خانه / نان و شیرینی / پخت نان در قابلمه

پخت نان در قابلمه

پخت نان در قابلمه یکی از جذابترین و لذتبخش ترین کارهایی هست که میتونید انجام بدین.

چرا میگم لذت بخش؟ واسه این که وقتی خمیر رو میزاری داخل قابلمه و میزاریش روی گاز، بعد از گذشت چند دقیقه چنان بوی نون داخل خونه می پیچه که آدم مست میشه.

من که عاشق بوی نون تازه هستم. اینقدر این خوشمزه است که میشه تازه تازه و داغ داغ همش رو خورد. بافت نرمی داره و برای صبحانه بچه ها عالیه.

من قبلا پخت نان در تابه بدون نیاز به فر رو داشتم که خوشبختانه مورد استقبال دوستان هم در سایت و هم در اینستاگرام قرار گرفت. به همین دلیل از اونجایی که دوست دارم همه لذت پخت نون رو در خونه برای یک بار هم که شده امتحان کنن، پخت نان در قابلمه رو امتحان کردم.

دیگه با این روش دوستانی که فر ندارن یا دوست دارن روی گاز نون بپزن، به راحتی میتونن نون خوشمزه و با کیفیتی رو درست کنن.

البته اگر بخواین این نون رو در فر هم درست کنید امکانش هست. قابلمه رو در فر میزارین و حتما باید از نوع قابلمه ای استفاده کنید که دربش قابل استفاده در فر باشه. برای پخت بهتر و حفظ رطوبت نون باید حتما درب قابلمه روی اون قرار بگیریه.

مواد لازم برای پخت نان در قابلمه

  • آرد سفید ۳و نیم پیمانه
  • آب ولرم رو به گرمی 1 و نیم پیمانه
  • نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
  • شکر۱/۴ قاشق غذاخوری
  • مایه خمیر فوری ۱ قاشق سوپخوری

 

پخت نان در قابلمه
پخت نان در قابلمه

 

روش پخت نان در قابلمه

خمیر مایه فوری در این روش استفاده میشه. اما اگر ندارین مانعی نداره. قبل از شروع به کار خمیر مایه رو با 1/2 پیمانه آب و یک قاشق شکر عمل بیارین. من خمیر مایه فوری داشتم. بنابراین دیگه نیازی نبود خمیرمایه رو عمل بیارم.

داخل یک کاسه بزرگ، همه مواد رو با هم مخلوط کنید. آب باید حتما گرم باشه. یعنی دماش از دمای بدن شما بیشتر باشه. وقتی دستتون رو داخل آب میزنید، گرماش رو خوب حس کنید.

مواد رو که با هم مخلوط کردین، سلفون روی کاسه بکشید و به مدت یک ساعت و نیم استراحت بدین.

 

بعد از این مدت روی سطح کارتون رو آرد بپاشین. خمیر رو از کاسه بیرون بیارین و روی سطح کار بزارین.

مقداری خمیر رو ورز بدین. دوستان در مرحله اول آرد زیادی به خورد خمیر ندین. همین که دیگه خمیر به دستتون نچسبید ولی کمی گیر داشت کافیه. ممکنه سه پیمانه فقط آرد مصرف بشه.

 

بعد از این که کمی خمیر رو ورز دادین، اون رو به حالت گرد در بیارین. مدل خاصی نیاز نیست. فقط گردش کنید. یه پارچه خیس روش بزارین و ده دقیقه دیگه استراحتش بدین.

قابلمه رو روی اجاق بزارین و زیرش رو کم کنید. درش رو هم ببندین تا خوب داغ بشه. کف قابلمه رو کاغذ روغنی بندازین. من کاغذ تموم کرده بودم . برای همین بدون کاغذ گذاشتم. اما با این کار کف قابلمه آسیب می بینه و ممکنه زیر نون هم بسوزه.

خمیر رو روی کاغذ داخل قابلمه بزارین. روی سر قابلمه دمکنی بزارین و دوباره قابلمه رو روی اجاق بزارین. دقت کنید حتا باید زیر قابلمه شعله پخش کن باشه. حرارت هم کتوسط رو به کم باشه.

حالا بین 30 دقیقه تا 45 دقیقه زمان نیاز هست. بعد از نیم ساعت در قابلمه رو بردارین. با یه خلال یا سیخ چوبی چک کنید. اگر نپخته بود دوباره دمکنی بزارین. نگران نباشین حتما می پزه.

داخل فر هم با دمای 200 درجه به مدت 20 دقیقه نون آماده میشه. در هر صورت باید درب قابلمه روی اون باشه. چه داخل فر و چه روی گاز.

من بعد از پخت چند دقیقه گریل رو روشن کرده تا روی نون برشته بشه.

 

درباره article

حتما ببینید

طرز تهیه کیک خرمای خوشمزه

طرز تهیه کیک خرمای خوشمزه راحت تر از او چیزی هست که فکرش رو بکنید. …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 18 =