» مطالب » قنادی » کیک » نکات پخت کیک عالی – چطور بهترین کیک را درست کنیم؟
نکات پخت کیک
کیک - مطالب - نکات و تکنیک ها

نکات پخت کیک عالی – چطور بهترین کیک را درست کنیم؟

تیر 18, 1403 3045

نکات پخت کیک رو اگر بدونید، بهترین و خوشمزه ترین کیک ها رو درست میکنید.

پخت کیک ترکیبی از هنر آشپزی و علم است. برای تهیه کیکی که در داخل به نرمی پنبه است و از بیرون رویه ای ترد دارد، لازم است از جزئیات کوچک غافل نشوید. این جزئیات شامل زمان و شکل هم زدن، دما و انواع مواد استفاده شده است. با این حال، از آنجایی که دنیای کیک ها گسترده هست و انواع مختلفی از کیک وجود دارد، قوام کیک ها با هم متفاوت است. یکی دیگر از قوانین مهم پخت کیک این است که خمیر را آنقدر بزنید تا به قوام مناسبی برسد. هر چه نسبت حباب های هوای داخل آن متراکم تر و صحیح تر باشد، محصول بافت زیباتر و ابریشمی تری خواهد داشت.

اگر عضو کانال آشپزی ایران پخت در ایتا بشین، میتونید هر روز آموزش ها و روزمرگی ها کانال رو دنبال کنید و تبدیل به یه کدبانوی خوش سلیقه بشین. فیلم های اموزشی رو در کانال بارگزاری میکنم و شما در سایت فقط عکس کارها رو میبینید. پس کافیه روی لینکی که گذاشتم بزنید👆 و عضو بشین

مهم ترین نکات پخت کیک عبارتند از:

  • مواد کیک باید در دمای اتاق باشد.
  • اندازه گیری دستور غذا باید رعایت شود.
  • مواد باید به ترتیب درست اضافه شوند.
  • مواد خشک باید الک شوند.
  • مایعات را باید با سرعت بالا هم زد. مواد جامد باید به آرامی مخلوط شوند.
  • قالب کیک باید چرب و آردپاشی شود.
  • قبل از تهیه کیک، فر باید گرم شود.
  • در حین پخت کیک نباید در فر باز شود.
  • وقتی کیک از فر خارج شد باید در قالب خنک شود.

نکات پخت کیک

نکات پخت کیک عالی – چطور بهترین کیک را درست کنیم؟

  • مواد تشکیل دهنده کیک باید در دمای اتاق باشد

مهم است که مواد در هنگام تهیه کیک در دمای یکسان باشند. اگر تخم‌مرغ‌ها در دمای اتاق استفاده شوند ، شیر و روغن در همان دما به کیک کمک می‌کند تا در مدت زمان کوتاه‌تری به شکل دلخواه خود برسد.

پس دقت کنید که موادی مانند تخم مرغ، شیر، ماست و روغن در دمای اتاق باشد. استفاده از مواد با دمای اتاق کمک می کند تا خمیر بهتر مخلوط شود و کیک بهتر پف کند.

  • به اندازه گیری دستور غذا پایبند باشید

به اندازه گیری ها و نسبت های صحیح مواد ذکر شده در دستور غذا دقت کنید . اندازه گیری آرد، شکر، روغن، بکینگ پودر، تخم مرغ و مواد مایع باید دقیق باشد. یه سری از خانم ها به دلیل کم بودن و یا نبودن یک ماده، سرخود تصمیم به کم و زیاد کردن مواد می گیرند که این اصلا صحیح نیست و تاثیر زیادی روی خروجی نهایی دارد و گاهی ممکن است تمام زحمت های شما بر باد رود.

  • مواد را به ترتیب صحیح اضافه کنید

مواد باید به ترتیب درست اضافه شوند. اگر ترتیب مواد تغییر کند، قوام کیک یکدست نمی شود. اضافه کردن مواد به آرامی و کم کم برای درست کردن کیک خوب مهم است، زیرا به حفظ هوای کیک کمک می کند.

ترتیب مواد به شرح زیر است:

  • ابتدا تخم مرغ و شکر را با همزن بزنید.
  • سپس مواد مایع مانند آب، شیر، ماست و روغن را اضافه کنید.
  • موادی مانند هویج، پوست لیمو، گردو، نارگیل و کشمش اضافه کنید.
  • مواد خشک مانند آرد، بکینگ پودر، کاکائو و وانیلین در آخر اضافه کنید.

در کیک های کره ای ابتدا کره و شکر را با هم بزنید و بعد تخم مرغ و سایر مواد را اضافه کنید.

