم مطالعه کنید.

بعد از این مدت پف خمیر رو بگیرین. خمیر رو پهن کنید و در سایز دلخواه قالب بزنید.

برای داخل پیراشکی هم میتونید از گوشت چرخی و پیاز و سیب زمینی یا حتی فقط سیب زمینی و هویج و پیازچه استفاده کنید. من خودم سیب زمینی پخته، تره و جعفری خرد شده و پیاز نگینی شده استفاده کردم. خیلی هم عالی شد.

خمیر رو ببندین و داخل روغن سرخ کنید.

درباره article

حتما ببینید

پخت پیتزا روی اجاق گاز

پخت پیتزا روی اجاق گاز

پخت پیتزا روی اجاق گاز بسیار ساده و راحت است. درست کردن پیتزا بر روی …

2 نظرات

  1. بابا این چ خمیری بود انقد چسب داشت ک نگو من ک دور ریختم
    آرد خوره داشت هی میریختم و فایده نداشت
    فک کنم مقدارارو ب اندازه نزاشته بودی ک اگه از عمد این کارو کردی ک دیگه…..

    • سلام
      دوست عزیز نمیدونم مهارت شما در آشپزی چقدر هست ولی باید یه حداقل هایی رو بدونید. مثلا این که میزان آب خور آردها با هم فرق داره و عوامل زیادی بر روی این موضوع تاثیر بیشتری میزاره. مثلا رطوبت شهر و خونه ای که من در اون زندگی میکنم با رطوبت شهر و خونه ای که شما در اون زندگی میکنید متفاوته و همین رطوبت بر روی اندازه آرد تاثیر داره. من در متن کاملا توضیح دادم که ممکنه بسته به نوع آرد و میزان آب خور اون بیشتر یا کمتر آرد مصرف بشه ولی شما باید به قدری آرد اضافه کنید که کمی خمیر به دستتون گیر داشته باشه. ورز دادن خمیر هم مهمه. بعد از این که خمیر استراحت کرد از میزان چسبندگی اون کم میشه و کاملا لطیف و یکدست میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 5 =