خانه / نان و شیرینی / نان تابه ای ایران پخت بدون نیاز به فر

نان تابه ای ایران پخت بدون نیاز به فر

میدونید من تا حالا آموزش چند تا نون رو داشتم؟ فکر کنم کم کم نونوایی بهم اعتراض کنن. اینم یه آموزش دیگه. نان تابه ای . نان لواش تابه ای یا هر اسمی که دوست دارین روش بزارین.

این نون رو هم میتونید ساده برای صبحونه درست کنید. هم کمی سبزیجات و پودر سیر بهش بزنید و نان سبزیجات درست کنید. در اصل بیس کار یکیه. فقط خلاقیت ها متفاوته.

دیگه با این آموزش هر موقع نون نداشتین، کمر همت رو ببندین و دست به کار بشین و نان تابه ای درست کنید.

فقط این که این نون رو باید حتما یا داخل نایلون نگه دارین یا لای پارچه تمیز. خیلی زود خشک میشه.

همین اول کاری یه نکته مهم رو باید بگم. داخل این مواد باتر میلک هست. هر چند که قبلا آموزش طرز تهیه باترمیلک رو گذاشتم اما اگر ندارین اصلا نگران نشین. من کلا رسیپی رو تغییر دادم و از مخلوط ماست و شیر استفاده می کنم. پس برای پخت بهتر نان لطفا چیزی رو کم یا زیاد نکنید.

 

مواد لازم برای نان تابه ای

  •  نصف پیمانه ماست شیرین
  •  نصف پیمانه شیر
  • 1/4 پیمانه روغن مایع
  • 2/5 پیمانه آرد سفید
  •  1 قاشق غذاخوری بکینگ پودر
  •  1 قاشق غذاخوری خمیر مایه فوری
  • 1 قاشق غذخوری شکر
  •  نصف قاشق چایخوری نمک

 

طرز تهیه نان تابه ای

اول از همه باید مواد رو از یخچال بیرون بزارین تا هم دما بشن. بعد  مواد خشک رو با هم ترکیب کنید. آرد رو با بکینگ پودر و نمک مخلوط کنید. یک مرتبه الک کنید و کنار بگذارین.

من از خمیر مایه فوری استفاده می کنم. پس دیگه نیازی به عمل آوری اون نیست. اما اگر خمیر مایه شما فوری نیست باید یک ربع قبل از شروع به کار خمیر مایه رو عمل بیارین.

داخل یه ظرف، شیر و به همراه ماست و روغن بریزین. حالا خمیر مایه و شکر رو به صورت بارونی روی اون بپاشین. حدود 5 دقیقه صبر کنید. بعدش کم کم مخلوط آرد الک شده رو به مواد اضافه کنید.

دوستان عزیزم رمز موفقیت در نون پختن اینه که بدونید چه زمانی آرد ریختن رو قطع کنید. اگر خمیر شما سنگین بشه دیگه اونجور که باید و شاید لطیف نیست و در نتیجه نون خوب نمی شه.

خمیری که در این مرحله به دست میاد خیلی خیلی چسبنده هست و اصلا نمیشه توی دست نگهش داشت. ایرادی نداره. با روشی که توضیح میدم درست می شه.

روی سطح کار رو کمی آرد بپاشین. دستتون رو با روغن خوب چرب کنید. خمیر رو روی سطح کار بزارین. حالا شروع کنید به ورز دادن. دوباره کمی آرد بزنید. دستتون رو چرب کنید و باز ورز بدین.

عزیزان با ورز دادن چسبندگی خمیر رو از بین ببرین. نه با اضافه کردن آرد.

تقریبا یک ربع باید ورز بدین. اگه خسته شدین از آقای همسر کمک بگیرین. گولش بزنید و وادارش کنید به ورز دادن خمیر.

نکته مهمه دیگه اینه که برای تست کردن میزان چسبندگی خمیر، از دستی استفاده کنید که آغشته به خمیر نباشه. حالا خمیر نرم و پنبه ای و لطیف رو توی ظرفی که کمی چرب کردین بذارین.  روش رو با سلفون بپوشونید و توی جای نسبتا گرم بزارین. بعد از یک ساعت حجم خمیر دو برابر شده.

 

با دست پف خمیر رو بگیرین. دوباره کمی ورزش بدین. حالا خمیر رو به چونه های تقسیم کنید. چونه ها رو داخل سینی بزارین و دوباره 10 دقیقه بهش استراحت بدین.

تابه رو با پنبه چرب کنید. یه چونه از خمیر بردارین. زیر دستتون رو کمی آرد بپاشین. خمیر رو باز کنید و داخل تابه بزارین. اگر بخواین روش رو کنجد یا سیاهدونه بزنید، قبل از این که داخل تابه بزارین، با برس کمی آب روی خمیر بزنید و بعد کنجد پاشی کنید.

یه طرف خمیر که تغییر رنگ داد، برگردونید تا طرف دیگش هم بپزه.

وای خدا میدونه چه حسی داره این نون پختن. تمام وجود آدم لبریز از هر چی حس خوب تو دنیا هست.

من روی خمیر رو کمی جعفری و پودر سیر زدم. پس نون سیر درست کردم. حالا شما هر کار دوست دارین بکنین. راستی اگر موقعی که نون داغه با برس کره آب شده روی اون بزنید که دیگه محشره. پای املت و نیمرو چه می چسبه.

برید ببینم چه کار می کنید.

آدرس پیج اینستاگرام ایران پخت:

www.instagram.com/iranpokht

درباره article

حتما ببینید

کوکی هنداونه

کوکی هندوانه

کوکی هنداونه خیلی خیلی راحت درست می شه. مهم اینه که بیس کار رو درست …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + هفده =