  • مواد خشک را الک کرده و اضافه کنید

مهم است که آرد را در حین اضافه کردن آن الک کنید تا کیک به آرامی پف کند. در حالی که آرد الک شده است، می توان بیکینگ پودر، کاکائو و وانیلین را نیز اضافه کرد. همه مواد را می توان همزمان الک کرد. الک کردن کمک می کند تا هوادهی به خوبی انجام شود و همین مورد ساده روی پف نهایی کیک تاثیر زیادی دارد.

  • مایه کیک را برای زمان مناسب مخلوط کنید

مایه کیک را خوب مخلوط کنید، اما از مخلوط کردن بیش از حد خودداری کنید. مواد را تا زمانی که به یک قوام همگن برسند، مخلوط کنید، اما مخلوط کردن بیش از حد مایه ممکن است بر روی کیک تأثیر منفی بگذارد. در حالی که مواد مایع اضافه شده، مواد را با سرعت زیاد هم بزنید و بعد از اضافه کردن آرد با دور کند همزن و فقط تا زمانی که مواد با هم مخلوط شوند به همزدن ادامه دهید.

استفاده از قاشق چوبی یا لیسک یا همزن دستی به جای همزن برقی، به خصوص پس از اضافه کردن آرد، انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.

  • قالب کیک را چرب و آردپاشی کنید

قالب کیک خود را چرب کرده و سپس کمی آرد پاشی کنید. می توانید قالب را وارونه کنید و آرد اضافی را با تکان دادن قالب، جدا کنید. این فرآیند کمک می کند کیک به راحتی از قالب خارج شود و شکل خود را حفظ کند.
برای این کار از روغن مایع استفاده نکنید. روغن جامد و یا کره بهترین گزینه ها هستند.

  • دمای فر را طبق دستور تنظیم کنید

دمای فر را طبق دستور تنظیم کرده و از قبل گرم کنید. دمای مناسب فر برای خوب بالا آمدن کیک مهم است. اگر دماسنج آشپزی دارید، برای تنظیم دما استفاده کنید. روشن کردن فر از ده دقیقه قبل جهت گرم شدن فضای داخل فر کاملا ضروری است.

نکات مهم در پخت کیک اسفنجی

کیک های اسفنجی یا فومی Foam Cakes کیک هایی هستند که بافتِ لطیف، ابری، فنری دارند و پفشون غالبا از طریق هوادهی سفیده تخم مرغ  (گاها تخم مرغ کامل) و فولد کردنش در مواد ایجاد می شه. ساختار این گروه از کیک ها بر پایه تخم مرغه و حجم آرد و چربی موجود در اون ها کمتر از باقی کیک هاست.

  • یکی از ترفندهای تهیه کیک اسفنجی این است که سفیده تخم مرغ را کاملاً هم بزنید و آرد را الک کنید و در چند مرحله اضافه کنید. نکته کلیدی برای یک کیک اسفنجی عالی این است که سفیده ها را در ظرفی جداگانه مخلوط کنید تا شبیه خامه فرم گرفته شوند و زرده ها را در ظرفی دیگر تا زمانی که به غلظت خامه ای برسند و این دو مخلوط را با احتیاط به هم اضافه کنید.
  • تنظیم درجه حرارت نیز هنگام تهیه کیک اسفنجی از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا کیک باید در دمای مناسب پخته شود تا از قله ای شدن روی کیک جلوگیری شود. در حالی که دمای بالا باعث می شود کیک فوراً پف کند، دمای ناکافی باعث می شود بافت آن به طور کامل خراب شود. اگر همه اینها در نظر گرفته شود، می توان کیک اسفنجی عالی را درست کرد. اگر دمای فر بیش از حد لازم باشه، سطح کیک ترک می خوره. در واقع بر اثر دمای بالا، لایه رویی بسیار سریع و در حالیکه کیک هنوز پف نکرده می بنده و زمانیکه مایه کیک پف می کنه، برای بالا اومدن مجبور به شکافتن رویه می شه.
  • مهم است که قالب کیک را خوب چرب کنید. اگر خیلی روغنی باشد، خمیر کیک به روغن می چسبد و قوام اسفنجی خود را از دست می دهد.
کیک اسفنجی شف طیبه
کیک اسفنجی شف طیبه

