خانه / غذای اصلی / غذای ایرانی / فوت و فن پخت قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده

فوت و فن پخت قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده

دوستان خوبم همه ما طرز تهیه قورمه سبزی رو بلدیم. اصلا مگه میشه بانوی ایرانی باشی و قورمه سبزی بلد نباشی بپزی؟ اما خوب مال بعضی هامون خوش رنگ و لعابه و مال بعضی دیگه معمولی. این مطلب اختصاص داره به فوت و فن پخت قورمه سبزی .

هر چقدر از کمالات این خورش بگم کم گفتم. تازه تازه میخوریمش خوشمزست. میزاریم تو یخچال فردا میخوریمش خوشمزست. سرد خوشمزست. گرم خوشمزست.

اصلا مگه داریم یه خورش اینقدر با کمالات باشه؟!!!

خوب بهتره زیاده گویی نکنم و برم سراغ فوت و فن پخت قورمه سبزی.

 

 

 فوت و فن پخت قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده

برای پخت یه قورمه سبزی خوب اولین نکته اینه که سبزی مناسب رو خریداری کنید. من دیدم بعضی از سبزی فروشی ها سبزی آش رو به جای قورمه میدن. درسته شباهت هایی به هم دارن ولی میزان و اندازه سبزی ها متفاوته.

سبزی قورمه سبزی تشکیل شده از تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و کمی شنبلیله.

تره عطر بسیار خوبی به خورش میده. پس همیشه میزانش رو دو برابر سبزی های دیگه بگیرین. میزان جعفری و گشنیز هم هم اندازه هستن. اما اسفناج فقط برای لعاب دادن به خورشته. زیاد استفاده نکنید. اسفناج های زیادی رو بردارین و نرگسی اسفناج درست کنید.

شنبلیله هم که دیگه همه میدونید زیادیش خورش رو تلخ می کنه.

نکته بعد سرخ کردن سبزی خورشتی هست. برای سرخ کردن سبزی باید خساست رو کنار بزارین و از روغن استفاده کنید. البته اگر میخواین خورشتتون به روغن بیفته.

دوستان از قدیم گفتن، از کوزه همان برون تراود که دروست. زمانی که یک کیلو سبزی رو با یه قاشق روغن سرخ می کنید چطور توقع دارین روغن پس بده؟! اصلا مگه میشه همچین چیزی؟

من خیلی جاها دیدم که هی میگن روغن کم بریزین. بعد در ادامه آموزششون میگن حالا صبر کنید تا خورش به روغن بیفته! بله به روغن میفته ولی همون یه قاشقی رو که گرفته پس میده.

نکته بعد پخت لوبیا قرمز هست. من به شخصه لوبیا رو با گوشت و سبزی نمی پزم. چون رنگ تیره ای به خورشت می ده. همیشه لوبیا رو می پزم و فریز می کنم. هر موقع لازم داشتم یه بسته بیرون میارم.

اصل قورمه سبزی به سبزی و سرخ کردن سبزیش هست.

برای سرخ کردن سبزی به روشی که میگم عمل کنید. حتما نتیجه خوبی می بینید.

سبزی رو داخل قابلمه بریزین و در قابلمه رو ببندین. حرارت رو متوسط کنید. هر از چند دقیقه ای سبزی رو هم بزنید و دوباره درش رو ببندین. با این کار رنگ زیبای سبزی محفوظ می مونه.

زمانی که آب سبزی کاملا کشیده شد، روغن بریزین. دیگه از این به بعد نباید سبزی رو رها کنید و برین تکرار فیلم دیشب رو ببینید.

باید مرتب سبزی هم بخوره. سبزی سرخ شده با سبزی سوخته شده فرق داره. زمانی که خوب سبزی سرخ شد، رنگ سبز زیبایی پس می ده. یعنی روغن سبزی که ته تابه دیده می شه سبز رنگه. این مرحله یعنی سبزی آمادست.

گوشت رو با پیاز تفت داده وسرخ کنید زردچوبه وفلفل سیاه وفلفل قرمز بزنید وبا هم تفت بدید آب به اندازه کافی بریزید تا بجوش آید. حالا سبزی رو اضافه کنید. در ظرف رو بزارین تا با حرارت ملایم چند ساعتی خورش بپزهو روغن پس بده. 45 دقیقه آخر پخت لوبیا و لیمو عمانی و نمک رو اضافه کنید.

درباره article

حتما ببینید

کوکوی مرغ

کوکوی مرغ

کوکوی مرغ یکی از خوشمزه ترین کوکوهایی هست که میشه درست کرد. من هر موقع …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 11 =