نکات کیک خوشمزه و نرم

  • برای اینکه کیک نرمی درست کنید که در دهانتان آب شود، باید نسبت مواد را به خوبی تعیین کنید . موادی که کیک را نرم یا خشک می کند، مواد مرطوب مانند شیر، ماست و روغن است.
  • ترفندهای تهیه کیک نرم استفاده از شیر یا ماست و روغن و تنظیم درست زمان پخت است.
  • کیک با کره کمتر خشک تر و سفت تر از حد معمول خواهد بود. اما کیکی که بافت چرب پیدا کرده در دهان متلاشی می شود و حس نرمی به جا می گذارد.
  • کیک را باید بعد از گرم شدن فر در فر قرار دهید. قرار دادن کیک در فر سرد باعث می شود که خمیر دیر پف کند.
  • یکی دیگر از نکات کیک خوشمزه و نرم، کارکردن فر بدون فن است . از آنجایی که جریان هوا در داخل کاهش می یابد، کیک در فر بدون فن بیشتر مرطوب می ماند و بنابراین بافت نرم تری دارد.
  • بیش از مقدار گفته شده در دستور، آرد اضافه نکنید. یافتن نسبت کامل بین مواد مرطوب و خشک نیز بسیار مهم است.
طرز تهیه کیک زبرا
طرز تهیه کیک زبرا

نکات پخت کیک در ظرف پیرکس

برخلاف قالب های سرامیکی یا تفلون، پیرکس نیاز به توجه بیشتری دارد.

  • در صورتی که ظرف مورد استفاده به خوبی چرب و آردپاشی شود ، احتمال چسبندگی به حداقل می رسد.
  • استفاده از یک ظرف پیرکس بزرگ، ممکن است از بالا آمدن کیک جلوگیری کند، بنابراین استفاده از یک ظرف در ابعاد مناسب، انتخاب خوب دیگری است.
  • اگر قصد دارید کیک میوه ای یا کیک هایی که حاوی کشمش و گردو هستند را را در ظرف پیرکس درست کنید، برای جلوگیری از چسبیدن میوه و یا سایر مواد به کف ظرف و در واقع ته نشین شدن مواد، رازی را به شما میگویم. میوه ها و سایر مواد را با ۱ قاشق آرد در ظرفی جداگانه مخلوط کنید. به این ترتیب میوه ها و یا کشمش و گردو، در مایه کیک ثابت می مانند و ته نشین نمی شوند.

نکات پخت کیک بدون فر

  • اگر قرار است کیک را در قابلمه با آب بپزید، باید آب را داخل قابلمه اضافه کنید تا نیمه قالب برسد. زیرا کیک با حرارت و بخار این آب پخته می شود. دقت کنید که آب فقط تا نیمه قالب برسد و نباید از اندازه قالب کیک شود.
  • بعد از قرار دادن کیک در قابلمه می توانید درب آن را با یک پارچه تمیز ببندید.
  • بعد از اینکه قابلمه را روی اجاق گذاشتید روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا آب بجوشد سپس روی حرارت ملایم بپزید.
  • در 30 دقیقه اول درب را باز نکنید. بعد از 30 دقیقه بسته به قوام کیک که دوست دارید می توانید با استفاده از تست خلال دندان به پخت ادامه دهید.
  • پس از پخت کیک می توانید صبر کنید تا خنک شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.
  • اگر قرار است کیک بدون آب پخته شود، شعله پخش کن را روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید. حدود یک ربع تا بیست دقیقه روی حرارت بماند تا خوب داغ شود. بعد تابه یا قابلمه رو روی شعله پخش کن قرار بدین در‌ و دمکنی بزارید و زمان پخت گفته شده در دستور را لحاظ کنید. بعد این زمان چک کنید اگر خلال از داخلش تمیز بیرون آمد، آماده است.
برای تهیه فر دست ساز میتونید به این روش عمل کنید یک قابلمه بزرگتر از سایز قالب مورد نظرتون روی گاز قرار دهید به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع قبل از پخت کیک اجازه بدین قابلمه داغ بشه برای این کار اول ۲ دقیقه زیر حرارت رو زیاد کنید و بعد کم کنید داخل قابلمه یک پایه فلزی یا یک کاتر یا قالبهای فلزی کوچک کیک و پای یا سه پایه فلزی قرار بدین که اون هم خوب گرم بشه بعد از اینکه مواد رو داخل قالب ریختید با احتیاط قالب رو روی پایه فلزی قرار بدین قابلمه داغ هست مراقب باشید دستتون نسوزه حالا میتونید دمکنی روی در قابلمه قرار بدید و حرارت را ملایم کنید کمی بیشتر از حرارت لازم برای دم کشیدن برنج دقت کنید که اصلاً نباید زودتر از نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه در قابلمه رو باز کنید البته این زمان بستگی به سایز قالب حجم مواد جنس قابلمه و شعله گاز تون نداره و متغیر هست اگر دمکنی میذارید بهتره قابلمه روی استفاده کنید من داخل قابلمه تفلون درست می کنم چون در شیشه ای داره و میتونم روند پخت کیک رو ببینم فقط در این حالت به جای دم کنی سوراخ روی در رو تو با چند خلال دندان میپوشونم تا گرما و بخار موجود درقابلمه خارج نشه اینجوری مثل فر مراحل پخت کیک رو میتونیم ببینیم و نیاز به برداشتن در قابلمه نیست برای اینکه بفهمیم کیک پخته یا نه هم میتونیم از تست خلال دندان استفاده کنیم به این صورت که خلال دندان را داخل کیک فرو میکنیم اگر خلال تمیز بیرون اومد یعنی کیک پخته و یه راه دیگه اینه که با دستتون آروم روی سطح کیک فشار بیارید اگر چسبناک نبود یعنی کیک ما پخته و آماده است
طرز تهیه کیک خیس ساده بدون شکلات و بدون فر
طرز تهیه کیک خیس ساده بدون شکلات و بدون فر

برای پخت کیک نرم، شیر یا ماست استفاده کنیم؟

وقتی مواد حاوی لاکتوز به مایه کیک اضافه می شود، قوام نرم و مرطوبی به کیک می دهد. بنابراین برای نرم شدن کیک می توانید شیر یا ماست اضافه کنید . اگر شیر نداشتید می توانید ماست اضافه کنید یا برعکس. اما آب، نمی تواند بافت نرمی را ایجاد نکند. افراد وگان شیر ​​با منشاء گیاهی مثل شیر بادام یا شیر نارگیل و … را استفاده کنند.

چرا پف کیک بعد از پخت میخوابه و یا وسط کیک گود میشه؟

پختتون کامل نبوده هنوز وسط کیک خامه وقتی دو سوم مدت پخت طی شد با یه سیخ چوبی امتحان کنید تا مواد به سیخ نچسبیده باشه مطمئن نمیشین که پخته و حتما به سطح کیک با کف دست فشار بیارین نباید فرو بره و همونجور بمونه یعنی بایدسطح کیک فرو بره ولی مثل اسفنج به حالت اولش برگرده
*برای کیکهای اسفنجی دور قالب اصلا چرب نشه البته در کیکهای اسفنجی و شیفون مقدار کم پف کیک بعد از بیرون اومدن از فر طبیعیه
*فر شما از قبل داغ نشده یا دما خیلی زیادبوده و کیک در تایم کمتری پخته شده.
*کامل روغن یا کره حل نشده یا به عبارتی کم مخلوط شده یا روغن سرد بوده.
*بیکینگ پودر یا جوش شیرین خیلی زیاد بوده
*دمای فر زیاد بوده که موقتا پوف کرده ولی پختش کامل نشده
*میزان مایعات زیاد بوده و مایه کیک خیلی رقیق بوده دستور کیک اشتباهه
*قالبتون خیلی نازک بوده و دما به کف و اطراف قالب زیاد و سریع رسیده باعث شده کف و اطراف سریعتر بپزه ولی داخل کیک هنوز خام و خمیری قالب عوض بشه یا دو تا قالب داخل هم قرار بدین
*سینی لعابی کف فر قرار ندادین

چرا کیک حالت خیس دارد؟

– نسبت مواد مورد استفاده درست نبوده، یعنی میزان شکر، مایعات و چربی‌ها به درستی نبوده است. در اصل رسیپی خوبی را استفاده نکرده‌اید.
– کیک را به میزان زیادی داخل قالب نگه داشتید تا سرد شود.
– قبل از پخت کامل از فر خارج کرده‌اید.

چرا کیک منسجم نیست و خرد می شود؟

– مقدار شکر و بیکینگ پودر بیش از حد بوده است.
– کیک را داغ و سریع از قالب خارج کرده‌اید.

از اونجایی که هدف من از نوشتن مقاله نکات پخت کیک عالی ، بالابردن سطح دانش و مهارت شما برای پخت انواع کیک هست، سوالات خودتون در این زمینه رو کامنت کنید حتما پاسخ میدم.

نظرتون در مورد این مطلب رو با دادن ستاره مشخص کنید. نظر شما برای ما خیلی مهمه، چرا که با این کار کیفیت آموزش‌ها را افزایش میدیم. 🌹
تا جای ممکن سعی میکنیم به سوالات شما پاسخ بدیم.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 5.00
admin

admin

خیلی چیزها دست به دست هم دادن تا به فکر راه انداختن این سایت بیفتم، که مهمترینش عشق من به آشپزی و شیرینی پزی بود. کمکت میکنم با همون مواد اولیه ای که در منزل داری بهترین غذاها و شیرینی ها رو درست کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت